Spring naar bijdragen

BrianSeirved

Members
  • Aantal bijdragen

    2
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door BrianSeirved

  1. Mensen, ik ken hippe gelovigen die vol vuur zijn en met hun hele hart Jezus volgen en gelovigen die volledig recht in de leer zijn, maar waarvan het lijkt of ze in citroensap gedoopt zijn, kortom geen vreugde en weinig vrucht. In elke kerk en denominatie zijn er toegewijde mensen. Als Jezus Zijn kerk bouwt, gaat dat dan ook niet over de kerken en gemeenten tezamen, maar over individuele govigen die deel uit maken van zo'n kerk of gemeente die Hem werkelijk toebehoren en alleen Hij kent de Zijnen en kan daarover oordelen, niet wij. Ja, er is veel wat afleidt, steeds meer zelfs, maar God laat niet (niemand) los, wat Zijn hand begon.

  2. God zoeken staat niet los van andere gelovigen, dat begrijp ik Efeze 3:18-19.

    Toch zitten wij als gezin al een tijdje thuis en wordt de drempel ons aan te sluiten bij een nieuwe gemeente steeds hoger.

    Er wordt zoveel water bij de wijn gedaan, er is zoveel angst voor de mening van de wereld, dat de wereld ons begint te veranderen i.p.v. andersom.

    Moderne, hippe, twitterende theologen lijken de lijnen uit te zetten voor het gedachtengoed van Christenen vandaag de dag.

    Ze werpen meer vragen en twijfels op dan dat ze daadwerkelijk antwoorden geven, ze hebben een schijn van Godsvrucht, maar verloochen de kracht van het Evangelie.

    Of het nu gaat om LHBT, of andere ethische vraagstukken, men draait om de hete brij heen, zolang we die aai over onze bol maar krijgen van de wereld die toekijkt.

    Als zij Mij vervolgd hebben, zullen ze jullie vervolgen zei Jezus. Ergens doen we toch iets niet goed...

    Gebed zoals Jezus ons dat leerde, wordt vervangen door mystieke gebedsvormen (L.D.), alles mag, alles moet kunnen en Paulus zetten we voor het gemak maar buiten de deur, want die heeft het niet begrepen. Nee, de Bergrede past ons beter, daar kun je mee aankomen bij een humanistisch georiënteerde samenleving, dus worden we allemaal humanistische gelovigen, die vooral spreken over 'recht doen'. Amen, moeten we ook zeker blijven doen, maar dat was toch zeker niet het eerste doel waarom Jezus op aarde kwam en 11 apostelen hun leven gaven? Namelijk de boodschap van het Evangelie...

    God is liefde, God is liefde, God is liefde, iets anders horen we niet meer, we stevenen af op complete alverzoening, want wees nou eerlijk, jij en ik zijn toch geen betere zondaars dan wie dan ook?! Dus houdt je monde maar.... Genade, genade, genade, alles wordt bedekt onder de mantel van liefde. Is het een Bijbelse liefde? Neen... Liefde is blij met de waarheid, verteld de waarheid, doet de waarheid.

    Maar waarheid is toch een Persoon? zegt men dan... Weet dan dat deze Persoon, Jezus, niet los verkrijgbaar is van Zijn Woorden. God is heilig, Hij is een verterend vuur, Hij ziet niet door de vingers, Jezus stierf als een volmaakt offer voor onze zonden. Als dat niet zo was, waarom stierf Hij dan eigenlijk nog?

    Men spreekt ook veelvuldig over eenheid, oecumene, eenheid in verscheidenheid.

    Bekering is een vies woord geworden. Gods liefde en Gods heiligheid zijn niet los verkrijgbaar. We weten allemaal dat het verrekte moeilijk is de smalle weg te bewandelen en ook ik ben niet instaat als eerste een steen te werpen, maar het geeft ons geen recht Gods woorden te verdraaien. De weg is en blijft smal... Heiligheid is een positie die je ontvangt zodra je tot geloof komt, je kunt er in feite weinig aan bij dragen, maar we kunnen er wel voor zorgen, dat we er niets aan af doen! 

    Vuur verwarmt, vuur verdrijft het duister (liefde), maar vuur verteerd ook alles wat het daglicht niet kan verdragen (Heilig), zo is God.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid