Spring naar bijdragen

Dust

Members
  • Aantal bijdragen

    413
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Dust

  1. 'k hoorde ooit iets van het getal van de bijbel: 66 plust het getal van de mens 6 = 72.

    maar ik bedoel natuurlijk 666 knipoog_dicht.gif 6+66

    Het beest, dat zich eerst zal voordoen alsof het door God gestuurd is, profeet, enz.. zal de bijbel gebruiken, maar hem als mens interpreteren. zeg maar de bijbel naar zijn voordeel verdraaien. 666

    @Gothaur: En hij is 18 jaar knipoog_dicht.gifpuh2.gif

    Of het zijn 3 mensen? 6+6+6?

  2. Quote:
    Op donderdag 06 januari 2005 20:38:49 schreef Tam. het volgende:

    't komt goed, trust on God!

    Voorzichtig met zulke uitspraken. Ken jij God's plan? Iemand kan behoorlijk afknappen al komt het dan niet 'goed'.

    'k bid ook voor je, Thijs.

  3. Quote:
    Op maandag 03 januari 2005 21:43:38 schreef Silent het volgende:

    [...]

    Om een of andere reden ben ik blij dat McDumbass hier is om ons wat kritischer te laten kijken naar het Christendom. Want dingen als 'dino's hebben niet bestaan en God heeft die botten daar gelegd' slaan natuurlijk nergens op.

    Hum.. 'k probeer druk dino's en christenen te verenigen, en dan druk jij christenen weer in het hoekje van: 'Alles wat moeilijk verklaarbaar is is van God'

    Jammer nooo.gif

  4. Genesis 1: 21: 'God schiep de grote taniníem en alle levende krioelende wezens waarvan de wateren wemelen.'

    in Jesaja 27: 1 staat: 'Op deze dag zal de Heer met zijn zwaard oordelen over Leviathan, de kronkelende slang, en Hij zal de tanien die in de zee is doden.'

    Tanin en Leviathan is synoniem

    De Leviathan wordt beschreven in Job 40: 20-41: 25 (Statenvertaling):

    "Zult gij den Leviathan met den angel trekken, of zijn tong met een koord, [dat] gij laat nederzinken? Zult gij hem een bieze in den neus leggen, of met een doorn zijn kaak doorboren?

    Zal hij aan u veel smekingen maken? Zal hij zachtjes tot u spreken? Zal hij een verbond met u maken? Zult gij hem aannemen tot een eeuwigen slaaf? Zult gij met hem spelen gelijk [met] een vogeltje, of zult gij hem binden voor uw jonge dochters?

    Zullen de metgezellen over hem een maaltijd bereiden? Zullen zij hem delen onder de kooplieden? Zult gij zijn huid met haken vullen, of met een visserskrauwel zijn hoofd? Leg uw hand op hem, gedenk des strijds, doe het niet meer.

    Zie, zijn hoop zal feilen; zal hij ook voor zijn gezicht nedergeslagen worden? Niemand is [zo] koen, dat hij hem opwekken zou; wie is dan hij, die zich voor Mijn aangezicht stellen zou? Wie heeft Mij voorgekomen, dat Ik [hem] zou vergelden? Wat onder den gansen hemel is, is het Mijne.

    Ik zal zijn leden niet verzwijgen, noch het verhaal [zijner] sterkte, noch de bevalligheid zijner gestaltenis.

    Wie zou het opperste zijns kleeds ontdekken? Wie zou met zijn dubbelen breidel [hem] aankomen? Wie zou de deuren zijns aangezichts opendoen? Rondom zijn tanden is verschrikking. Zeer uitnemend zijn zijn sterke schilden, elkeen gesloten [als] met een nauwdrukkend zegel. Het een is [zo] na aan het andere, dat de wind daar niet kan tussen komen. Zij kleven aan elkander, zij vatten zich samen, dat zij zich niet scheiden.

    Elk een zijner niezingen doet een licht schijnen; en zijn ogen zijn als de oogleden des dageraads. Uit zijn mond gaan fakkelen, vurige vonken raken er uit. Uit zijn neusgaten komt rook voort, als [uit] een ziedende pot en ruimen ketel. Zijn adem zou kolen doen vlammen, en een vlam komt uit zijn mond voort. In zijn hals herbergt de sterkte; voor hem springt zelfs de droefheid van vreugde op. De stukken van zijn vlees kleven samen; elkeen is vast in hem, het wordt niet bewogen. Zijn hart is vast gelijk een steen; ja, vast gelijk een deel van den ondersten [molensteen].

    Van zijn verheffen schromen de sterken; om [zijner] doorbrekingen wille ontzondigen zij zich. Raakt hem iemand met het zwaard, dat zal niet bestaan, spies, schicht noch pantsier. Hij acht het ijzer voor stro, en het staal voor verrot hout.

    De pijl zal hem niet doen vlieden, de slingerstenen worden hem in stoppelen veranderd. De werpstenen worden [van] [hem] geacht als stoppelen, en hij belacht de drilling der lans. Onder hem zijn scherpe scherven; hij spreidt zich op het puntachtige, [als] op slijk.

    Hij doet de diepte zieden gelijk een pot; hij stelt de zee als een apothekerskokerij. Achter zich verlicht hij het pad; men zou den afgrond voor grijzigheid houden. Op de aarde is niets met hem te vergelijken, die gemaakt is om zonder schrik te wezen.

    Hij aanziet alles, wat hoog is, hij is een koning over alle jonge hoogmoedige dieren."

    Het gaat hier dus duidelijk om een zeebeest, een gigantisch zeebeest. Niets kan door zijn panser heenkomen.

    in Job 7: 12 staat: 'Ben ik de zee of een tanien, dat je een wacht tegen me uitzet?'

    Dus het beest kwam ook wel eens het land op. Anders kan je natuurlijk ook niet zien dat er rook uit zijn mond komt, en hoef je er geen wacht voor te zetten.

    in Jeremia 51: 34 staat: 'Nebukadnesar heeft mij ingeslokt als een tanien.'

    Hij was dus ook heeeeeeeeel groot! Misschien heeft dit beest ook Jona opgeslokt. Als zelfs Jeremia het erover heeft, moet het toch zo zijn dat het dier rond 600 v. Christus nog leefde.

    in Jesaja 27: 1 staat: 'Op deze dag zal de Heer met zijn zwaard oordelen over Leviathan, de kronkelende slang, en Hij zal de tanien die in de zee is doden.'

    in Jesaja 51: 9 staat: 'Bent U het niet die Rahav neergeslagen hebt, de tanien doorboord hebt?'

    in Job 26: 13 staat: 'God verpletterde Rahav, Zijn hand doorboorde de snelle slang.'

    in Job 9: 13 zegt Job: 'De helpers van Rahav kromden zich onder God'

    Rahav was degenie die door God wordt gedood, waar Jesaja 27:1 ook over ging. Hij was de aanvoerder van de tanien. Rahav betekent 'bestormen, opwinden'. Vaak worden de tanien ook slangen genoemd. In Jesaja 27: 1 wordt de Leviathan geschetst - net als de tanien - als een snelle, kronkelende slang. Misschien was Rahav de slang uit het paradijs. Het was in ieder geval een groot, waterdinosourisachtig wezen, net als de rest van de Tanien/Leviathan.

    Deze dieren worden vaak in verband gebracht met een slang. Het heeft schubben en poten, zodat een walvisachtige ook afvalt. Er is eigenlijk maar één reusachtige zeeslang bekend die past bij de beschrijvingen van Job: de 10 meter lange mosasaurus.

    Met het gebruik van deze bron :

    www.dinoos.nl/bijbel.htm

  5. God heeft ze laten uitsterven!!

    Kijk:

    Psalm 74: 12-14

    'Toch is God mijn Koning van oudsher, die in het midden der aarde verlossing bewerkt. Gij zijt het, die de zee hebt gekliefd door uw kracht, de koppen der draken in het water verbrijzeld. Gij zijt het, die de koppen van de Leviathan hebt vermorzeld, hem aan het woestijngedierte tot spijze gegeven.'

    God heeft ze vermorzeld..

  6. Quote:
    Op maandag 03 januari 2005 20:20:45 schreef McDumbass het volgende:

    [...]

    Er zijn ook fossielen van meer dan een miljard jaar gevonden hoor. Wat is daar nu zo ongeloofelijk aan?

    Ow met je geweldige dateringsmetoden? Die kloppen van geen kant. mondhouden.gif

    Quote:
    Op maandag 03 januari 2005 20:20:45 schreef McDumbass het volgende:

    Dino's 3000 jaar geleden in de woestijn.

    Zei Job dat ze nog leefden? Misschien leefde Job wel voor de zondvloed? clown.gif

    Wat is er zo raar aan dino's 3000 jaar geleden anyway?

  7. Je hoeft niet elke deur te openen die niet op slot zit. Ik vind dat mensen zelf moeten bepalen welke deuren met het bordje gevaar erop ze openen.

    Autorijden is gevaarlijk.. dus indirect kun je er Jezus pijn mee doen.. de vraag is dus: wil je dat?

    Blowen precies hetzelfde en drank ook.. Blijf je er liever bij uit de buurt, zodat je zeker weet dat je Jezus er geen pijn mee doet, of denk je dat je er zo goed mee om kan gaan, dat je Hem geen pijn doet

    Of maakt het je niet uit dat je Jezus pijn doet?

    Vragen die iedereen persoonlijk voor zichzelf moet beantwoorden.

  8. Vloeken is volgens mij alleen Godslastering, dus iets slechts van God zeggen. Iemand vervloeken is ook niet Christelijk... Staat wel ergens in de bijbel, iets met Raka tegen z'n broer zeggen ofzo 'k weet niet precies waar bloos.gif

    Maar dingen zoals: "'k verdom het m'n huis uit te gaan" ('k geef maar een voorbeeld) vind ik niet echt fout ofzo..

    Wat dat betreft vind ik dat de engelse/amerikaanse taal er beter meej omgaat.. die zeggen 'damn It' in plaats van 'Verdomme'..

    Verdoemen is gewoon verwerpen..

  9. Quote:
    Op dinsdag 14 december 2004 15:02:42 schreef Silent het volgende:

    En ik denk dat zelfmoord het allerlaatste is wat je moet proberen.

    hamer.gif

    Quote:
    Op dinsdag 14 december 2004 15:02:42 schreef Silent het volgende:

    Samson had eigenlijk geen keus. Hij was vastgeketend en blind. Zijn alternatief van zijn leven doorbrengen als een circusact. Hij had voor zelfmoord gekozen.

    Maar dat het zover gekomen was is doordat hij niet naar God luisterde. Ik denk dat Saul wel in de hemel is gekomen, hoewel ik daar niet over mag oordelen. Hoeveel decipelen zijn niet vermoord, doordat ze over Jezus spraken? Het was in die tijd letterlijk zelfmoord om dit te doen.

    Maar er zit verschil tussen zelfmoord uit eigenbelangen (het zat zijn om te leven) of zelfmoord voor God (zodat het God's woord beter verspreid o.i.d)

    Nu moeten we natuurlijk niet allemaal met bommen om onze nek naar Iran gaan rennen, want 'k denk niet dat dat het Woord van God beter doet verspreiden.

  10. Ja, 't is ook niet zo gezond dat veel christenen roken.. maar kijk al begin je daarmee in een fase dat je nog niet erg christelijk bewust bent, en je bent verslaafd als je bekeerd bent.. tjsah..

    'k ben zelf ook gestopt met roken, tijdje geleden.. 'k moet zeggen dat ik niet altijd van een shaggie kan afblijven als die wordt aangeboden, maar God helpt me te stoppen, dat weet ik zeker.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid