Spring naar bijdragen

Maus

Members
  • Aantal bijdragen

    142
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Maus

  1. Quote:
    Op donderdag 04 november 2004 15:55:27 schreef jeroeno het volgende:

    "de duivel is de vaste kerkganger"

    lijkt me duidelijk ik heb er weinig aan toe te voegen

    Wel een hele bekende by the way knipoog_dicht.gif

    Mijn signature is: Hij kent mij dieper dan ik mijzelf ooit zal kennen.

    Deze mag denk ik ook wel duidelijk zijn, maar zal mijn persoonlijke uitleg er even aan geven: Hoe zwaar en moeilijk je het af en toe hebt en hoe erg je af en toe met dingen worstelt, Hij is er voor je en Hij kent mij dieper dan ik mijzelf ooit zal kennen.

    Deze zin schreef ik op toen ik in een depressieve periode zat een aantal maanden geleden. Ik kon niet alles onder woorden brengen en er was te veel om Hem raad om te vragen, maar ik wist dat ik niet alles hoefde te vertellen aan Hem, omdat Hij alles al van mij weet, beter dan ik mijzelf ken.

    Eentje om eens goed over na te denken smile.gif

  2. Hm, daarnet werd er een topic geopend met de titel: de natuur is zo mooi... http://forum.credible.nl/topic.php?id=3038, deze werd door Erna gesloten omdat hier al een topic over was, de eerste die ze noemde was dus al mooi gesloten en de tweede daar zou hij goed in passen: namelijk een knipoog van God, zou het niet dat ik net daarvoor een discussiepunt in het topic gebracht had, die misschien wel iets met een knipoog van God te maken heeft, maar niet past in de "discussie" die daar gaande is. Misschien heb je dan alleen naar de topicnaam gekeken en daarom doorverwezen naar "een knipoog van God", dan kan ik me dat goed indenken, maar dan zou de topicnaam veranderd moeten worden aangezien er nu een andere discussie geopend is.

    Ben benieuwd naar jullie reactie knipoog_dicht.gif

  3. Quote:
    Er moest dus iets of iemand zijn dat hen wel kon verleiden tot zonde. Daarom was daar de boom, waarin zich de slang bevond. Toen Adam en Eva van de boom hadden gegeten, raakten ze vervuild met de wil om hun eigen zin te doen. De zonde was onmiddellijk verslavend. Deze ene zonde opende de deur naar alle mogelijke zondes. De WIL om zelf God te zijn was namelijk aangewakkerd door die ene zonde. De mens opende zijn hart voor de satan, zodat het niet meer puur gevuld was met liefde voor God.

    Hey Sheepie,

    Eindelijk iets gevonden in wat je schrijft waar ik het niet helemaal mee eens ben. puh2.gif. Je schrijft hier namelijk dat deze ene zonde de deur opende naar alle mogelijke zondes. Wat ik denk is dat ons leven in zijn geheel zondig is doordat we van die boom hebben gegeten en dat je niet al die "kleine" zondes apart moet gaan beoordelen. Wij hebben nou eenmaal van die boom gegeten en de keus voor het kwade gemaakt (om het kwade toe te laten), hierdoor denk ik dus dat ons hele leven zondig is, ook al proberen we zo goed mogelijk te leven. Voor deze zonde (het eten van de boom) is Jezus voor ons aan het kruis gestorven, hiermee is het ons ook vergeven en dus zijn al die "kleine" zondes ons ook vergeven. Wat niet weglaat te zeggen dat je maar klakkeloos kunt zondigen omdat het je toch al vergeven is. Hij kijkt natuurlijk wel naar hoe je leeft en of je oprecht berouw toont.

    Wat ik daarbuiten ook denk is dat God ons de boom van kennis van goed en kwaad ook heeft gegeven om Zijn schepping helemaal volmaakt te maken. God wil dat je voor Hem kiest en als die boom er niet was geweest hadden we helemaal niet hoeven kiezen, dan konden we alles maar klakkeloos aannemen. Die boom is geplant met het doel (volgens mij) om dus een keuze te hebben, Adam en Eva hadden de keuze om te kiezen tussen goed en kwaad, daar zou eigenlijk de volgende vraag al opkomen, hebben ze niet al gezondigd voordat ze van die boom gegeten hadden. Ze hadden namelijk voordat ze die vrucht aten al een keuze gemaakt van ik ga die vrucht eten. en een andere vraag, had het wel goed kunnen gaan, had de mens voor eeuwig kunnen leven zonder van die boom gegeten te hebben?

    God heeft dus Zijn schepping volmaakt gemaakt door te zeggen: "je kunt voor mij kiezen, maar je kunt ook voor het kwaad kiezen". Toen de mens eenmaal voor het kwaad gekozen had, heeft God een aantal woorden teruggenomen, namelijk: (genesis 2: 17) "Maar van de boom der kennis van goed en kwaad, daarvan zult gij niet eten, want ten dage, dat gij daarvan eet, zult gij voorzeker sterven". We zullen inderdaad sterven, maar krijgen nog wel een kans van Hem!

    Ook zie ik hier staan wat mijn woorden dan zou onderstrepen: (Genesis 3: 22) "Zie, de mens is geworden als Onzer een door de kennis van goed en kwaad". Wat Hij hiermee precies bedoelt weet ik eerlijk gezegd niet, maar als ik Zijn woorden hier letterlijk neem, staat er dat wij nu ook weten van wat het kwaad inhoud.

    Ik worstel zelf ook met die vraag van waarom Hij die boom daar nou perse in het paradijs moest neerzetten, wat ik hierboven heb neergeschreven haal ik grotendeels uit de Bijbel, maar misschien interpreteer ik dingen wel verkeerd, als ik dat doe zou ik het graag horen van een ieder (mooi woord widegrin.gif)

  4. hey flowergirlie,

    Ligt niet aan jou hoor knipoog_dicht.gif, maar ik kan me ook wel indenken dat hier nu weer een nieuwe over geopend word, als ik bijvoorbeeld een topic begin is dat echt mijn eigen topic en zal ik blijven reageren totdat alles uiteindelijk gezegd is. Als ik in een ander topic dat al open staat schrijf dan is dat niet "mijn" topic en haal je het persoonlijke er een beetje uit (beetje lastig uit te leggen wat ik nu precies bedoel). Het komt er op neer dat als er iets op mijn hart ligt dat ik dat wil verdedigen (of over vertellen) in mijn eigen topic.

  5. Hey Detected Destiny,

    Ik ben het volledig met je eens, ik krijg net een berichtje van iemand die niet meer zal reageren op het forum, volgens mij is dat helemaal niet de bedoeling van het forum.

    Ik ben het dus helemaal met detecteddestiny eens en hoop van harte dat hier iets mee gedaan word (met deze suggesties/tips/opmerkingen), maar dat is natuurlijk helemaal aan jullie.

    Wat je ook gauw gaat krijgen als je zegt dat ze moeten zoeken is inderdaad dat je eerst een volledig topic moet doorlezen, wat behoorlijk lang duurt en vervolgens als je mening dus nog niet helemaal gegeven is, kun je eindelijk eens gaan reageren. Volgens mij als je de hele tijd verwijst naar een oud topic, is de discussie op een gegeven moment ook wel afgelopen...

    Je kunt wel elke discussie op zo'n manier weigeren, maar dan zit er niet bepaald een toekomst in credible.nl... Zo iemand als die ik daarnet sprak heeft ook geen zin meer om nu nog te gaan reageren, moet ie eerst nog een heel forum doorploeteren met weet ik niet hoeveel topics om eindelijk ergens achter te komen en hij zei duidelijk tegen mij dat ie iets anders bedoelde dan in het andere topic.

    Om dus een toekomst te zien in credible zul je in mijn ogen meer topics door moeten laten gaan, je kan erg interresante discussies krijgen met een nieuw topic, die je in een oud topic minder snel zal zien...

  6. Ik sluit me aan bij Morpheus, alleen shawshank Redemption en spice girls the movie kun je eraf halen (die eerste ken ik niet en die tweede heb ik geen trek in om te kijken), verder kun je aan dat lijstje toevoegen:

    pearl harbor

    braveheart

    the patriot

    Maar bovenaan mijn lijstje staat toch echt the Green mile, wat een super film is dat...

  7. Ik weet niet zoveel van al die computertaal af, maar wat Steven zegt, kan ik me heel goed in vinden...je kan wel veel geld uitgeven aan flyeren, maar levert het ook het gewenste resultaat op, dat zul je trouwens altijd moeten bekijken (of iets het gewenste resultaat oplevert), je zou anders bijvoorbeeld het geld in verbetering kunnen besteden (ook al vind ik het hier toppiejoppieworshippy.gif)

    Misschien dat er ook gebruikers bijzitten die niet posten, maar wel meekijken...Als alles al in de fora gezegd word, wat jij ook had willen zeggen...Mee kijken kan ook heel erg goed zijn voor een individueel persoon of kan hij/zij weer in het dagelijks leven gebruiken (mening vorming).

  8. Kan het ook niet zo zijn dat het iets van die tijd was. Jezus kon toen Hij leefde toch ook niet over dingen praten die niet van toepassing waren op die tijd (zoals bijvoorbeeld dat er mensen naar de maan zouden gaan e.d.)

    Wat ik wil zeggen, de tijd veranderd steeds en zal blijven veranderen...nu kijkt men er misschien nog negatief tegenaan, maar binnen enkele (tientallen) jaren staat er in elke kerk wel eens een vrouw op het preekgestoelte.

  9. Harres, mag ik vragen of je wel eens depressief bent geweest, ik denk het niet, ik denk ook niet dat jij met die gedachten hebt rondgelopen. Ik kan van mezelf vertellen dat ik echt geloof en toch heb ik die gedachten... lees het stuk van mij hierboven maar.

  10. Ik ben het geheel met jullie een hoorknipoog_dicht.gif. Ik was benieuwd naar hoe anderen hier over dachten, toen ik besloot hier een topic over te gaan openen kwam ik deze tegen, waar in het begin, iedereen zei dat je je aan de zondagsrust moest houden. Nu is het dus precies omgedraaid. Ik wil dus wel eens weten van die mensen die er tegen zijn dat er op zondag gewerkt word, hoe het inderdaad dan verder moet met de economie.

    Aan de andere kant, je word nu dus wel een slaaf van de economie. "als de economie maar goed draait...". Ik zou er niet vrijwillig voor kiezen om op de zondag te gaan werken, ze moeten mij vragen en als ik er dan geen gegronde reden voor zie, doe ik het niet. Als ik in de kerk kan zitten, zit ik er.

  11. Zo, zal ik dit topic eens nieuw leven inblazen: Ik werk in de horeca, hier is het in het algemeen zeer moeilijk om je poot stijf te houden en te zeggen dat je niet wilt werken op de zondag, mij is dat gelukt, eerst bij mijn stage en nu in de lunchroom waar ik werk, afgelopen zondag was het echter raak, het zou zeer druk worden (het plein bestond twee jaar en dat zou flink gevierd worden), wij zijn de enige broodjeszaak op het plein. Nu dat is nog niet echt een reden om te gaan werken, dan had ie maar meer personeel aan moeten nemen toch? Maar wat als ik nu door wil gaan na mijn opleiding in die lunchroom?? Ik heb er over nagedacht en heb voor deze ene keer een uitzondering gemaakt, ik ben gaan werken...

    Een ander voorbeeld, ik moet zometeen voor school stage gaan lopen in een hotel (bij de Accor groep), als ik niet op zondag wil gaan werken word ik hoogstwaarschijnlijk niet aangenomen en kan ik mijn diploma dus niet halen, wat zouden jullie in dit geval doen, het valt namelijk niet in het rijtje van hulpverlenende bedrijven en dan nog iets anders:

    als jullie op vakantie zijn en jullie zitten in een hotel in bijvoorbeeld Turkije, dan verwacht je wel dat dat hotel ook op zondag open is, het zou wat zijn als je op zondag op straat gezet word...

    Ben benieuwd naar wat jullie hier van vinden

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid