Spring naar bijdragen

digidokter.net

Members
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    digidokter.net ontving een reactie van Plume in Overbevolkte aarde?   
    Mooie woorden, maar met huidige snelheid is google etc. niet een beter middel om snel je weg te vinden op de dikke routekaart/puzzel van de bijbel en je hart een snellere kompas, want wetenschappelijk bewijs is geleverd dat het hart 20sec sneller reageert dan je geweten/verstand en daarna pas je lichaam!
  2. Like
    digidokter.net ontving een reactie van Plume in Messiah, nieuwste kijkhit van Netflix is nu al omstreden   
    Ok graag gedaan, wellicht als je hem hebt gezien spreek ik je weer hier?!?
  3. Like
    digidokter.net ontving een reactie van Plume in Messiah, nieuwste kijkhit van Netflix is nu al omstreden   
    https://www.dutchcowboys.nl/entertainment/messiah-nieuwste-kijkhit-van-netflix-is-nu-al-omstreden
    Inmiddels staat op Netflix de nieuwe serie Messiah die gaat over een jonge prediker Al-Masih, die heel graag zijn boodschap over liefde en vrede met de wereld wil delen. Zijn naam Al-Masih betekent in het Arabisch ‘de Messiah (messias)’. Alleen de CIA heeft andere ideeën over de vermeende intenties van Al-Masih. Is hij werkelijk de messias of is hij een bedrieger en heeft hij heel andere plannen.
    Ik heb de serie 10 uur vandaag gebingewatched en het was spannend ik was aan buis gekluisterd. Veel symboliek van onze here Jezus en overeenkomsten. Wat vinden jullie van de serie, zijn jullie ook enthousiast of nope?
    Een verwijzing naar Sjimon bar Kochba, die tussen 132 en 136 een grote opstand tegen de Romeinen leidde is ook in film opgenomen. Inhoudelijk komen fictie en non-fictie samen zeer mooi uitgewerkt. Respect voor de makers.
    De manier waarop deze messias zijn volgers verzameld is ook erg origineel, alle actuele nieuwsberichten spelen een rol in deze roman. Je kan het vaak niet van echt onderscheiden met de goede filmmanipulatie met logo's van CNN etc. De eerste trailer die ik zag dacht ik even dat dit wekelijk was, later bleek het een serie te zijn.
    In de serie hebben ze het ook over een nieuwe oorlog de derde wereldoorlog ook wel ideeënoorlog, dat is mijns inziens de wereld waarin we leven.  Letterlijk dus, worden we nu geïndoctrineerd via TV/internet door God/Duivel rechtstreeks naar onze ziel/gedachtewereld?
    De huidige generatie moet dat uitmaken, gaan ze het neoliberalisme en crisiskapitalisme omverwerpen? Is dit de voorbode hoe het zich zal ontwikkelen?!
    Meestal volt de werkelijkheid de fictie, kijk naar de omstreden complottheorieën en scifi 'Big brother', daar zijn veel films over gemaakt en meeste is waarheid geworden: Overheid is nu letterlijk 'Big Brother' overal staan camera's en wat vroeger de aluhoedjes deden, camera'sop laptop afplakken, omdat ze paranoia waren doen we allemaal nu vanzelfsprekend. Tevens hebben we nu allemaal en smartphone met de meer maal de kracht en power van de computer die gebruikt werd om naar de maan te reizen in jaren 60.
    Langzaam komen these en antithese samen en over 50 jaar zullen we leven in de singularity volgens Ray Kurzweil 'De singulariteit is nabij' en Kevin Kelly 'De wil van Technologie'.
    Is er een profetie die dit heeft voorspelt? Ik kan hem nergens vinden in de bijbel?! Helpen jullie me zoeken of vertalen?
    En wat is jullie mening over deze nepseries  series en nepnieuws in algemeen?! Het is wel een 'guilty pleasure', eigenlijk mag het niet, maar geniet ik toch?! Ben ik aan zondigen als ik deze ontwikkelingen blijf consumeren?!?
  4. Like
    digidokter.net ontving een reactie van Plume in Zelfcompassie Kristin Neff (Stop met jezelf veroordelen)   
    Samen met Roos Vonk schreef Kristin Neff dit boek:
    https://www.bol.com/nl/p/zelfcompassie/9200000030337337
    Ik ben begonnen met lezen met deel 1 van het boek 'waar is zelfcompassie goed voor'. Zelfcompassie heeft iets van magie volgens haar, omdat je lijden kan omzetten in vreugde. De de echte magie kwam van Jezus. Maar met jaren studie van bijbel (routekaart) naar hemel, kwam ik toch in een psychische crisis. In de bijbel vond ik geen praktische antwoorden, wellicht waren ze er wel, maar moest je de metaforen of puzzels van Jezus goed oplossen. Dat niveau bereikte ik niet.
    Dit boek geeft me die praktische handleiding wel, hebben jullie dat ook, dat je je leven lang de woorden van de bijbel naleeft en toch psychische problemen krijgt?! Is dat het geschenk van God de openbaring?! Toen het mij overkwam was ik van God los, waarom had hij me verlaten, waarom overkwam mij dit? Ik raakte in negatieve spiraal van depressie en angst en via vele zelfhulpboeken en therapie etc. vond ik mijn weg weer naar hem terug. Je moet door de hel gaan om in hemel te komen denk ik, de hel was voor Jezus de woestijn, nietwaar?
    Inmiddels herken ik het gif en slang van de metaforen in dagelijkse leven, maar toen de bijbel werd gemaakt/geschreven bestond er geen TV, radio, internet, smartphones, nepnieuws, neoliberalisme, crisiskapitalisme etc. en ben ik er sterker uit gekomen. 
    Zelfcompassie stelt ons in staat veerkrachtig, begripvol en meelevend te zijn. Waarom heeft de bijbel het hier niet over? Of heb bedoelen ze dat met eigenliefde in bijbel? Is eigenliefde wel synoniem voor zelfcompassie of zijn het twee totaal verschillende begrippen?
    Deel 1 heeft ieder geval mijn ogen geopend  voor (ver)oordelen, bekritiseren(censor) van mijn uiterlijk, carrière, relaties, ouderschap enz. Om vriendelijker tegen mezelf te zijn. Minder hardvochtig en streng. En mezelf echt te accepteren zoals ik ben. Tevens heeft het me geholpen met coping op moeilijke problemen en dillema's. Ik laat me niet langer meeslepen in moeilijk situaties en herken mijn blokkades, blinde vlekken, valkuilen en irrationele onlogische gedachten sneller. Waarom is de bijbel niet zo praktisch?! Echt een gemiste kans van de profeten...?
    Ik heb door lezen van dit boek beter kijk op ongezonde gemoedstoestanden gekregen in huidige tijd. Dat wat ik bijbel bijna niet tegen kom. Waarom krijgt de bijbel geen update?!
    Ik vind dit echt van levensbelang! De film 'mean girls' was echt een eye opener hoe gemeen mensen kunnen zijn. Ook veel referenties naar bijbel kwam ik tegen dat wel.
    Ouders
    Mijn ouders hebben me liefdevol opgevoed, ik ben gedoopt protestant christelijk met joods bloed aan moederskant. Maar we gingen nooit naar kerk, mijn ouders waren hardwerkende ondernemers. hun motto was 'niet lullen maar poetsen'. Wellicht reden waarom ik moeite heb met mentaliseren, waar ik ook in bijbel bijna geen kennis van kan zien of wijsheid hoe je volgens de bijbel kan mentaliseren een enorme vaardigheid in je psychisch sociaal functioneren.
     
    Selffulfilling prophecy
    Wellicht ben ik zelf schuldig aan mijn psychische kwetsbaarheid, ik ben daar nog niet over uit. Ik ben wie ik ben en was wie ik was. Die mentaliteit heeft mijn glazen ingegooid. Ik was vroeger egoist, arrogant, gesloten, niet-metalliserend, slechte coping gevoelens, niet veel geduld, slechte luisteraar enz. Toen kwam KARMA, wellicht net op tijd. Hopelijk kan ik volgende openbaring beter copen met deze ervaringsdeskundigheid voor mijn verantwoordelijkheid te nemen en me deugdzaam en als brave hendrik te gedragen i.p.v als een extreme rebel door onverantwoord te leven.
     
    wordt vervolgd...
  5. Like
    digidokter.net ontving een reactie van Plume in Als jullie de twee één maakt en als jullie het innerlijk maakt als het uiterlijk...?! Wat bedoeld hij hier?!   
    Dus als ik het goed begrijp, wanneer geest en driften 1 zijn  bijvoorbeeld liefde, en het hogere zelf en lagere zelf ook 1 zijn bijvoorbeeld balans komen we in hemel? kort door de bocht? Conclusie als these en antithese gelijk zijn of 1 de synthese komen we in hemel?! Heeft hij het dan over Synchroniciteit?!
  6. Like
    digidokter.net ontving een reactie van Plume in De 'hel', verzonnen door mensen of een werkelijkheid   
    Ken je de parabel van CG Jung 'de boom'?
    "De boom staat met zijn wortels in HEL en bladeren in HEMEL", It's YIN/YANG baby, het een kan niet bestaan zonder andere, als je gelooft in hemel moet je wel geloven in HEL, anders houdt je jezelf voor de gek...peace!
  7. Like
    digidokter.net ontving een reactie van Plume in Waar is Jezus nu?   
    Ik denk subjectief dat de here Jezus zijn werken voortzet in de 'zielenwereld' ook wel hemel genoemd, een plek waar je dagelijks in je dromen bevind. Als je in hem gelooft dan weet je dat, omdat hij je leidt?! Anders heb je een probleem, success dan maar...;)
  8. Like
    digidokter.net ontving een reactie van Plume in De donkere zijde verslaan   
    Om in hemel te komen, moet je door je eigen hel(lees woestijn) gaan!
    De here Jezus gaf ons het goede voorbeeld; om wit te begrijpen, moet je zwart gekend hebben...
    MvG ervaringsdeskundige
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid