Spring naar bijdragen

ChristiaanTSABS.nl

Members
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door ChristiaanTSABS.nl

  1. Hij wie God gezonden heeft spreekt de woorden van God. Niets meer, en niets minder. Zoals het staat geschreven: "For he whom God hath sent speaketh the words of God: for God giveth not the Spirit by measure unto him." (De King James Bijbel, John 3:34).

    En het woord van God is ALLE AUTORITEIT en profijtelijk voor doctrine, voor terechtwijzing, voor correctie, voor instructie in rechtvaardigheid: Dat de man van God perfect kan zijn, door en door toegerust tot alle goede werken: "All scripture is given by inspiration of God, and is profitable for doctrine, for reproof, for correction, for instruction in righteousness: That the man of God may be perfect, throughly furnished unto all good works." (De King James Bijbel, 2 Timothy 3:16-17).

    Een gelovige heeft dan ook niets meer nodig dan het woord van God. Hij moet alleen zeker stellen dat zijn bijbel geen nepbijbel is.

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    De traditionele kerken in Nederland doen dit echter niet. Dit betreft onder meer:

    • de christelijke gereformeerde kerken (CGK)
    • de gereformeerde gemeenten
    • de gereformeerde kerken Nederland (GKN)
    • de gereformeerde kerk vrijgemaakt (GKV)
    • de hersteld hervormde kerk (HHK)
    • de Nederlands gereformeerde kerken (NGK)
    • de protestantse kerk in Nederland (PKN)

    Want hoewel zij elk in hun eigen woorden onderkennen dat het woord van God het woord van God is, volstaan zij niet met een eenvoudig en volledig vertrouwen in God en zijn woord alleen. In plaats daarvan baseren zij hun geloofsleer op diverse belijdenisgeschriften van mensen. En het zijn deze belijdenisgeschriften die hun geloofsleer bepalen. 

    Waaronder de Heidelbergse catechismus, de Dordtse leerregels, en de Nederlandse geloofsbelijdenis, die samen de "drie formulieren van enigheid" (of eenheid) worden genoemd. Die naam is echter onverdiend. Want deze belijdenisgeschriften zijn niet alleen in tegenspraak met het woord van God, maar ook met elkaar:

    Want deze formulieren zijn geen formulieren van enigheid of eenheid, maar van onenigheid en verdeeldheid tussen enerzijds de Heidelbergse catechismus en de Dordtse leerregels, waaruit volgt dat Christus niet genoeg is voor je zaligmaking (waarbij de volgeling wordt aangespoord om in zichzelf en zijn werken te vertrouwen, zoals hier toegelicht), en anderzijds de Nederlandse geloofsbelijdenis, die dat terecht een buitensporige godslastering noemt: "Nu, dat men zou zeggen, dat Christus niet genoeg is, maar dat er naast Hem iets anders nodig is, zou een buitensporige godslastering zijn. Want het is één van beide: óf in Jezus Christus is niet alles wat voor onze zaligheid nodig is, óf, als wél alles in Hem is, dan heeft degene, die Jezus Christus door het geloof bezit, zijn gehele zaligheid." (Nederlandse geloofsbelijdenis, artikel 22 (De rechtvaardiging door het geloof)).

    ---------------------------------------------------------------------------------------

    En deze onenigheid en verdeeldheid is verwarring. En God is niet de auteur van verwarring. Deze formulieren zijn dan ook geen werk van God, maar een werk van de mens. Hetzelfde geldt voor de kerken die deze verwarring hebben aangenomen. Die kerken zijn geen werk van God, maar een werk van de mens. En als het een werk is van de mens (en dat is het), dan komt het tot niets.

    Want nadat in de wijsheid van God de wereld door wijsheid God niet kende, behaagde het God door de dwaasheid van prediking hen te redden die geloven. Prediking van wat? Niet de tradities van de mens, maar het woord van God. En geloof komt door horen, en horen door het woord van God: "So then faith cometh by hearing, and hearing by the word of God." (De King James Bijbel, Romeinen 10:17). Niets meer, en niets minder.

    En de kerken die zich liever baseren op de onenigheid en verdeeldheid van het woord van de mens dan op de eenheid van het woord van God alleen, zullen niets voortbrengen dan verdeeldheid en onenigheid. En eenieder die niet geschreven werd gevonden in het boek van leven werd geworpen in het meer van vuur. En dat boek van leven is het boek van God. Vandaar het belang om uit dat boek te weten wat je moet doen voor de vergeving van je zonden. Zoals het staat geschreven in Romeinen hoofdstuk 1 vers 18 tot en met hoofdstuk 4 in de King James Bijbel

  2. 4 uur geleden zei Bastiaan73:

    Wat is volgens jou de definitie van 'drogreden'? Of krijg ik dan als antwoord 'drogreden'?

    Het "volgens jou" geeft (onder andere) de indruk dat er (wederom) sprake is van een poging om een nieuw argument te starten. In dat geval is inderdaad sprake van een drogreden.

    En inmiddels is de "modus operandi" van dit forum wel duidelijk. Het gaat jou en je metgezellen hier slechts om zelfbevrediging. En dat lukt niet met waarheid. Dus gebruik je drogreden. En blijkbaar zijn jij en jouw metgezellen zo gewend aan het strelen van elkaar, dat een normaal gesprek voeren niet meer mogelijk is. "Revolted and gone". En eenieder die niet gevonden werd geschreven in het boek van leven werd geworpen in het meer van vuur. 

  3. 11 minuten geleden zei Bastiaan73:

    Dus jij denkt dat je met een opdringerig dictaat over één specifieke vertaling, zónder open te staan voor inhoudelijke reacties op een discussieforum, in het boek des levens komt te staan? En je hebt ook nog eens de pretentie met dit bijbelvers over anderen te kunnen oordelen? Christi-aan, zet jezelf aub Christi-uit.

    Drogreden. Maar wel grappig. 

  4.  
     
     
     
     
     
     
     
     
    7
    1 uur geleden zei Chaim:

    Aangezien je op twee forums vrijwel hetzelfde post en niet op mijn posting op Geloofsgesprek antwoordt en volgens jou één leugen de hele bijbel tot een Satanische vervalsing maakt, ben ik eveneens benieuwd hoe je omgaat met deze passages:

    2 Koningen 24:8 (KJV) zegt: ''Jehoiachin was eighteen years old when he began to reign, and he reigned in Jerusalem three months'', terwijl 2 Kronieken 36:9 zegt: ''Jehoiachin was eight years old when he began to reign, and he reigned three months and ten days in Jerusalem…''

    2 Koningen 8:26 (KJV) zegt: ''Two and twenty years old was Ahaziah when he began to reign…'', terwijl 2 Kronieken 22:2 (KJV) zegt: ''Forty and two years old was Ahaziah when he began to reign…''

    2 Samuel 6:23 (KJV) zegt: ''Therefore Michal the daughter of Saul had no child unto the day of her death'', terwijl 2 Samuel 21:8 (KJV) zegt: ''But the king took…the five sons of Michal the daughter of Saul''.

    Mattheus 1:16 (KJV) zegt: ''And Jacob begat Joseph the husband of Mary, of whom was born Jesus…'', terwijl Lukas 3:23 (KJV) zegt: ''And Jesus…the son of Joseph, which was the son of Heli''.

    Marcus 15:25 (KJV) zegt: ''And it was the third hour, and they crucified him'', terwijl Johannes 19:14-16 (KJV) zegt ''about the sixth hour…they cried out…crucify him….Then delivered he him therefore unto them to be crucified''.

    Jeremia 52:12 (KJV): ''Now in the fifth month, in the tenth day of the month, which was the nineteenth year of Nebuchadrezzar king of Babylon, came Nebuzaradan, captain of the guard, which served the king of Babylon, into Jerusalem'', terwijl 2 Koningen 25:8 (KJV) zegt: ''And in the fifth month, on the seventh day of the month, which is the nineteenth year of king Nebuchadnezzar king of Babylon, came Nebuzaradan, captain of the guard, a servant of the king of Babylon, unto Jerusalem''.

    Je probeert een nieuwe discussie te starten. Ten aanzien van het oorspronkelijke bericht is dat een drogreden. Je kan ofwel kenbaar maken dat je het er mee eens bent, of niet. In ieder geval geeft het gebruik van drogreden alleen maar blijk van je behoefte aan zelfbevrediging. En dat niet alleen, maar ook onderling met hen die met jou op dit forum dezelfde praktijk bezigen. En dat soort profaniteit heeft niets te maken met de waarheid. 

  5. 1 uur geleden zei Chaim:

    Nee joh, dat is geen drogreden maar een opmerking. En ik ben veel erger dan een dronkaard aan de alcohol voor een korte roes. Vind religie razend interessant, maar ben zodanig faliekant tegen de excessen ervan die bij enkelen soms opduiken, zoals homohaat, de onderdrukking van de vrouw, terrorisme, etc., dat ik nog liever het hele godsdienstige zaakje naar beneden zie tuimelen dan dat dit soort buitensporigheden zich voortzetten.

    Ben daarom des te meer benieuwd of je hier een antwoord op weet te formuleren: klik.

    En eenieder die niet gevonden werd geschreven in het boek van leven werd geworpen in het meer van vuur.

    27 minuten geleden zei Dat beloof ik:

     

    horenzienzwijgen - Edited.png

    "Drogreden, drogreden, drogreden !"

    Je hebt inderdaad je vingers in de oren. Maar je bent geen aap. Want in tegenstelling tot jou kent de aap zijn Schepper. 

  6.  

    4 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Ga je dit kinderachtige gedrag volhouden totdat je jezelf voor iedereen belachelijk hebt gemaakt, of ga je iets inhoudelijks schrijven? 
    Vriendelijk verzoek om in te gaan op mijn opmerking: (Tenzij je alleen maar wil beschuldigen....) 

     

    Projectie? Je hebt jezelf reeds belachelijk gemaakt. Maar dat zie je niet (moedwillig blind). Omdat je te druk bent jezelf met drogreden te bevredigen. 

    Zie het oorspronkelijke bericht. En probeer het eerst eens te lezen. En dan reageren zonder drogreden. 

    2 uur geleden zei Dat beloof ik:

    De andere mogelijkheid voor @ChristiaanTSABS.nl om niet op de inhoud in te gaan, was de persoonlijke aanval. Het is de laatste geworden. Erg jammer dat er niet op de inhoud wordt in gegaan.

    Drogreden. 

    3 uur geleden zei Desid:

    Waar slaat dit nou weer op? Nu ja, niet verbazend. Besef wel dat je je volstrekt belachelijk maakt en dat er niemand is die je serieus neemt.

    Drogreden. 

    29 minuten geleden zei Bastiaan73:

    of het bijbeltje ?

    Haha, das een goeie! 

  7. 1 minuut geleden zei Dat beloof ik:

    Ik zie dat je graag een persoonlijke aanval gebruikt in plaats van op inhoud in te gaan. Dat is jammer en het zegt wat over jou. Ik vergeef het je. Zonder bloedoffers en zo. Ga je nu ook nog in op de inhoud ? 

    Ik zie dat je graag een persoonlijke aanval gebruikt in plaats van op inhoud in te gaan. Dat is jammer en het zegt wat over jou. Ga je nu ook nog in op de inhoud ?

    Zie het oorspronkelijke bericht. 

  8. 11 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Ik vermoed van niet en dat de tactiek van @ChristiaanTSABS.nl zal zijn om mijn structureel te negeren. 
    Ik kom namelijk met inhoudelijke argumenten in plaats van bijbelteksten en hij weet simpelweg niet (meer) hoe daar mee om te gaan.

    Laten we beginnen met deze @ChristiaanTSABS.nl

    Ik zie dat je graag drogreden gebruikt om jezelf te bevredigen. Zoals een dronkaard geniet van zijn roes. En dat niet alleen, maar onderling met elkaar. Daar wens ik je veel plezier mee. Het heeft echter niets met de werkelijkheid te maken. 

  9. 14 uur geleden zei Desid:

    Je weet dus geen antwoord?

    Je laat zien dat je graag drogreden gebruikt om jezelf gelijk te geven. Als een dronkaard aan de alcohol voor een korte roes. En dat voelt vast prettig. Maar het heeft niets met de realiteit te maken. 

    13 uur geleden zei Chaim:

    Net zoals op Geloofsgesprek, ben ik zeer benieuwd of Christiaan hier op bovengenoemde kwesties een goed antwoord weet te formuleren, de discussie weet aan te gaan, of het bijltje erbij neerlegt zover het deze problemen aangaat ?

    Je laat slechts zien dat je graag drogreden gebruikt om jezelf gelijk te geven. Als een dronkaard aan de alcohol voor een korte roes. En dat voelt vast prettig. Maar het heeft niets met de realiteit te maken. 

  10. 7 uur geleden zei Desid:

    In Acts 9:5 staat, KJV 1611:

    And he trembling and astonished, said, Lord, what wilt thou haue mee to doe? And the Lord said vnto him, Arise, and goe into the citie, and it shall be told thee what thou must doe.

    Dit is een vertaling van:

    τρεμων τε και θαμβων ειπεν κυριε τι με θελεις ποιησαι και ο κυριος προς αυτον αναστηθι και εισελθε εις την πολιν και λαληθησεται σοι τι σε δει ποιειν.

    Kun jij mij verklaren waarom in deze Griekse tekst geen ἀλλά staat voor ἀνάστηθι? Dat staat namelijk wel in alle Griekse handschriften. Het gevolg is dat de KJV hier, tegen alle Griekse handschriften in, vertaalt 'Arise, and goe' en niet 'But/however, arise and goe'. Wat is de verklaring hiervoor?

    Ik verklaar dat je God op zijn woord moet geloven. In welke taal je dat doet is niet relevant. Als je maar zeker weet dat je geen nepbijbel hebt. Begin in Romeinen hoofdstuk 1 vers 18 tot en met hoofdstuk 4 om te leren waarom je de vergeving van je zonden nodig hebt en wat je daarvoor moet doen (And whosoever was not found written in the book of life was cast into the lake of fire): https://www.tsabs.nl/rechtvaardiging1.html.

  11. Op 28-7-2019 om 13:08 zei jpeters:

    De Bijbelboeken zijn duizenden jaren oud. Nu kan je gewoon een gedrukte Bijbel in de winkel kopen, maar hoe komen we eigenlijk aan de Bijbel? Iedereen weet wel dat een boek als Jesaja door de profeet Jesaja is geschreven, maar hoe is dat gegaan en hoe zijn de Bijbelboeken tot nu toe bewaard gebleven?

    Je hoort hier eigenlijk niet zoveel over, maar het is een hele interessante vraag. Ik zag twee filmpjes op Youtube over dit onderwerp, één over het Oude en één over het Nieuwe Testament.

    Het Oude Testament:

    In Jeremia hoofdstuk 36 staat tot in detail beschreven hoe het Bijbelboek Jeremia gemaakt is.

    Het Nieuwe Testament:

    Het interessantst vind ik dat al sinds de Babylonische ballingschap in de zesde eeuw voor Christus de joden in allerlei steden buiten Israël synagoges hadden en daar dus ook de Bijbel (het Oude Testament) lazen. Voor het Nieuwe Testament gold iets dergelijks: in het Griekse Oosten waren er duizenden handschriften van het Nieuwe Testament gewoon in gebruik.

    Toch vraag ik me af waarom je zo weinig over dit onderwerp hoort. Zeker over de geschiedenis van de Bijbel vóór de boekdrukkunst en de Hervorming. Dat de Bijbel ooit geschreven is weten we, maar hoe heeft de Bijbel in de loop van duizenden jaren zijn weg tot ons gevonden? Hier zou toch veel over te lezen moeten zijn...

    De persoon onder schuilnaam "jezus weende" is een heretick: https://www.tsabs.nl/woorden/heretick-onder-pseudoniem-jezus-weende 

  12. 1 uur geleden zei Bastiaan73:

    Nee ik toon hiermee aan dat je blijkbaar op geld gericht bent, aangezien niemand daar over begon behalve jij. De vergelijking tussen enerzijds euro's-monopoly geld en anderzijds de KJV-alle andere bijbelvertalingen gaat niet op, hopelijk zie je dat zelf ook in. Ik toon hier ook mee aan dat je niet goed hebt gelezen want ik typte bijbels. Ik heb namelijk meerdere exemplaren/vertalingen liggen. Ga je ook nog reageren op de post van @Dat beloof ik?

     

    Je hebt nog niets aangetoond. Je laat slechts zien dat je graag drogreden gebruikt om jezelf gelijk te geven. Als een dronkaard aan de alcohol voor een korte roes. En dat voelt vast prettig. Maar het heeft niets met de realiteit te maken. 

  13. 2 uur geleden zei Bastiaan73:

    Matthew 6:

     

    Amen. Prachtig vers! Probeer je hiermee te zeggen dat je graag jouw euros omruilt voor mijn echte Monopoly biljetten?

    Of hecht je meer waarde aan jouw euros omdat je (in afwijking van je eerdere drogreden) begrijpt dat Monopoly geld (ondanks dat het echt is) je niet zal baten? 

    In dat geval wil je misschien ook je eerdere opmerking over de "echtheid" van jouw bijbel herzien.

  14. Hoe weet je of jouw bijbel echt is?

    Daarvoor moet je het woord uit jouw bijbel op zichzelf toepassen: 

    Zoals staat geschreven:

    • het woord van God is waarheid (Johannes 17:17),
    • geen leugen is van de waarheid (1 Johannes 2:21), en 
    • God kan niet liegen (Titus 1:2).

    Daaruit volgt dat een boek met een leugen NIET van God kan zijn - en dat om die reden ook niet is. Want als jouw bijbel een leugen bevat, dan ontkent jouw bijbel zichzelf. Dat is, de ontkenning dat God's woord waarheid is, dat geen leugen van de waarheid is, en dat God niet kan liegen. En God is niet de auteur van verwarring. Een enkelvoudige leugen maakt dus je hele bijbel een leugen. En daarmee nep. Een Satanische vervalsing.

    En God werkt alleen door zijn eigen woord. Want het staat geschreven: geloof komt door horen, en horen door het woord van God. Het geloof dat werkt komt dus NIET door het woord van iemand anders. Zoals het woord uit Satan's vertaling.

    Waarom is dit belangrijk? Omdat een nepbijbel een nepgeloof voortbrengt dat niet zal baten noch bevrijden. Als jouw geloof volgt uit een nepbijbel, dan kan je hierbij weten dat je NIET gered bent van de hel. Vandaar het belang om zeker te stellen dat jouw bijbel niet nep is. 

    Voorts is het goed om te weten dat God's woord NIET gebonden is aan taal. De Maker van hemel en aarde is in staat om zijn woord in het Nederlands beschikbaar te stellen.

    Helaas zijn alle mij bekende Nederlandstalige bijbels nep, omdat zij leugens bevatten.

    Dit betreft onder meer:  

    De leugen in de NBG1951 en de NBV is eenvoudig zichtbaar:

    Zie Markus 1:2. Als daar woorden staan van de strekking "zoals geschreven staat in Jesaja", dan weet je dat je een nepbijbel te pakken hebt. Omdat het eerste deel van het daaropvolgende citaat NIET uit Jesaja komt, maar uit Maleachi. En Maleachi is niet Jesaja. En hij die denkt, Wat maakt dat nou uit?, is christendom. En niet te helpen. Omdat zo'n persoon het wezenlijke verschil miskent tussen waarheid en leugen. En daarmee het verschil tussen God en Satan, licht en duisternis, hemel en hel en het meer van vuur, en eeuwige glorie en eeuwige verdoemenis. Maar hij die inziet dat een nepbijbel hem het slachtoffer maakt van misleiding - en dat hij daarmee zijn ziel zal verliezen, geldt hierbij als een gewaarschuwd mens.   

    (En voor hen die enerzijds (in weerwil van God's woord) menen dat God's woord wel gebonden zou zijn aan taal - zodat in hun beleving elke vertaling onbetrouwbaar zou zijn, maar anderzijds in contradicatie daarmee toch graag grasduinen in Hebreeuws en Grieks (of andere talen die ze eigenlijk niet spreken) om datgene wat door God gebonden zou zijn alsnog zelf te bevrijden (waarbij zij dus doen (vertalen) waarvan zij ontkennen dat God dat kan)

    Het gaat niet om taal. Het gaat om wat waar is. Bijvoorbeeld: 5+5=10, niet 11. Evenzo is V+V=X, niet XI. En als je niet gelooft dat 5+5=10, evenzo zal je niet geloven dat V+V=X. Of je vertrouwt God op zijn woord. Of je doet dat niet. Er is geen tussenweg.) 

    En als je een nepbijbel hebt, zorg dan dat je een echte Bijbel krijgt. In het Engels is dit de King James Bijbel (Pure Cambridge Edition). En begin met lezen in Romeinen hoofdstuk 1 tot en met 4 om te weten waarom je de vergeving van je zonden nodig hebt, en wat je daarvoor moet doen. Deze tekst uit de King James Bijbel is hier vertaald in het Nederlands.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid