Spring naar bijdragen

Truitje

Members
  • Aantal bijdragen

    4
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Truitje

  1. Hallo allemaal,

    Ik ben truitje, geen theïst maar ook geen atheïst. Misschien agnost dan maar. Hoe dan ook, ik geloof in de liefde en de wijsheid van mensen en heb belangstelling voor wat mensen beweegt en dus wat mensen geloven. 

     

  2. Op 26-2-2019 om 20:49 zei sjako:

    Nou, het was tegen Baäl een nepgod. Elia ging een uitdaging aan met die Baälaanbidders. Hoe hard ze ook riepen dansten etc er gebeurde niks. Toen ging Elia inderdaad spotten met Baäl. 

    Toen ging Elia de uitdaging aan. Hij liet een altaar maken, liet de stenen nat maken. Na een gebed tot Jehovah liet God vuur uit de hemel neerdalen en verteerde het hele altaar. Dus zo bewees God dat Hij de ware God was. Dus zolang Baäl bespot wordt is er niks aan de hand.

    Kan wel.   Maar ik bedoel dat ik dat voorbeeld geen voorbeeld van humor zou noemen. Zelf denk ik dat, als God zou bestaan, hij wel degelijk humor zou hebben. Dit omdat wij mensen humor hebben. En als je ervan uit gaat dat God bestaat, dan moeten wij die humor toch  van hem hebben?

  3. 3 uur geleden zei sjako:

    Ik vind die test van die Baäl-aanbidders door Elia wel enige humor hebben. 1Kon 18:27 Tegen de middag begon Eli̱a ze belachelijk te maken en zei: ‘Roep zo hard als je kunt! Hij is toch een god? Misschien is hij diep in gedachten of is hij zijn behoefte aan het doen. Of misschien slaapt hij wel en moet iemand hem wakker maken!’

    Dat vind ik eerder spotten.

  4. Op 18-2-2019 om 17:39 zei TTC:

    In tegenstelling tot wat een aantal beweert is religie nauw verbonden met filosofie, wat op grond van de zijnsleer niet meer dan logisch lijkt.

    Welke rationele argumenten zijn er om filosofie buiten het religieuze debat te houden, kunnen we dit zien als een poging om het menselijke denken te onderwerpen aan een autoritaire vorm van religie met een demonisch kenmerk?

    Ik denk dat het grootste verschil tussen filosofie en religie is dat religie gestolde filosofie is, waar filosofie een open einde kent. Daardoor ontwikkelt religie zich niet of moeizaam en blijft filosofie altijd levendig.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid