Spring naar bijdragen

risza

Members
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door risza

  1. Hoi Kaasjeskruid,

    Je hebt gelijk, scherp ik heb weer wat geleerd :). Het staat er idd niet geheel letterlijk in. 

    de tekst die er het dichtstbij komt: mat 18-3:

    En zei, ik verzeker jullie: als je niet verander en wordt als een kind, dan zul je het koninkrijk van de hemel zeker niet binnengaan.

    maar ik bedoelde meer te zeggen, je kan alles wel gaan proberen te beredeneren uitzoeken vanuit theorieen/argumenten, maar het is goed om ook de Heer daarbij te betrekken. Zoals een kind aan zijn vader vragen stelt. Je ook als een kind je vragen bij de Heer mag neerleggen. Ik verwacht, dat de Heer je, zoals een vader zal doen, een betrouwbaar antwoord zal geven.

     

    Greets

     

     

  2. Alpha zeker doen!! en zowiezo vragen of je vriend ook mee zou wil meegaan :). Laat hem anders deel 1 van youtube kijken. Dan krijgt hij een indruk, dat het niet direct heel zwaar is, maar een cursus die voor iedereen toegankelijk is. Zo heb ik 18 jaar geleden toen ik zoekende was en mijn huidige vrouw (destijds vriendin) samen ook de cursus gevolgd. Ik was na de cursus niet helemaal om, maar bracht mij terugkijkend op het begin van de goede weg.

    Als reactie op voorgaande reactie. Als je de apha gedaan hebt, heb je in iedergeval inzichten / argumenten gekregen vanuit christelijk perspectief, waarom het christelijk geloof waarheid is. Als je dan nog twijfelt, ken je de argumenten en kan je die makkelijker naast andere geloven/ gedachtes leggen.

    Wel zegt de heer. Geloof als een kind. door enkel de argumenten te vergelijken, kan het zijn, dat je er mogelijk niet uitkomt. Zoals hierboven al gezegd. Ga op je knieen en vraag de heer. Als u daadwerkelijk bestaat, wil u zich dan aan mij openbaren.

    De heer zegt namelijk:

    Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop. Indien iemand naar mijn stem hoort en de deur opent, Ik zal bij hem binnenkomen en maaltijd met hem houden en hij met Mij. 

    Te zeggen dat Alpha niet betrouwbaar zou zijn, vind ik persoonlijk iets te ver gaan. De argumenten die tijdens de cursus gegeven worden, zijn op betrouwbare gegevens gebaseerd zijn.


    Suc6 met je zoektocht

  3. Hoi,

    Niet-christelijke vrienden daar is niks mis mee. God gebruikt jou misschien om een getuigenis naar je vrienden te zijn voor zijn koninkrijk ;Van wie zouden ze anders de goede boodschap moeten horen. Lastig als de man van je dromen, nog geen christen is, een belangrijke vraag voor mij hierin zou zijn, hoe hij er verder in staat. Zou ie bijvoorbeeld wel mee willen naar de kerk of helemaal niet.

     Herkenbaar wat je verder schrijft. Ook ik was rond mijn 20-25e jaar van God los geraakt en heb op datzeflde kruispunt gestaan.

    Om je op weg te helpen, begin eens de delen van de ALpha cursus, die op Youtube staan te kijken.

    Mogelijk dat je ogen opnieuw geopend zullen worden.

    Ik raad je verder aan om gewoon te beginnen met http://bijbeljaar.nl/ (bible in one year) te gaan lezen. Elke dag het woord van God, het is God die tegen je praat. Je leest het makkelijk vanuit je email, op je mobile device. Zeker een aanrader.

    Tegelijkertijd ben ik stellingen van Atheisten , die op atheistische sites stonden gaan lezen. En proberen om daar antwoorden/tegenantwoorden vanuit de bijbel te zoeken middels literatuur, bijbel, internet. Je zult zien, dat je gewoon hele goede tegenargumenten zult vinden. Waardoor mijn twijfels beetje bij beetje werden weggenomen.

    Geleidelijk kwam ik tot besef, dat hetgeen in de bijbel stond echt waarheid was en begon te leven.

    Mocht je vervolgens nog niet helemaal overtuigd zijn, mogelijk dat het boek Wetenschap in de bijbel (Gideon, geschreven door Ben Hobrink). Je nog verder brengt.

    Als je nog steeds twijfelt, kijk dan eens naar de youtube film ( The life, van the last reformation). God geneest en leeft vandaag de dag nog steeds!!

     

    Hopelijk heb je er wat aan.

     

    Suc6 met je zoektocht, greets.

     

    P.S. Laat over een tijdje nog eens weten waar je tegenaan bent gelopen en hoe het met je zoektocht vergaat?

     

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid