Spring naar bijdragen

Meisje93

Members
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Like
    Meisje93 ontving een reactie van Modestus in Op basis waarvan geloven moslims?   
    Ik ben bezig met het lezen van de Koran, gewoon uit interesse, ben overtuigd christen.
    Ik snap alleen gewoon niet wat nou maakt dat zo ontzettend veel mensen hierin zijn gaan geloven.
    Het leest ontzettend stroef, niet persoonlijk en wat is nou eigenlijk de essentie van de Koran?
    Als ik het vergelijk met de Bijbel...mensen zeggen dat het heel erg op elkaar lijkt maar ik vind het echt voor geen meter op elkaar lijken.
    De Bijbel is veel verhalender, vertelt uitgebreider, en is ook qua geschiedenis en archeologie tenminste nog waar te maken. Natuurlijk moet je altijd geloof hebben, maar goed.
    De Koran is door één iemand geschreven en die persoon kreeg een visioen. Verder heeft onze God een persoonlijkheid van rechtvaardigheid en liefde, wat ik altijd merk als ik de Bijbel lees. Als ik de Bijbel lees  heb ik ook altijd echt het gevoel alsof een heel wijs en uitgebalanceerd persoon het heeft geschreven. Verder komen er natuurlijk in het nieuwe testament een hoop profetiëen uit. Dat is zó anders dan de Koran, niet te geloven vind ik het. 
    Wáár baseren zij hun informatie op?
    Verder staat er in de Koran dat de Thora en de Evangeliën door Allah zijn geschreven. 
    Echter, dat zou gek zijn wat de bijbel en koran spreken elkaar tegen, ze kunnen niet allebei waar zijn. Maar dit is het stukje:

     
    Dus hebben ze maar verzonnen dat de Bijbelse schriften allemaal zijn vervalst. Maar daar is geen enkel bewijs voor en is een laatste wanhoopspoging.
    Overigens is het wel apart dat moslims altijd zo hun best doe om de aankondiging van de profeet Mohammed aan te proberen te tonen. 
    Bekijk anders dit filmpje even: 
     
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid