Spring naar bijdragen

Dave-PL

Members
  • Aantal bijdragen

    102
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Dave-PL

  1. Nu moet je eens goed luisteren. Wat deze meneer T. Bentley doet keur ik ten zeerste af. Ik betreur het ten diepe dat ik in geen een video hoor hoe je een relatie op bouwt met God. Ik betreur het ook ten diepe dat ik nul bijbeluitleg hoor over hem.

    Tevens wil ik jullie duidelijk maken dat het stuk dat ik quote, niet door mij geschreven was. Ik heb bewust voor gekozen niet de knop quote te gebruiken. Ik wilde een stuk tekst gebruiken en ik dacht als ik nu ga inkorten raken mensen in de was. Anyhow...

    Ik wil jullie mee delen hoe ik bezig ben met het geloof omdat dit verhaal mijn punten steunt waarom ik niet achter concepten zoals soaking in the spirit, reizen met je geest en dergelijke zaken ben.

    Ik probeer zoveel mogelijk het goede te doen en zoveel mogelijk het kwade te mijden. Helaas kan ik dat niet alleen. Daarom heeft God zijn Geest gestuurd om mij te helpen. Want zolang ik Gods wil doe, zal er licht zijn op mijn pad. Voor mij betekent licht op mijn pad namelijk weten waar ik heen moet. En ik merk dat niet zozeer God mij zegent als ik zijn wil heb gedaan maar juist dat ik ernaar streef om zijn wil te doen. Want het is mijn verlangen steeds meer de wil van de Heer te doen en steeds meer mijn oude mens af te leggen. Daar komt het bij mij op neer.

    Om deze reden ben ik tegen oefenen om de Heilige Geest te ontvangen. De Heilige Geest zal er zijn als een trooster. Dat legt Paulus uit in Romeinen. Zoals Jezus zijn dicipelen leidt, zo geloof ik dat de Heilige Geest mij zal leiden op mijn pad.

    Ik ben tegen de 'Genezingsdiensten' die de heer T. Bentley praktiseert. Ik ben tegen zijn manier van werken omdat ik teveel zaken terug zie uit het occulte hindoesme. Bijvoorbeeld:

    - De aanraking van de shaktipat

    - Reizen met je Geest

    Alles dat Todd doet moet een soort van Spectakel vormen terwijl ik de gehele boodschap van God mis. En dan vervolgens roepen dat het de wil van God was dat iemand in zijn maag gestompt wordt, dat is helemaal van den dolle. Jezus leerde ons ten slotte nederigheid en zachtmoedigheid. Jezus leerde ons niet grote entertainment op te voeren maar andere mensen te dienen. En dat is af en toe lastiger dan je denkt. Alles wat de heer T. Bentley uit voert moet me teveel denken aan de punten die Jezus in Mattheus 24 uit legt:

    '23 Geloof het niet, als iemand dan tegen jullie zegt: Kijk, hier is de Christus, of: Daar is hij.

    24 Want er zullen valse christussen komen en valse profeten, en ze zullen grote tekenen en wonderen doen om, indien mogelijk, zelfs de uitverkorenen op een dwaalspoor te brengen.

    25 Ik heb het jullie allemaal van tevoren gezegd.

    26 Als ze dus tegen jullie zeggen: Kijk, hij is in de woestijn, ga er dan niet heen; of als ze tegen jullie zeggen: Kijk, daar houdt hij zich verborgen, geloof het dan niet. Want

    27 de komst van de Mensenzoon zal zijn als de bliksem die oplicht in het oosten en straalt tot in het westen.'

    Wat betreft Meditatie? Er zit een groot verschil tussen de Hindoestische manier van mediteren en de manier van mediteren die wij bedoelen. Ik begrijp niet waarom iedereen constant zo nodig mediteren moet gebruiken terwijl je het ook gewoon overpijnzen of stille tijd kan noemen. Misschien dat mediteren eigentijdser klinkt en mensen je minder raar aan kijken als je zegt dat je gaat mediteren ipv overpijnzen. Als ik stille tijd houd dan is dat lekker op mijn eigen fietsje wanneer ik vanaf mijn aanstaande naar huis rijd en de dag overdenk. Dan denk ik aan hoe God voor mij zorgt, door alle tijden heen en hoe ik nog meer zijn wil wil doen. Zulke momenten helpen mij ontzettend veel verder maar het is niet een key om behouden te worden want er staat immers geschreven dat je niet door mensenwerken behouden zal worden maar door genade Gods! Het is een cadeautje van hem dat ik mag aannemen!

  2. Quote:

    [...]

    Hoe bedoel je dat?

    "Het verbaasd mij dan ook niet dat er veel gevallen wordt, geschud wordt en andere spastische uitingen plaatsvinden van mensen die zich heftig richten op het ontvangen van de Heilige Geest zonder daarvoor bereid te zijn de grote en vaak jarenlange training en oefening, meditatie en gebed om je geest leeg te maken van je kleine ego om de geest, de wil van God, zonder ruis te kunnen ontvangen."

    Van alle mensen die ik ken, in allerlei soorten en maten hebben nog nooit deze verschijnselen gehad zonder dat ze jarenlange training nodig hadden.

  3. Hmm de verschijnselen van Todd B. zijn standaard voor iemand die een kundalinigeest heeft ontvangen. Hindu's geloven dat bij iedereen kundalini door iemands lichaam stroomt. Bij het 'vrijzetten' van deze energie gaan mensen zoals Todd B. dingen doen als met hun hoofd schudden, ongecontroleerde bewegingen maken, spontane vocalisaties (inclusies lachen en huilen), en nog veel meer.

  4. Het begon allemaal zo eind december 2005. Ik was al jaren bevriend met mijn neefje en samen spraken we veel over de liefde. En zo was hij een hele tijd verliefd op een meisje genaamd Laura, en zij was ook op hem verliefd maar dat wisten ze van beide niet. Na een tijd had mijn neefje de verliefdheid opgegeven want hij merkte dat zij erg terughoudend was. We hielden ze vriendschap met elkaar. Het was december ongeveer toen ik dat meisje voor 'het eerst' ontmoette. Maar toen ik haar zag, herkende ik haar. Jaren geleden zat ik met haar in een andere gemeente en zo waren we elkaar na 5 jaar weer tegen gekomen. Samen met mijn neefje gingen we naar dezelfde gemeente, en we hadden een leuke tijd zo. Eind juni kwamen er 2 mensen bij het vriendengroepje. Een persoon trok al heel veel met mijn neefje op, en de andere was mijn beste vriend. Met z'n vijfen hadden we machtige tijden en hebben we de heilige geest meerdere malen erg sterk ervaren. Alles dreef ons naar een hoogtepunt toe.

    Tevens merkte ik dat ik eigenlijk dat meisje toch wel erg leuk vond. Maargoed, mijn neefje was op haar verliefd geweest, dus ik vond het helemaal niet gepast en ik hield er een dubbel gevoel aan over. Na een hele tijd had ik het toch maar bij mijn neefje open gegooid, en hij reageerde er aardig kalmpjes onder, sterker nog, hij was zelfs enthousiast. Tijdens een van de vele gesprekken moedigde hij me aan verder te gaan en dat het wel goed zou kunnen tussen haar en mij. Rond 6 juli was ik zo verliefd dat ik wist dat ik mijn liefde moest verklaren aan haar. Ik had er met mijn neefje over gesproken en met de anderen afgesproken dat zij op de verloop van de avond weg moesten gaan zodat ik mijn verhaal kon doen bij het meisje. Dus zo was ik op zaterdagavond 'ineens' alleen met Laura. Ik hortend en stotend mijn verhaal gedaan en zij heeft geluisterd en af en toe wat vragen gesteld. Ze vond mij wel leuk maar ze wist niet goed wat ze met verkering aan moest.

    Die zondag middag hadden we weer als groep afgesproken en we zouden lekker gaan wandelen. Na een tijd wandelen geeft het meisje aan met mij te willen praten. Ze vertelt me dat mijn neefje (hoe romantisch ook) via de mail ook zijn liefde had verklaard en dat ze nu niet goed wist wat ze moest doen. Mijn neefje kwam op het geniale idee zijn ouders erbij te betrekken in dit probleem. Zijn ouders hebben al 34 jaar lang problemen met mijn ouders, dus ik voorzag wat dit voor gevolgen zou hebben op het resultaat van mijn verliefdheid.

    Mijn oom en tante nodigde dat meisje dus uit voor een gesprek en later heb ik ook nog een gesprek met hen gevoerd. Het eerste wat me op viel was dat iedereen ontzettend gemanipuleerd werd door hen en dat zij dat meisje volledig onder controle hadden. Het meisje was immers naif en onzeker.

    Na een week lang manipulatie besloot het meisje voor mijn neefje te gaan. Mijn wereld stortte in, want hier was ik al bang voor. Ik had er niks aan kunnen doen en ik kon niets anders doen dan het toe te laten. Echter, ik wist ook dat hun verkering niet langer dan 4 maanden zou duren want ik wist dat mijn neefje niet verliefd was maar de verkering gebruikte om andere problemen in zijn leven te verbergen en dat hier demonie achter zat. (Dank God voor deze openbaring) Ik wist dit zo zeker omdat ik vroeger met mijn neefje aan occultisme heb gedaan, echter ik ben bevrijd op mijn 16e daarvan. En hij is er steeds slechter aan toe gegaan sinds dat wij aan occultisme hadden gedaan.

    Ik voelde me ontzettend belazerd door mijn neefje en ik besloot een einde achter de vriendschap te zetten met hem. Ik had wel vaker met hem ruzie gehad en de vriendschap had wel vaker onder vuur gelegen. Na enkele weken wilde mijn neefje mij weer spreken want hij wilde weer vriendschap. Ik besloot hem een kans te geven op voorwaarde dat hij zou veranderen. Een kleine note: Mijn neefje is manisch, in combinatie met het borderline syndroom. Ik zei dat hij moest veranderen, en dat ik me ontzettend belazerd voelde. Ik had in de afgelopen tijd een hoop wrok opgebouwd, dit was zelfs zo erg dat ik op een avond er over nadacht hem het ziekenhuis in te slaan. Wederom, dank God dat hij deze wrok weg nam en er rust en vrede voor in de plaats bracht.

    De keren dat ik mijn neefje met haar samen zag, zag ik dat hij heel onverschillig met de relatie om ging en dat zij er wat van probeerde te maken en dat hij daar niet veel aan deed. Toen zijn zus vanuit het buitenland terug in nederland kwam, zat hij constant aan zijn zus te plukken en te wriemelen, en liet zo laura een beetje achter. In deze tijd kreeg ik een droom. In deze droom vertelde mijn neefje dat hij het uit ging maken en dat zijn ouders hierachter stonden, maar vooral omdat de Heer dat wilde. Toen begon hij allemaal machten te bestraffen die hierachter zaten. Ik was dagen van de kaart van die droom.

    Mijn vader besloot met mijn oom te praten. De hele situatie in juli was voor hem de druppel om eens een gesprek aan te gaan over het gedrag van mijn neefje. Dat gesprek zou de definitieve scheuring veroorzaken tussen mijn ouders en zijn ouders.

    Eind september had mijn neefje erg veel schuldgevoelens over de situatie. Ook gaf hij toe dat hij niet verliefd was op het meisje. Verder vertelde hij dat zijn ouders zijn verliefdheid hadden aangepraat, alsof ik dat nog niet had gezien. De volgende dag maakte hij de verkering uit. De weken daarop wilde hij steeds minder met haar te maken hebben want hij had geen behoefte meer aan haar.

    Zij had verder geen vrienden en op deze manier zat ze weken alleen. Dat ze verder geen vrienden had, is waarschijnlijk ook de reden dat ze verliefd was op mijn neefje. Ik was namelijk kwaad op haar dat ze zo'n stomme beslissing had genomen. Na een paar weken ging ik inzien dat ik niet kwaad op haar moest zijn omdat ze gemanipuleerd was en zelf weinig keuze had. Ook had ik medeleiden met haar omdat ze niemand had om mee te praten over haar problemen. Ik besloot haar maar eens op te bellen en een afspraak te maken. En voordat ik het wist vond ik haar weer ontzettend leuk. We hadden diepe gesprekken met elkaar en ze vertrouwde me volledig. Een aantal weken gingen zo voorbij en we bleven elkaar regelmatig spreken. Ik was inmiddels zo verliefd dat ik het verkeerde eten kocht in de winkel. Dat ik me totaal niet meer concentreerde, en dat ik tegen een deur aan liep. Halverwege oktober besloot ik toch maar te vertellen dat ik nog steeds op haar verliefd was. Toen kwam de klap, zij was niet verliefd op mij. Dit vond ze wel vervelend want ze kon supergoed met mij opschieten. Daarnaast was ze wel degelijk op mij verliefd geweest in juli. We bleven elkaar spreken. En zo ging oktober ook voorbij en kwamen we aan in deze maand november.

    Toen op vijf november had ik haar op zondag uitgenodigd om bij mij muziek te komen maken. Ik ben zelf electronische muziek fanaat en zij vind die muziek ook erg leuk. Ze wilde erg graag leren hoe je nou op de computer muziek kon maken. Ik liet direct een nieuwe softsynthesizer zien die ik had gekocht. Langzamerhand werd ze steeds stiller, en na 20 minuten muziek maken zei ze dat ze verkering wel wilde proberen.

    Voor mij klonk dat alsof ze er zelf niet helemaal over uit was. Ze vertelde me dat ze sinds dat ik mijn liefdeverklaring, enkele weken daarvoor, niet wist wat ze nou moest doen. Ze had er met mijn neefje over gepraat, wat ik nou niet echt een heel goed idee vond want mijn neefje raadde verkering af. (alsof hij er wat vanaf wist). Toen ging ze met haar ouder over haar 'probleem' praten en toen was ze tot de conclusie gekomen dat ze het toch wilde proberen. Ze zei dat ze ontzettend spijt zou krijgen als ze het niet zou proberen. De dagen erna zijn we heel veel met elkaar om gegaan en is zij, net zoals ik, erg verliefd geworden. En nu zijn we enkele weken verder en zijn we smoor op elkaar.

    Als ik erop terug kijk vind ik het allemaal maar maf hoe de liefde kan lopen. Sommige mensen vonden dat wij niet voor elkaar bestemd waren. Dit waren echter wel allemaal mensen die met mijn oom en tante op schoten. Mijn beste vriend wist al van tevoren al dat dit goed zou komen en heeft me door dik en dun gesteund. Hij is nu superblij dat dit allemaal goed gekomen is. Zelf ben ik benieuwd wat de toekomst allemaal gaat brengen. De verkering met het meisje is nog maar pril, al hebben we beide het gevoel al heel lang verkering met elkaar te hebben. Dat is wel een goed teken denk ik.

  5. Ik maak zo af en toe wat tracks, ben eigenlijk veel met muziek bezig, niet dat er altijd een track uit komt rollen...

    Hier kan je de tracks beluisteren, helaas heb ik geen directe link. Maarja.

    Tracks

    1 snip beneden is inmiddels wel afgemaakt hoor, maar omdat hij is uitgebracht, kan ik niet een hele versie laten horen.

  6. Quote:
    Op vrijdag 15 juli 2005 00:29:26 schreef Shoppy het volgende:

    [...]

    In Openbaring wordt over Babylon de Grote gesproken.

    Babylon is de bakermat van valse religie, lees het bijbelboek Daniel maar eens.

    Babylon betekend letterlijk "verwarring".

    Babylon de Grote is dus 'verwarring' in het groot.

    Satan gebruikt Babylon de Grote om mensen te verwarren wat betreft religie. Ook de drie-eeheid vindt zijn oorsprong in Babylon.

    Wanneer je de bijbel onderzoekt kom je tot de conclusie dat God en Jezus twee afzonderlijke personen zijn.

    De werken van de kerken die de drie-eenheid ondersteunen zijn een bewijs op zich.

    Precies, en bedenk je eens, als Jezus en God hetzelfde waren: Dan zou Jezus alle macht hebben, dan zou hij weten wanneer hij zou wederkomen.

    De bijbel spreekt van dat Jezus de hogepriester is. Dat zou Jezus als hogepriester niet meer nodig zijn.

    Zo zijn er wel meer dingen.

    Nog iets: Jezus noemt God zijn vader. God noemt Jezus zijn zoon.

    God zit op de hoogste troon. Jezus kreeg een troon naast God.

    God aanvaarde het offer dat Jezus bracht. Jezus voerde dus Gods plan uit. Zoals je hier ziet zit er heel erg veel verschil in rollen en persoon dat die 2 nooit hetzelfde kunnen zijn.

  7. Hehehe, ik kan me niet herinneren dat Jezus ook God is. Iemand had het over de 3 verschijningsvormen, big-smile.gif wat een onzin. Jezus bid tot zijn vader, erg alleen persoontje dan dat tie dan toch naar zichzelf zit te bidden dan..

    Ik geloof dat de drie enheid een overdraagsel is uit het babylonische. In babylon had je drie enige goden. De ene was/waren Anu, Bel en Ea de andere was Shamash, Sin en Ishtar.

  8. Quote:
    Op maandag 04 juli 2005 00:08:49 schreef Polleke het volgende:

    @Dave.

    [...]

    Bart moet er zelf ook wat aan doen, en de handrijkingen van God aanpakken, want zoals jij het beschrijft zou het een "fout" van God zijn dat Bart niet gelooft. Als dat zo is zou je beter af zijn om niet te geloven want dan kom je altijd in de Hemel want het is niet jouw fout dat je niet gelooft.

    Dat is niet wat ik bedoelde. Kijk als mens ben je zelf verantwoordelijk of je kiest voor God. En daar is God niet goed of fout in. Was de vader soms fout toen de zoon hem verliet? Was de vader fout geweest toen de zoon weer terug kwam? Nee zeg ik. Wat ik bedoel, ik geloof dat God je wel kan openbaren dat er bijvoorbeeld een leegte in je hart is.

  9. Dat is naar mijn idee een 'wereldse' theorie.

    Ik weet dat God echt bestaat, en dat heeft hij zo laten zien in deze tijd. Dat is moeilijk uit te leggen en ik schrijf dit ook niet om je ineens over te gaan halen om toch in God te geloven. Dat is iets wat ik niet kan doen, dat is iets wat alleen God kan doen. Wel mag ik bidden dat God zich aan jou wilt openbaren en dat je Jezus op een dag in je hart mag aan nemen.

    Ik denk dat je liever een mens bent, naar de hemel gaan is niet het belangrijkste, het belangrijkste is dat je God leert kennen, en dat je met hem een relatie op kan bouwen. De bijbel spreekt over de Mozes met God van aangezicht tot aangezicht sprak. Ik geloof dat het nu nog steeds kan, het is immers dezelfde God.

    Begrijp je misschien nu waarom ik liever als mens naar de hemel ga dan als een dier? Ik geloof dat God ons als mens veel meer lief heeft dan een dier. Jezus zegt in de bijbel dat God zorgt voor elk dier op aarde en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken om eten of drinken. Daarna zegt Jezus hoeveel meer God dan voor ons niet zou doen. Is dat niet een geweldige belofte?!

    Ik denk dat er genoeg mensen zijn die hun hart verharden, maar ik weet ook dat God ze kan open breken. En als God met ze aan de slag gaat, dan kan er zoveel moois uit komen. Ik geloof dat hij dat met jou ook kan doen. Anyway ik denk dat dit een beetje uit het topic gaat.

  10. De hemel is altijd beter dan je je hier ooit kan voorstellen. In de bijbel wordt de hemel omschreven dat het zo mooi is, dat is eigenlijk al mooi om dat zo te lezen.

    Ik weet eigenlijk wel zeker dat dieren naar de hemel gaan, ik weet niet of er dieren naar de hel gaan, maar het lijkt me niet echt logisch. Ik weet niet of een dier Godsbesef heeft, of een duidelijke keuze kan maken om God te dienen.

  11. Hoe zie ik God? Ik kan me beter voornemen dat ik God wil zien in alles wat ik denk en doe, in heel mijn leven.

    Jah, God is een liefdevolle God, maar dat is maar één aspect. Staat er ook niet in de bijbel dat hij een vader voor je is? Dus hij is ook al vader, dat zijn al 2 aspecten, en er zijn er nog veel meer dat je er eeuwig over door zou kunnen gaan.

    In deze tijd voel ik me best vaak erg eenzaam, maar door die tijden heen voel ik ook hoe God bij me wil zijn en dat hij me wilt troosten.

    Ik vraag me vaak af waarom mensen zich op een bepaalde manier God zien. Zo hoor ik zo vaak mensen zeggen: "God is liefde...", het klinkt voor mij vaak voorgeprogrammeerd, net zoals je met html altijd begint met .

    Is hij niet meer dan dat? Is hij niet God? Is hij dan niet almachtig? Als je Genesis leest dan zie je heel goed hoe hij is door de schepping heen. Je ziet zijn creativiteit. Ik zie hem als mijn vader, een vriend door alle tijden heen, no matter what. Hij weet dat ik vaak wat fout doe, dat ziet hij ook en ik geloof dat hij daar ook boos over kan worden, het is niet een of andere sinterklaas die af en toe eventjes niks ziet. Daarom tuchtigt hij zijn kinderen ook die hij lieft heeft. Hij wilt ze louteren om op een mooie manier te zeggen, dat wilt hij doen zodat jij helemaal rein en puur voor hem kan komen, dat is net zoals in een relatie. Wie open is in zijn relatie en elkaar kan vertrouwen die is in staat rein en puur naar elkaar te staan en een echte diepe relatie te bouwen.

    Misschien een beetje omslagtig allemaal maar ik kan wel blijven doortypen over hem want hij is echt heel gaaf! big-smile.gif

  12. Quote:
    Op zaterdag 21 mei 2005 09:53:15 schreef Abbath het volgende:

    [...]

    Met God praten lost niets op. Niets. Niets. Niets. Dat is het zelfde als naar Jomanda stappen voor genezing. Dat is Silvia Millecam ook niet goed bekomen. Blijf vooral doorgaan met therapie/medicatie.

    Sterkte

    Dan heb jij zeker nooit de machtige hand van God gevoeld, want dan zeg je dit nooit meer en dan weet je hoe hij mensen totaal kan veranderen.

  13. Nee maar das nou het typische beeld. Net zoals het typische beeld van een gevangene, iemand met een streepjespak aan en een kogel aan zijn been is. Of een aliën een ventje met grote ogen en een klein mondje is.

  14. Hay mensen. Ik vraag jullie te bidden voor 2 personen in mijn leven.

    Mijn neef is depressief, heeft stemmen in zijn hoofd, heeft een slaapziekte gekregen en wordt vaak agressief. Ik heb medelijden met hem en ik vraag jullie om voor hem te bidden. Dat hij God mag ontmoeten en dat hij rust zal vinden na al die jaren van verdriet.

    Ook vraag ik jullie te bidden voor een goede vriend van mij. Hij zit in de put, hij lijkt ook wel depressief. Ook met hem ben ik me zeer begaan. Volgens hem hebben we een beetje ruzie, door een ingewikkeld probleem tussen een andere vriend van ons. Ik heb niet de behoefte om veel over hem te zeggen. Ik vraag jullie voor hem te bidden dat hij rust zal krijgen bij God, die zijn verleden ziet.

  15. Zelf heb ik een keer gehoord dat de 3 eenheid juist een theorie is van Plato. Dat is door Keizer Constantijn met geweld ingevoerd in het jaar 325.

    Heb zelf altijd moeite gehad met de 3 eenheid.

    Jezus zegt: "Vader waarom hebt u mij verlaten."

    Lijkt me een beetje raar dat hij dan zichzelf aan het aanroepen is.

    Of dat Jezus zit aan de rechterhand van God.

    Erg lenig als je dezelfde persoon ben.

    Verder staat dat Jezus vaak bid. Ik neem daarbij aan dat het dan niet tegen zichzelf aan het praten is.

    Nog een leuke, er staat ook in de bijbel dat Jezus de zoon van God is. Is hij dan iemand met mps ofzo als de drie eenheid zou bestaan?

    Weet je, als ik het wel eens zo hoor hoe mensen geloven in een drie eenheid dan heeft het wel eens wat weg van het programmeren in Java. Daar heb je superclassen en subclassen. Daarbij is ook overerving mogelijk. Zo lijken sommige mensen er ook wel eens naar te kijken imo.

  16. Foto=TCDNUIMZ

    Oke, snelle uitleg van alles.

    lcd schermpje, mijn vorige scherm was verrot gegaan.

    Dat rooie platte geval is een synthesizer rack geval.

    Boxen op pringlepaaltjes smile.gif

    De rest lijkt me wel duidelijk.

    Foto=FNHDZMEM

    En dan hier de lounge area in mijn kamer.

  17. Quote:
    Op maandag 29 november 2004 12:53:07 schreef Dannyr het volgende:

    [...]

    Beste Dave-pl

    Ik las nog eens dit argument door, maar toch als ik de bijbel lees kom ik iets heel belangrijks tegen in het nieuwe testament die deze bewering eigenlijk tegenspreekt. De brieven van Paulus zijn namelijk zeer belangrijk: Hij noemt Jezus de Zoon van God en het Beeld van God.

    We weten echter van Paulus dat hij een monetheistische, joodse achtergrond had, het feit dat hij Jezus als God aanbad is dan ook zeer belangrijk, want dit weerlegt eigenlijk de gedachte dat de goddelijkheid van Christus pas later vanuit het heidendom in het Christendom is opgenomen(deze gedachte is heden ten dage zeer populair),maar dit klopt dus niet. Paulus aanbad Christus al op een zeer vroeg tijdstip als God, nog ver voor de tijd van Keizer Constantijn.

    mvg

    Danny

    Jezus zegt zelf dat wij zijn broers en zussen zijn. Ook mogen wij ons een kind van God noemen. Wij zouden dan ook 'God' zijn volgens jouw argument.

    Natuurlijk is Jezus de zoon van God. Maar zowieso als je zoon van God zegt, zeg je al dat ze niet één in weze meer zijn.

    Als een man en vrouw geslachtsgemeenschap hebben, zijn ze ook één. Maar niet in weze.

  18. Ik denk dat de 3 eenheid niet bestaat.

    Het idee van dat 3 een zouden zijn komt uit het griekse denken. 450 jaar voor Christus bestond Plato. Plato was een griekse fisosoof. Hij kwam met het idee.

    In 325 jaar na Christus was Keizer Constantijn aan de macht. Na een grote onenigheid is het denkbeeld van Plato toegepast in het Christelijke denken. Ook nog veel meer dingen trouwens, bijvoorbeeld dat zondag de rustdag is.

    Er was toen ook iemand die zich tegen de drie eenheid in wierp maar die was veroordeeld.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid