Spring naar bijdragen

FoppeBoppe1986II

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Waarderingsactiviteit

  1. Upvote
    FoppeBoppe1986II ontving een reactie van zendeling in Paulus en Jezus   
    [1] Waarom denk je niet dat Marcus het oudst is? Dit is toch algemeen bekend bij iedereen die ook maar een beetje ingewijd is in de materie? En hoezo mag iemand niet wijzen op consensus, enkel omdat iemand een Jezusmythicist is?[1]
    [2] Marcus is het oudst, en zowel Lucas als Mattheus hebben van hem afgekeken, plus de OT teksten die ze voor zich hadden en daar omheen hebben ze de avonturen van Jezus bedacht. Vandaar ook de maagdelijke geboorte van Jezus. Ze hadden namelijk de Griekse variant van het "OT" voor zich, en daarin stond " zie de maagd zal zwanger worden", maar in het Hebreeuws stond ALMA wat jonge vrouw betekende. Het ging eigenlijk om een geboorte in de tijd van koning Achaz, maar de evangelieschrijvers dachten dat het om een profetie ging. Een kniesoor die daar op let.
    Uit alles wat de evangelieschrijvers Mattheus en Lucas schrijven blijkt dat ze profetieen uit hun verband haalden, en dat ze hieromheen dus de verhalen van Jezus zijn leven schreven. Zelfs de kruisiging van Jezus (dobbelen om de klederen van Jezus, de handen die doorboord werden etc) hebben ze gewoonweg afgekeken van teksten uit het OT (Psalm 22 in dit geval). Heeft met de werkelijk niets, maar dan ook niets te maken. 
     
    [3] Bij jou misschien?[3]
    [4] Heb je niet door dat de maagdelijke geboorte van Jezus JUIST wijst op een mythe. In die tijd werden zoveel godmensen of halfgoden geboren uit een aardse vrouw en een hemels wezen. Plus dat het een verkeerde veronderstelling is van het woordje alma, zoals in [2] al gezegd.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid