Spring naar bijdragen

Marleentje

Members
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Marleentje

  1. Die dominee helpt nog steeds, en ja de afstand is daar inderdaad het probleem. Daar zal je me ook niet over horen. Van daaruit begeleiden ze net zo lang tot dat er een kerk meer in de buurt is die het over zou kunnen nemen. Professionele hulp de normale is allemaal al geregeld, maar vanuit die kerk  willen ze graag dat het stukje pastorale zorg ook er op aansluit.

  2. 5 uur geleden zei ZENODotus:

    dag Marleentje, welkom...

    Ik ken het fenomeen om iemand af te schilderen als slecht, het is vaak een manier van de kerk om met de buitenwereld om te kunnen gaan.  Ik herinner me een ervaring uit een preek nog niet zo lang geleden waar een blinde jongeman altijd weer op het hart werd gedrukt dat hij te weinig geloof had omdat hij nog niet van zijn blindheid was genezen...

    Interessant is trouwens dat christenen in het NT niet met slecht of zondaar worden aangesproken, maar met heiligen. God ziet je dan ook niet meer via de ogen van de zonde, maar via het lichaam van Christus.

    Het is ook spijtig dat je ervaart dat niet iedere kerk je bagage wenst te accepteren... Is dat nu niet juist wat we leren in pastoraat om daarmee om te gaan?

    Ik ben inderdaad chronisch ziek dus vandaar ook dat dat wordt gezegd. Ik weet niet of ze daarmee om moeten kunnen gaan. Ik voel me net zon afschuifsel, ga daar maar heen misschien kunnen ze daar helpen vervolgens zeggen die nee je moet daarheen en ga zo maar door

  3. 2 minuten geleden zei violist:

    Ik heb nooit gehoord dat een kerk iemand weigerde vanwege een "verleden" Het onderstrepen van de leerstellingen van de betreffende kerk is voldoende dacht ik. Voor bestuursleden zal wel een voorbeeldfunctie gelden maar  gewone leden? Gewoon niet te gek maken dan zijn ze al lang blij met een nieuw lid toch?

    Het gaat ook niet om me verleden, het gaat meer om de zorg de pastorale zorg waar het op vast blijft zitten. 

  4. 10 minuten geleden zei Magere Hein:

    Welkom Marleentje.
    Misschien een leuk topic om te starten. "Slecht zijn en de christelijke doctrine"....

    Moet ik dat starten? Of bestaat dat al?

    Ik ben nog niet zo goed thuis met God en kerk.

  5. Zal me ook even voorstellen. Ik ben Marleen 29 jaar oud en getrouwd.

    Ben christelijk opgevoed maar heb me er jarenlang tegen afgezet. Niet omdat ik het niet geloofde, er waren andere redenen waarom ik niet naar een kerk wilde en durfde. Er was mij geleerd dat ik te slecht was en ja wat voor nu heeft het dan om naar een kerk te gaan. Sinds kort luister ik wel mee met een kerk in Nijkerk, zelf woon ik in Tiel. Ik heb daar wel wat contact met de dominee, hij probeert voornamelijk van een afstand me zo goed mogelijk te begeleiden. Daarnaast zijn ze van daaruit op zoek naar een kerk die dichter in de buurt is en het evt over kan nemen, zodat er vanuit dichterbij begeleiding kan worden gestart. Dat is nog niet zo heel makkelijk, want niet iedere kerk zit erop te wachten lijkt het wel. Nou ben ik nogal iemand met de nodige bagage en problemen, dus het moet wel zijn dat het past etc. Maar voel me op moment net zon doorgeefluik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid