Spring naar bijdragen

Nietzsch

Members
 • Aantal bijdragen

  21
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over Nietzsch

 • Rang
  CrediGup

Profile Information

 • Geslacht
  Man
 • Religie
  Atheïst

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik zie de mens als het product van ruim 3,5 miljard jaar blinde evolutie. Sinds het ontstaan van het leven uit chemische moleculen ruim 3,5 miljard jaar gelden, is het geëvolueerd tot de huidige diversiteit, compleet met al zijn complexiteit, schoonheid en wreedheid. De drijvende kracht hierachter zijn willekeurige mutaties en blinde selectiekrachten, niets meer en niets minder. Goddelijke inbreng is niet nodig, we zijn niet het gevolg van een doelbewuste scheppingsdaad van een liefdevolle God. Als gelovigen beweren dat de zin van ons bestaan God is, wat is dan de zin van het bestaan van
 2. Een gelovige gelooft dus in iets wat niet te bewijzen valt. Zijn of haar geloof geeft dus zin aan zijn of haar leven. Je wil dus je hele leven leiden met in iets bovennatuurlijk te geloven omdat dat gewoon een vrolijkere waarheid is. Ik respecteer de geloofsovertuiging van mensen, maar is het niet prettiger om te geloven in de echte waarheid. De waarheid die te bewijzen valt. Dat we maar één leven hebben en dus daar ten volle van moeten genieten. Als mensen geloven in een hiernamaals, gaan ze denken dat hun echte 'goede' leven pas begint nadat ze dood zijn. En dat zorgt er misschien
 3. Beste mensen Het idee van een liefhebbende God is een aantrekkelijk idee. Het kan ons leven minder angstig en comfortabeler maken. Het leven van een mens wordt hierdoor veel belangrijker dan in een heelal zonder God, waar leven ontstaat door een willekeurige samenloop van omstandigheden. Gelovigen menen dat ‘iets’ het heelal bestuurt en dat deze God voor ons zorgt. Veel goden beloven dat mensen na de dood naar een betere plek gaan en daar voor altijd leven. Denken gelovigen als deze bovennatuurlijke kracht er niet is, het leven geen zin heeft?
 4. Ik zal mijn woorden zo zorgvuldig mogelijk proberen formuleren. Religies zijn volgens mij verzonnen door mensen om waarden en normen over te brengen in de vorm van verhalen, voorspellingen,... De idee van een God vind ik heel absurd. Opstanding eveneens. Ik vind het dus beledigend als iemand mij vraagt of ik gelovig ben. Ik probeer niemand aan te vallen. Ik leg uit hoe ik het zie. Ik wil jullie uitnodigen om het door mijn bril te zien want ik heb het gevoel dat mensen willen debatteren of God echt bestaat of niet. Daar wil ik geen antwoord op. Ik vraag me af hoe iemand i
 5. Dan wil ik toch even mededelen dat ik kritiek heb op geloof. Excuses als je dat niet ziet. Bovendien ben je heel superieur bezig en ben je geen antwoorden aan het geven op mijn vragen. Als je geen antwoorden hebt voor mij, moet je misschien beter zwijgen. Met alle respect.
 6. Maar om te beweren dat een God WEL bestaat moet je niets weten?
 7. Ik zie dit forum als een soort van representatie op welke manier gelovigen denken en het laat alleen maar meer blijken dan wat ik dacht. Vanaf het moment je een gelovige zijn geloof bekritiseert zal hij je gewoon persoonlijk aanvallen. Ik moet toch niet uitleggen dat dit er juist voor zorgt dat je heel ongeloofwaardig overkomt.
 8. Maar ik wil een duidelijk voorbeeld. Een concreet voorbeeld met een bewijs dat het niet te verklaren valt. En nee, dat ben ik nog niet tegengekomen. Er is inderdaad geen bewijs dat een God niet zou bestaan. Maar er is ook geen bewijs dat een God wel zou bestaan. Dus in feite wat je ook kan zeggen is dat God een kinderverkrachter is. Er zijn geen bewijzen tegen en geen bewijzen voor.
 9. Super, geef me 1 voorbeeld van iets bovennatuurlijk. 1 voorbeeld en dan kan ik mijn denkwijze beginnen veranderen. Ik ben benieuwd.
 10. Het originele doel van deze post is om een antwoord te krijgen op waarom en hoe iemand KAN geloven in een God. Er bestaat niets bovennatuurlijks. Dat er een God bestaat is absoluut uitgesloten. Vermoedelijk kan er geen goed antwoord op gegeven worden. Als iemand in iets gelooft wat compleet absurd is, valt de geloofwaardigheid van deze persoon helemaal weg. Zeggen dat een God bestaat is dus even geloofwaardig als iemand zou zeggen dat hij van de planeet Mars komt. Het is compleet absurd. Daarom zal ik waarschijnlijk nooit begrijpen hoe iemand kan geloven in een echte God. Zijn
 11. Nietzsch

  Kerstmis...

  Wat is jouw beeld van een God?
 12. Ik lok alleen een reactie uit, zodat ik ook werkelijk reacties krijg. Maar de enigste reden waarom ik hier ben gekomen was om te weten waarom iemand kan geloven in een God.
 13. Ik geloof ook niet in God. Sommige mensen doen dat wel. De gebruikersnaam is puur controversieel.
 14. Ow, ik zie dat je het niet zo goed begrijpt. Fok staat eigenlijk gewoon voor Fuck. Maar omdat je geen fuck in je gebruikersnaam kunt plaatsen heb ik gewoon Fok gepakt. Het klinkt hetzelfde maar heeft verder geen betekenis. Eigenlijk bedoel ik dus gewoon: fuck God. Beste Kenzo, je hebt mail wat betreft jouw gekozen user-naam.
 15. Ik heb nooit gezegd dat deze tegenstelling de realiteit is. Ik vroeg me af wat jij zou kiezen en zelfs daarop antwoord je vaag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid