Spring naar bijdragen

warner1993

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door warner1993

  1. Re: Koran 2:62 geeft Joden en Christenen paradijs recht.

    door Hitchens » 16 feb 2016 12:51

    Maison schreef:

    henkjan37 schreef:

    Maison schreef:

    Stel dat de Islam niet zou kloppen en geen religie is van God... zou God kwaad zijn op de moslims?

    Op een gedeelte van de moslims zeker ja!

    Hier geef je een gedeeltelijke antwoord op mijn vraag. Op een gedeelte moslims is God opzekers boos ja, dat is een feit.

    Hooguit een mening.

    Je kunt niet in God zijn stoel gaan zitten over het feit of Hij boos zal zijn of niet. Dat is iets dat kun je alleen maar afwachten. Oordelen is niet aan ons, maar aan God.

    Het verschil tussen islam en christendom is. dat de islam Jezus ziet als een profeet en wij hem zien als redder. Heb persoonlijk veel gesprekken gehad met moslims, en die beweren dat we dezelfde God dienen. Daar geloof ik dus niet in aan de hand van wat ik hierboven zeg.

    Wel is de Islam een verre aftakking van het christendom alleen nog voor dat Jezus kwam. Het stamt af vanaf het punt van Abraham die een zoon heeft met zijn slavin hagar, Ishmaël. Tenminste dat is wat mij verteld is. Maar ik dacht dat vanuit daar de islam ontstaan is.

  2. Om heel eerlijk te zijn nee. daar ben ik zeker niet tegen, want ik zit zelf ook in dit traject momenteel..

    Verder moet je even lezen wat er achter aan staat. Ik vind God heeft het niet zo gemaakt en niet zo bedoelt. Dus ik zou zeggen nee.

    Daar komt wel bij dat als ik moet kiezen voor een kind in een homo gezin, of ergens in de goot mijn voorkeur zeer zeker uit gaat naar het homo gezin. Alleen het liefst zie ik inderdaad een ideale situatie.

  3. We zijn naar Gods evenbeeld geschapen in de zin van dat we autoriteit hebben gekregen over de schepping. Dus de macht om te heersen over de aarde. Deze macht hebben wij weg gegeven zodra de mens van de boom van kennis van goed en kwaad at. Jezus is gestorven om ons deze autoriteit weer terug te geven. Met autoriteit komt verantwoordelijkheid. Deze verantwoordelijkheid dragen wij. En in mijn ogen brengen we het er behoorlijk bagger vanaf over het algemeen.

    Het volk van Israël moest van God alle volken verdrijven om vermenging te voorkomen. Als je de Shema van Israël hoort is dat ook: Hoor Israël de Heere onze God is één. Dit wilt zeggen er is geen vermenging.

    Wat is vermenging dan? In de dagen van Noach was er ook vermenging. Daarom kwam ook de zondvloed. De demonen/gevallen engelen kwamen naar de aarde om zich te vermenigvuldigen en te vermengen met de mens. De mens was daardoor dus niet meer 'zuiver' zoals God het bedoelt had. De enige reden waarom God toen voor Noach koos was omdat Noach niet vermengd was.

    Israël vocht dus tegen de andere volken tegen de vermenging. Dus om het geloof te houden zoals het bedoelt was door God en niet te vermengen met andere geloven. Toen Salomo buitenlandse vrouwen kreeg, kwam hij ook tot afgoden dienst. Het volk was dus 'blij' of 'verheugd' omdat ze Gods woord hadden gehouden.

    Ik snap je punt dat het lastig is om een liefdevolle God te vertellen met dit soort verhalen. Maar bedenk is het volgende:

    Als vader stel je ook regels op voor je kinderen. En zeg je ook dat ze bepaalde dingen niet mogen doen of met bepaalde mensen niet om mogen gaan omdat dat niet goed is voor hun. Dit doe je niet omdat je niet liefdevol bent, maar juist omdat je wel liefdevol bent. God heeft in die tijd het volk Israël dingen laten doen, omdat hij van hen hield. En daarbij van de hele wereld. Als God ze niet de Filistijnen enz. had laten stoppen waren ze vermengd geweest(zie het stukje van Noach hierboven). Goliath was een reus, hoe komt het dat hij een reus was? Hij was vermengd. Als God en Israël hun volk met dit vermengd had, had Jezus niet kunnen komen. Want God is één, dus zuiver. Niet vermengd. Daarom is het pure genade en liefde wat er daar is gebeurd.

    Uiteraard is het verschrikkelijk dat al die mensen zijn vermoord enz. En ik weet zeker dat God het ook verschrikkelijk vond, maar het is wel nodig geweest om uiteindelijk tot de totale verlossing van de mensen te komen.

    Waarom? Weten we dan wat perfect betekent? :?

    Ik denk dat God ons laat weten wat we moeten weten. Om te weten wat niet perfect of niet goed is moet je weten wat perfect is. Als je dat niet weet, weet je ook niet wanneer iets imperfect is.

    Verder had je toch de boom van kennis van goed en kwaad waar van gegeten werd. Als er niet van gegeten was, wisten we niet beter. Maar God gaf ons de keuze. Want zonder keuze is er geen liefde. Voor liefde moet je ook nee kunnen kiezen.

    Mijn advies is om als je vragen bij een tekst of iets hebt is te gaan kijken wat staat er echt. De bijbel is geschreven in het Hebreeuws. 1 woord daar kan al 10 andere dingen betekenen, daarnaast hebben alle letters opzich ook nog weer een een betekenis als je hiernaar kijkt zie je al heel snel verbanden en dingen die je anders nooit had gezien of geweten.

  4. Als je dit aan mijn man vraagt zou hij meteen beweren nee absoluut niet. Maar hij is dan fel tegen.

    Ik zelf zeg ook nee, maar vind het een zeer lastig onderwerp. Toch zeg ik nee. Met name omdat ik vind dat een man en een man of een vrouw en een vrouw samen niet gemaakt zijn om kinderen te krijgen. Er met altijd op een manier geholpen worden, of door IVF(bij 2 vrouwen) of door adoptie. Daarnaast beïnvloed je zo'n kind constant met 'het verkeerde' in mijn ogen. Het is niet normaal en zo heeft God het ook niet gemaakt.

  5. Oke echt onwijs laat, maar moest toch even reageren.

    Ik heb vroeger als een fan super vaak de films gekeken, de boeken gelezen enz. Toen leerde ik mijn man kennen. Zijn ouders waren gigantisch anti en moesten nergens iets van hebben. En nu ben ik ook aan het zoeken wat kan wel en wat kan niet. Maar dit is meer uit mijn eigen overwegingen.

    Als eerste wil ik benadrukken dat Tolkien wel katholiek was, maar NIET Jezus bloed accepteerde en de bijbel als het woord van God!

    http://www.aciweb.nl/verslagen/verslag-4436.html#top

    Verder ben ik van mening dat je best de films kunt kijken, maar er zit een waarschuwing bij. Laat het je niet beïnvloeden. Toen ik rond de 12 jaar was. Heb ik voor het eerst de films gezien en de boeken gelezen. Wat ik toen deed was een beetje opgaan in die wereld. Dus er een soort van 'in' gaan leven. Ik was er constant mee bezig en praatte er bijna alleen maar over. Als ik nu dingen terug zie van die tijd. Denk ik phoe wat donker. Ook mijn ouders zagen dit. En hoewel zij super makkelijk zijn in dit soort dingen, werd ik er toch op aangesproken.

    Wat ik met name wil zeggen is. Met een film kijken is niks mis. Maar pas op. Waar ligt je focus op? Ligt je focus op de film en wat daar gebeurd of ligt je focus op God?

    Uiteindelijk is het voor ons allemaal een eigen keuze of je het kijkt of niet. En ik ben ervan overtuigd dat God niet zegt, Nee je mag niet meer bij Mij komen, want je hebt lotr gekeken. Maar wat doet het voor jou. Drijft het je weg van God? Merk je dat je daardoor anders naar dingen gaat kijken? Of dat er meer 'strijd' in je leven komt? Laat het dan gewoon lekker links liggen en kijk er niet naar.

    Ik ben nog altijd fan van deze films en zo af en toe kijk ik ze is. Maar niet te vaak, omdat ik weet welke invloed het op mij kan hebben. Doe gewoon wat je wilt, maar doe het samen met God. Dan komt het wel goed. Uiteindelijk geloof ik niet dat je dingen niet moet of mag doen. Ik geloof dat als je een sterke band met God hebt je vanzelf dingen laat omdat je merkt dat het tussen jullie in gaat staan.

    Bij ons in de kerk zeggen ze, alles mag, maar niet alles is nuttig. Bijv. je mag met je hoofd tegen de muur slaan, maar is het nuttig nee? Het is uiteindelijk alleen maar vervelend omdat je pijn hebt. Ik geloof dat het ook zo werkt met dit soort dingen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid