Spring naar bijdragen

regenboogje

Members
  • Aantal bijdragen

    68
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door regenboogje

  1. Het valt me op dat er hier op het forum regelmatig negatieve uitlatingen zijn over 'andersgelovigen'.

    Quote:

    Wel, voordat de JG \"het topic kapen\"

    Quote:

    Hij misleid gewoon mensen, ik weet het zeker, no doubt!

    Dit zijn er natuurlijk maar twee, maar zo snel kon ik geen andere vinden. Het valt me gewoon op dat er vaak negatief gesproken wordt, of dat er misplaatste grapjes gemaakt worden, over mensen met andere ideeën.

    Is het niet zo dat we onze naasten lief moeten hebben als onszelf? Vallen de Jehova's Getuigen, de Gereformeerden, de Katholieken en de Evangelisten hier ook niet onder?

    Ik wil graag horen of ik me dit inbeeld of dat er meer mensen zijn die dit opvalt.

    Liefs,

    Regenboogje

  2. Een slaappiercing klinkt enger dan dat het is. Het is een heel oppervlakkige piercing bij je slaap. Natuurlijk moet je deze, zoals alle piercings, laten zetten door een ervaren piercer. Als je te diep prikt bij je slaap zou dit wel gevaarlijk kunnen zijn.

    Gestretchte oorlellen groeien volgens mij nooit meer helemaal dicht, maar ze worden wel kleiner als je er geen sieraad in draagt. Ik heb zelf een gat gehad van 20 mm (2 cm) en die is teruggegaan naar 5 mm. Inmiddels is die wel weer groter, maar daar heb ik zelf voor gekozen. Of en hoe snel het gaatje weer dichtgroeit verschilt ook per persoon.

  3. Ik heb vrij veel piercings gehad:

    oorbellen in de lel, bovenin het oor, tragus, gestretchte oorlellen

    dubbele lippiercing, tongpiercing, antieyebrow en slaappiercing

    Op mijn oren na zijn alle piercings er uit. Ik heb er nooit last van gehad met infecties ofzo, maar op een gegeven moment was ik ze gewoon beu. Dat is het fijne van piercings: als je ze niet meer wil haal je ze er uit en groeit het weer mooi dicht.

    Groetjes,

    Duha

  4. De laatste tijd is het kraken weer volop in de media. Zelf woon ik al vrij lang in een kraakpand en ik ben erg benieuwd wat jullie mening is over het fenomeen kraken.

    Ts begint:

    Jammergenoeg is het in Nederland nog altijd zo dat er woningnood is. De sociale huurwoningen die er nog zijn verdwijnen in razendsnel tempo en hiervoor komen dure koopwoningen in de plaats.

    Daarnaast staan er ontzettend veel gebouwen leeg. Vaak zijn dit gebouwen die in eerste instantie geen woonbestemming hebben, maar die wel tijdelijk als dusdanig gebruikt zouden kunnen worden.

    Ik denk dat kraken op dit moment de enige manier is om de woningnood als burger aan te pakken en daarom ben ik er ook voorstander van. Natuurlijk zou het nog beter zijn als er gewoon genoeg betaalbare huurwoningen zouden zijn.

    Nu jullie party.gif

  5. Hallo allemaal,

    na een jaar of vier aan het werk geweest te zijn heb ik echt weer de behoefte om te gaan studeren. Ik heb mijn keuze gemaakt voor de SPH in deeltijd of duaal en twijfel nog een beetje tussen de verschillende mogelijkheden.

    Het liefst zou ik zo snel mogelijk beginnen. Ik merk dat ik er echt klaar voor ben en er ook zin in heb.

    Nu is er de mogelijkheid om op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen in februari te beginnen met de deeltijdvariant.

    Aan de andere kant is er de mogelijkheid om op de Christelijke Hogeschool in Ede te beginnen met de deeltijdvariant in september. Dat is nog iets verder weg, maar daar staat tegenover dat het een Christelijke school is waar je ook leert om te gaan met je Christen zijn in je beroep. Dit vind ik een heel belangrijk aspect.

    Tot slot is er de mogelijkheid om aan de Christelijke Hogeschool in Ede de duale variant te doen. Dit houdt in dat je de opleiding niet op school volgt, maar op je werk. Je moet dan een relevante baan hebben voor een aantal uren per week en door werkervaring op te doen haal je het diploma.

    Deze laatste variant lijkt me niet echt iets voor mij. Ik wil graag weer naar school en vind het contact met andere studenten heel erg belangrijk.

    Blijven de eerste twee over. Eigenlijk heb ik mijn keuze al gemaakt: de Christelijke Hogeschool. Nu blijf ik zitten met de vraag: wat ga ik doen tot die tijd? Ik ben sowieso al wel aan het werk, dus vervelen doe ik me niet, maar ik heb behoefte om weer te gaan leren.

    Hebben jullie leuke en nuttige tips voor een invulling van mijn maanden tot september? Ik heb gehoord over de mogelijkheden op de EH en op Wittenberg en dergelijke. Kan iemand me daar ervaringen over vertellen? Zijn er voorberdingscursussen voor de SPH waarbij je al een beetje kan voorproeven?

  6. Hallo allemaal,

    een paar jaar geleden heb ik het boek 'een kwestie van elke dag' van Herman van Wijngaarden gekocht. Het is er nog steeds niet van gekomen om het boek helemaal door te nemen en ik bedacht me dat het misschien leuk is om het met meerdere mensen samen te doen.

    Bij deze mijn oproep:

    Wie heeft het boek 'Een kwestie van elke dag' van Herman van Wijngaarden (vijfde druk) en vindt het leuk om per email of op het forum iedere dag een stukje te bespreken?

    Groetjes,

    Merijn

  7. Op mijn 18e (bijna 19) ben ik als vrijwilliger naar Slowakije gegaan om in een kindertehuis te gaan werken. Na acht maanden kwam ik terug in nederland en toen ben ik eerst terug thuis gaan wonen. Dat was heel erg wennen en na drie maanden ben ik toen definitief op mezelf gaan wonen. Lekker hoor smile.gif

  8. Hallo allemaal,

    het is al een hele poos geleden dat ik hier op het forum kwam. Toch zou ik graag iets met jullie willen delen.

    Op mijn achtiende ben ik tot geloof gekomen. Vrij kort daarna ben ik naar Slowakije verhuisd. Daar had ik het moeilijk om mijn weg te vinden met mijn vrij verse geloof. Gelukkig leerde ik veel gelovige mensen kennen. Terug in Nederland (nu twee jaar) heb ik God langzaam maar zeker laten gaan.

    In de afgelopen twee jaar heeft God regelmatig (door andere mensen) aan mijn deur geklopt, maar steeds hield ik die gesloten. Ik heb inmiddels een leven opgebouwd waar ik min of meer tevreden mee ben en ik vind het doodeng om mijn leven weer over te geven aan God. (ook al weer ik heel goed dat de tijd die ik met Hem doorgebracht heb de gelukkigste tijd van mijn leven geweest is).

    Anyway, het komt er op neer dat ik wel geloof, maar dat ik er gewoon moeite mee heb om Hem toe te laten. Ik denk veel aan Hem, maar weet niet wat ik ermee moet.

    Vanmiddag was ik bij mijn broer op visite geweest en ging ik terug naar huis. Ik had net de bus gemist en was aan het twijfelen of ik op de volgende zou wachten of dat ik zou gaan liften. Uiteindelijk heb ik voor dat laatste gekozen en niet zonder gevolgen: ik werd meegenomen door een Belgische man. Hij vertelde dat hij onderweg was naar een conferentie. Ik vroeg hem wat voor een soort conferentie en toen vertelde hij dat het zou gaan over gebedsgenezing. Hij vroeg of ik in God geloof en toen heb ik hem ongeveer bovenstaande verteld. We hebben daarna echt een supermooi en fijn gesprek gehad en ik heb bijna zitten janken bij hem in de auto. Het voelde echt alsof God me aan het wakkerschudden is.

    Ik wil God niet langer afwijzen, ik ben Zijn kind en ik wil leven volgens Zijn plan.

    "Want Jezus is de Weg en de Waarheid en het Leven."

    Amen!

    Regenboogje

  9. Wow, ik was een beetje vergeten dat ik dit topic had geopend omdat ik de afgelopen weken heel erg hard aan het verhuizen geweest ben en nu zijn er ineens zoveel reacties!! Cool hoor!!

    Misschien is het voor jullie interessant om te weten waar mijn vraag vandaan kwam. Dat wil ik graag vertellen.

    Een tijdje geleden had ik een gesprek met een man die verderop bij mij in de straat woont en vroeger mijn godsdienstleraar was. Het gesprek kwam op het geloof en hij vertelde me dat hij overtuigd atheïst is. In eerste instantie was ik verbaasd om te horen dat een godsdienstleraar atheïst is, maar toen ik erover nadacht bedacht ik me dat dit op zich wel kan. Toen hij merkte dat ik dit in eerste instantie toch wel vreemd vond, zei hij dat hij het nog sterker kon vertellen. Hij kent namelijk een vrij groot aantal predikanten/voorgangers/dominees die allemaal atheïst zijn..... en nog sterker: op sommige theologieuniversiteiten schijnt iedereen ervan overtuigd te zijn dat het hele Christelijk geloof een sprookje is om de mensen rustig te houden. Tsjah... je kan je voorstellen dat ik bijna van mijn stoel viel toen ik dit hoorde. Ik ben er nog steeds niet helemaal uit en denk dat het verstandig is om binnenkort nog eens met deze man te gaan praten.

    Bedankt voor alle reacties en discussieer vooral verder!!

  10. In Genesis wordt naar mijn idee duidelijk dat de man als evenbeeld van God geschapen is en dat de vrouw er was om de man aan te vullen. Als je hier van uit gaat is het toch ook logisch dat Jezus een man was?

  11. Let allemaal eens op het optreden van de Nubian Gents. Het is een groep jongens uit New York die op een hele bijzondere manier aan stepdancing doet. Zeker de moeite waard. Niet alleen om naar te kijken, maar ook om mee te doen en eens met ze te praten.

  12. Ik ben op zoek naar de lyric van een ander liedje. Ik weet de titel niet en ook de maker niet... hehe... het gaat zo:

    I am the alpha

    and I'm the omega

    It all starts with me

    and it all ends with me

  13. Je zou eens kunnen kijken op http://www.beggarsfortune.com Dat is een Amerikaanse christelijke band die op dit moment op toernee is door Europa. In oktober en november zijn ze in Nederland en hebben ze nog wat ruimte voor optredens.

    Het is een hele bijzondere band die geen normale optredens verzorgt. Ze maken deze toernee met als doel: bruggen bouwen. Bruggen bouwen tussen jongeren over de hele wereld. Het is dus een combinatie van praten met elkaar, muziek luisteren en.... (vul zelf maar in)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid