Spring naar bijdragen

Mikeh69

Members
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Ik denk dat we wel wat hoeven, willen. We moeten willen. Willen is inderdaad het juiste woord, van binnenuit moet de motivatie komen
  2. Arjen, bedankt voor je zeer uitgebreide reactie!! Ik kan hier heel veel mee. Ik denk ook dat er vaak veel te makkelijk over genade gedacht wordt. Ik geloof dat het zo is dat we niks "hoeven" maar dat kan er nooit in resulteren dat we ook niks doen. Geloof zonder werken is dood! De levels sluiten ook mooi aan: Het eerste level is in feite het staan met open handen voor God: Hier ben ik... Levels spreekt de jongeren ook nog eens extra aan natuurlijk met al de games die ze tegenwoordig spelen!
  3. Bergrede past er inderdaad goed bij. We hebben voor de Rijke jongeling gekozen omdat we aan elk thema een persoon wilden koppelen (Mijn toespraak is deel van een weekkamp van jongeren met als thema Think Different. Voor mijn dag is het 'Feel Different', de dag erop is het Decide different: Eerst moet je beseffen dat je de genade nodig hebt voor je de keus kunt maken. Daarna volgen nog Act, Be en Stay different. Grootste worsteling vind ik eigenlijk dat genade zo'n abstract begrip is voor jongeren.
  4. Bedankt voor je reactie! De link met de rijke jongeling...hij wilde het eeuwige leven zien te krijgen door goede werken, het afwerken van een lijstje, maar we krijgen het alleen door genade. We moeten dan wel beseffen dat we deze genade nodig hebben.
  5. Hoi, Binnenkort moet ik een toespraakje houden voor 30 jongeren van 13/14 jaar over genade en dan met name het beseffen dat ze (we!) genade nodig hebben. Als bijbehorend Bijbelverhaal is gekozen voor de Rijke jongeling. Ik ben op zoek naar een goede insteek hiervoor, wat pakt jongeren als het gaat om dit onderwerp, wat spreekt ze aan? Alle tips, opmerkingen enzz zijn welkom!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid