Spring naar bijdragen

Moonlight

Members
 • Aantal bijdragen

  15
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Moonlight

 1. Als ik je reply's lees, Moonlight, heb ik vooral het idee dat je heel erg graag naar die band wil luisteren. Dat is natuurlijk helemaal je eigen keus, maar vraag dan hier niet om advies.

  Ik zou oppassen met de liedjes achteruit draaien. Als het satanitische teksten zijn, zou het wel eens zo kunnen zijn dat als je ze achteruit draait je de stairway to heaven van led zeppelin te horen krijgt.

  Je hebt ergens gelijk. Ik vind het een geweldige band en om eerlijk te zijn inspireren ze mij om niet op te geven daarom ligt die band wat gevoeliger bij mij en wil ik er graag naar luisteren. Maar ik probeer wel te luisteren naar wat jullie zeggen. En ik probeer er ook echt over na te denken vanuit een christelijke kijk maar het gaat allemaal heel moeilijk omdat ik zwaar beinvloed ben, eigenlijk weinig geloof nog heb en me slecht voel en zij me helpen en daardoor ze niet het huis uit wil smijten maar steeds vaker te horen krijg dat mijn muziek slecht is waardoor ik me nog slechter ga voelen omdat ik er heel erg van geniet waardoor ik het alleen maar meer ga luisteren en me er tegen wil gaan / ga afzetten waardoor ik me nog slechter voel omdat ik dus slechte muziek luister etc.

  Lang verhaal het spijt me maar het is een beetje ingewikkeld. Ik hoop dat je me nu een beetje snapt Wss niet maar als je het wel doet dan snap je misschien waardoor ik reageer zoals ik reageer

 2. Dit zijn ingedienten om te rebeleren tegen God, dat is wat onze tegenstander wil. Gevallen engelen is een verwijzing van satan en zijn demonen. Dit zijn serieuse zaken, iets waar kinderen en tieners tegen beschermt moeten worden.

  Ik zeg niet dat deze muziek is wat rechtstreeks van de duivel komt, het is slechs geschreven door dwazen met een slecht smaak van teksten.

  Waarom is dit meteen rebelleren? Is het erg dat ze zeggen dat je niet persé bij een groep hoeft te horen en dat je jezelf moet zijn? En stel dat dit dan een niet zo goed liedje is. Is dan meteen de hele band afgeschreven? Of worden ze afgeschreven op 1 liedje? Maar kunnen we dan niet net zo goed Marco Borsato en Guus Meeuwis weggooien want die vloeken in een liedje. Of hadden we dan ook nooit meer naar mohombi kunnen luisteren omdat die in Bumpy Ride het duidelijk het over sex heeft de hele tijd?

 3. Maar even over mijn vorige reactie: wat vind jij zelf van bijvoorbeeld het nummer 'fallen Angels'?

  Tja, als ik Fallen Angels lees met in het achterhoofd dat hun boodschap is dat je jezelf moet zijn en niet ergens bij hoeft te horen dan vind ik het wel kunnen. Omdat dat liedje dan prima in hun boodschap past. Maar misschien ben ik naief. Ik weet het allemaal niet zo goed meer dus dat zou prima kunnen.

 4. Ik luister zelf soms ook nog naar death metal en vind serie, s met zombie, s leuk.

  Maar dit is niet verstandig voor kinderen, en mocht ik kinderen hebben. Verbied ik het hun ook om naar te luisteren.

  Sorry, maar mag ik dit wel een beetje hypocriet vinden klinken? Zelf het wel doen en dan kinderen niet?

  PS voor iedereen: ik ben 16. Ik dacht ik zeg het maar even.

 5. Mwa, t is niet echt bijzonder t gitaarwerk. Maar die muziek zeg... ik zou t mijn kind verbieden te luisteren

  :P;)

  Maar waarom zou je het verbieden. Alleen omdat je het niet mooi vind?

  Qua tekst is het echt vreselijk en dus uit christelijk oogpunt 'not done'

  mag ik vragen wat je er vreselijk aan vind?

 6. Ik denk dat dat weinig uitmaakt. Je woont onder hun dak, en lijkt me minderjarig, dus uiteindelijk zul je je neer moeten leggen bij hun beslissing. Het lijkt mij sterk dat je ouders hun visie bijstellen omdat dat van Credible moet.

  klopt maar we zijn er nog niet uit en we hebben een poosje geleden er weer over gehad en toen gingen ze er nog eens naar kijken en ze staan ook open voor wat ik denk omdat ik ook al ouder word. Ze vinden dat ik ook zelf beslissingen moet gaan nemen over mijn muziek. DUs ik wou kijken of er mensen zijn die ook iets over hun weten en me ermee kunnen helpen

 7. Heey everybody,

  Hier ben ik weer. Srry. Maar ik zit tegenwoordig in een strijd met mijn ouders en ik vroeg me af of ik nou blind was of dat mijn ouders spoken zien.

  Ik hou heel erg van de band Black Veil Brides. En ik wou graag een poster kopen. Maar daar waren mijn ouders het niet zomaar mee eens :( dus hebben ze de hele band uitgeplozen en zeggen ze dat het een anti-christelijke band is. Maar als ik naar die band kijk zie ik een band die er is voor mensen die anders zijn of zich slecht voelen.

  Maar ik wou eigenlijk de mening van anderen hebben omdat dit misschien beinvloedde meningen zijn. Duss... ik zou het erg fijn vinden als jullie me hieruit kunnen helpen.

  xx

  Moonlight

 8. (sorry voor dit schaamteloze 1-2tje)

  hahaha ik heb er hard om gelachen.

  Zoals ik al zei, volgens mij staat de heer Danny Filfth kompleet achter zijn satanistische ideologie.

  En er zit nogal een verschil in tussen iets wat je baas, die je in deze moeilijke tijden een salaris garandeert om jezelf en je gezin van te onderhouden, evt. zou doen en vrijwillig tijd en geld investeren in een satanistische act wiens teksten verhalen over Jezus martelen, christenen vermoorden etc.

  vraagje. Hoe ben je dit te weten gekomen? Ik vind het altijd erg moeilijk om dit soort dingen te achterhalen dus ik ben erg blij met tips!!

 9. Nou ja, Het heeft in zoverre geen slechte invloed op me. Alleen dat ik misschien iets groffer / ruwer wordt.

  En over de heks. Ik heb ook genoten van alle Harry Potters maar ik dacht even aan dit voorbeeld omdat heksen vaak aan occulte thema's worden gekoppeld. Opzich heb ik niks tegen heksen. Maar het ligt een beetje aan de context vind ik.

 10. Wat zegt je geweten? Luister naar je geweten en handel er naar. Zegt je geweten je dat het slecht voor je is dan lijkt het me dat je beter niet meer dit soort muziek kan luisteren, of het in ieder geval trachten te voorkomen. Kan me voorstellen dat dat niet altijd kan, bijvoorbeeld bij het uitgaan.

  tja.. mijn geweten. Soms kijk ik naar de lyrics en dan gaat het bijv. over een heks. Tja is het dan slecht. Ergens denk ik dat het niet goed is maar ergens ook dat het niet heel slecht is. Wat doe je dan? Maar bedankt voor de tip!

 11. Heey,

  Ik luister heel graag naar rock muziek. Een vriendin van mij is er ook helemaal weg van maar zij zegt dat je de bands waar wij naar luisteren niet altijd even goede teksten hebben of occulte thema's. Bij 1 band heb ik sowieso niet het gevoel dat dat zo is maar ik weet het ook niet helemaal. Dus ik wou jullie eigenlijk vragen. Kennen jullie de onderstaande bands? En wat vinden jullie van de muziek / lyrics? En kun je daar naar luisteren als christen?

  - motionless in white

  - black veil brides

  - bullet for my valentine

  - cradle of filth

  - linkin park

  - epica

  - nightwish

  - leaves eyes

  - xandria

  thanks alvast voor de reacties!!

  xx

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid