Spring naar bijdragen

Doublef

Members
  • Aantal bijdragen

    34
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Doublef

  1. In mijn bijbel staat bij elk boek/hoofdstuk een inleiding. De inleiding van Korinthe gaat als volgt:

    ''De apostel Paulus heeft verschillende brieven aan de pas opgerichte gemeenten geschreven om adviezen te geven. Tijdens een van zijn zendingsreizen ontstond een gemeente in de Griekse stad Korinthe (Handelingen 18:1-11). Na zijn vertrek ging het met deze gemeente steeds slechter en daarom schreef Paulus hun een brief (rond het jaar 55 na Christus). De christenen in Korinthe stelden zijn apostelschap ter discussie, maakten misbruik van de maaltijd van de Here en hadden twijfels over het eten van vlees dat aan afgoden was geofferd. Ook daagden zij elkaar voor de wereldlijke rechter, stonden onzedelijk gedrag toe, ontkenden de opstanding van doden en hadden onenigheid over het huwelijk. Paulus wilde orde op zaken stellen om het uiteenvallen van de gemeente te voorkomen. Bij de behandeling van elk van deze probleemgevallen brengt hij kernpunten van het geloof ter sprake.''

    ''Het hoofddoel van deze brief is het oplossen van wantoestanden in de gemeente van Korinthe.''

    Ik denk dus dat Paulus alles net even wat strenger maakte om ervoor te zorgen dat de gemeente duidelijke leiding en richtlijnen zouden krijgen om weer op het rechte pad te komen. (Dus een overtreffende trap) Voorbeeld: als christelijke vrouw moet je altijd proberen netjes te kleden waarbij het jou doel is om geen overdreven lust gevoelens bij een man op te roepen. Dit netjes kleden kan op verschillende manieren, Paulus wist met wat voor gemeente hij te maken had en deed er een schep boven op en schreef aan de gemeente dat alle vrouwen een hoofddeksel op moesten.

    Hoop in ieder geval dat ik hiermee de werkelijke bedoeling van Paulus brief heb beschreven. Ik zou trouwens willen vragen of iedereen wat meer on-topic kan blijven. het was super irritant om door dit postje heen te scrollen en niet zoveel over de hoofdvraag te kunnen vinden.

  2. In de Bijbel (concreter in de Wet/Thora) staat dat als de Joden een stad veroveren, ze van de Heer de stad buit mogen maken, inclusief het vee, de vrouwen en kinderen. Wel heeft een vrouw die je tot huwelijk dwing op dat moment wel de rechten als je partner. Maar de steden die de Heer in eigendom geeft, daar geldt dit niet. Immer daar moet iedereen gedood worden, inclusief vrouwen en kinderen. (Zie oa. Deuteronomium 20.)

    Hoe geef je dit deel van de Bijbel betekenis in je leven?

    Als christen vindt ik dat er een aantal teksten in de bijbel staan waarvan ik mij af vraag waarom God bepaalde gruwelijke dingen van zijn volgers vraagt. Bovenstaande is daar dus 1 van. Door een klein beetje het hoofdstuk Deuteronomium door te nemen heb ik wel een klein beetje uit kunnen halen waarom Deuteronomium 20 zo is geformuleerd.

    Deuteronomium 13 Verbod van heidense eredienst

    ''Wanneer jullie het land aan de overkant binnendringen, zal de Heer de volken daar uitroeien. Hebben jullie eenmaal hun land bezet en je er blijvend gevestigd, pas dan op! Laat je niet verleiden om de godsdienstige gebruiken over te nemen van de volken die zijn uitgeroeid. Vraag je niet af: ‘Hoe hebben die volken hun goden vereerd? Wat zij deden, willen wij ook.’ Neem hun praktijken niet over, want alles waar de Heer, je God, een diepe afkeer van heeft, hebben zij voor hun goden gedaan. Het ergste was wel, dat zij hun eigen zonen en dochters als offer aan hun goden verbrandden.''

    Nog steeds vind ik het te agressief, wel moeten we rekening houden dat dit speelde in een heel andere tijdperk met andere normen en waarden. Tevens heb ik het gevoel dat God overal een reden en een plan achter heeft waar wij als mens pas vele jaren of eeuwen later achter komen wat dit is. (Het leek erop dat God dacht: 'Ok, jullie mensen denken zo slim te zijn. ik zal het spelletje meespelen en op jullie niveau laten zien dat ik God ben.' Aan de ene kant logisch omdat de mens altijd maar denk beter te weten. Maar ik vind het ook zo onnodig aangezien God volgens mij met 1 vinger beweging alles had kunnen oplossen)

    Daarnaast wil ik toch het advies geven om meer de bijbel te onderzoeken voordat je een reactie plaatst. 1 of 2 zinnetjes staan nooit op zichzelf, soms moet je de gehele bladzijde, soms het hele hoofdstuk of soms de halve bijbel gelezen worden om een betekenis of context te achterhalen.

  3. Song tekst van het liedje hieronder geplaatst voor de mensen die rap muziek te snel vinden gaan :)

    There He goes, a Hero, the Savior to the world

    There He stands with scars in His hands

    With love, He gave His life so we could be free

    The Savior of the world

    You turn on the news, it's evil in every way,

    It's like we're waiting on superman to save the day

    That’s why when I was youngster I used to pray

    That there could be a way God could walk among us

    See the darkened faces and the hardened hearts

    And see a Brenda still putting babies up in the dumpster

    But when I found out he came was perfect from a babe,

    Counting equality with God nothing to be attained,

    He was living to save, forgiving our shame,

    Though we was deserving to blame, He preferred to give grace

    But they still put Him in chains, battered, beaten, and slain

    Robes tattered and stained then he was thrown in the grave

    Then he rose in three days so good morning,

    Cuz the son has been raised

    And as the tears run down my face and fall to my feet

    I heard a man crying out in the street, talking bout you and me.

    There will be no mourning, there will be no crying

    He wipes every tear and stops us all from dying

    From every tribe and every nation and every climate

    A beautiful tapestry with God as the designer

    Until I see His face, amazing grace is my reminder

    This is the power of the cross though we're lost he can find us.

    He's the good shepherd, the Priest, the Cornerstone

    The greatest servant and the king sitting on the throne.

    If I was told I could save every person on the globe

    By giving up my son, I'd tell em no

    But it pleased the Father to crush Him, He gave himself up

    With no discussion, now we all stand blood covered

    Redeemed us, He cleaned us, purchased and then freed us,

    All this work but Lord, you don't need us

    You saved me, so I don’t want nothing if it’s not in You

    Your led your Son to the cross, help me follow suit.

    Lecrae:

    I grew up hearing about Martin, Malcom, and Mandela

    I can't tell 'em how they inspired this young fella

    But something in their music drew me

    I guess that's why they call 'em artists, thought these people knew me

    And I'm hoping for a new me, the present one is dying slow

    These artists that I love, I love them cuz they say they dyin too

    We dyin to be more than what we are, we chasin,

    We medicate our pain with fake sensations feeling vacant

    Can anybody save us, can someone relieve us

    And in this time of pain I call upon the name of Jesus

    He answered with his bleeding, his torture, his beatin

    He said 'I love you so much that I'd die to give you freedom'

    From then on I believed Him, I thought I didn't need Him

    But all my other idols couldn't save me from my evil

    A heathen, a zero, the worst of any people

    Was rescued by the Lord of all - Jesus, my Hero.

  4. Misschien is een pinkstergemeente iets voor je. Voor mij als twintiger heeft de pinkstergemeente waar ik nu regelmatig naar toe ga een nieuwe en verfrissende werking gehad op de relatie met de heer.

    De wekelijkse spreker(s) hebben altijd leuke/interessante dynamische onderwerpen die ze naar voren brengen en hebben vaak te maken gehad met situaties in hun leven. Tevens grijpen ze altijd terug naar de bijbel tijdens het vertellen van hun verhaal en vragen ze ook het publiek de bijbel open te slaan wanneer ze verwijzen naar een bijbel stuk.

    Daarnaast is de muziek wel prettig om naar te luisteren voor mij. Luister het liefs naar rap muziek waardoor ik dit wel lekker vind: (Charles Jenkins, Isaac Carree, Jessica Reedy, Da' T.R.U.T.H. & Canton Jones - Awesome)

    Dit wordt jammer genoeg niet in de gemeente/kerk gedraaid maar muziek zoals:(I Surrender - Hillsong)
    vind ik ook erg lekker om naar te luisteren.

    Ik heb één keer een Katholieke dienst mee mogen maken, maar vond het helemaal niets. Vond de beleving maar 'dood'. Kan verder niet echt oordelen, denk dat ieder zo zijn eigen voorkeur heeft. Tevens is niet elke katholieke kerk of pinkstergemeente hetzelfde.

  5. Bijbelcitaat Filippenzen 2:

    --------------------------------------------------------------------------------

    5 Laat onder u de gezindheid heersen die Christus Jezus had. 6 Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, 7 maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen, 8 heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood – de dood aan het kruis. 9 Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat, 10 opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in de hemel, op de aarde en onder de aarde, 11 en elke tong zal belijden: ‘Jezus Christus is Heer,’ tot eer van God, de Vader.

    Mm, uit dit stukje maak ik uit dat Jezus zijn goddelijkheid had afgedaan en als mens naar aarde was gekomen met een speciale taak. Ik heb maar 1 keer geheel de bijbel uitgelezen, (en kan hierdoor een beperkte kennis hebben van zaken) maar wat er bij mij uitkomt, is dat Maria net als vele andere uit de bijbel een soort van blij mogen zijn dat zij door God zijn uitgekozen om een speciale taak uit te dienen en dat Jezus echt centraal staat. (Hierbij wil ik niet zeggen dat deze personen niet belangrijk waren, want sommige van hun hebben hun taken (erg) goed uitgevoerd)

  6. Lyrics to Open Letter:

    KB:

    I really appreciate ya'll comin' out to pray with me man

    My heart's just been real heavy here lately man

    I got a stack of letters here and I thought we should read a couple of 'em

    And pray at the end, so I got one right here from Atlanta, it says:

    Dear KB,

    What's goin' on it's Ashley from the show,

    That you was doin' with Trip Lee

    The Crew and the Spirit was movin' man it was really dope

    When y'all left the A, I was so encouraged in the faith

    And I blessed the Lord for HGA

    I wanna start this off by sayin' thanks

    (There's a battle goin' on)

    But lately, I've had this struggle with:

    Secrets of my past in the past five years of singleness

    (I know it) I'm lustin' I'm sinnin' but my lust here is different

    Since I've been so alone I kinda long for the touch of a woman

    (There's a battle goin' on)

    And I know it's wrong, but dudes never ever show me attention

    I go unnoticed, it was a joke but girls show me interest

    Dudes at my church say that I'm the type of chick that they want (they lie)

    But when I see the girl they date I know they really don't

    I get jealous quick I hate the mirror I don't feel pretty

    I've even contemplated surgery to feel skinny

    I know it's real silly, the world tells me just embrace it - you were born this way (that's a lie, it's just lust)

    I tried talking to the people at church but they just look at me funny only adding to the hurt

    Now I'm torn 'cause the other day I stumbled over porn I'm supposed to be a leader man how can I move on? I know (this is a lie)

    That's why I'm comin' to you prayin' I'm prayin' that you can pray for you sister to make it through

    I'm crying as I write 'cause I wanna be right

    Many girls have fallen and I don't wanna fall too

    Chorus:

    There's a war inside my heart and mind every day I fight it

    So make me align to the truth and rely on your Spirit inside me

    (It's time to make) war war war war war war 'cause life is a battlefield

    War war war war war war 'cause life is a battlefield

    Swoope:

    Dear KB,

    We're big fans of yours me and my lady

    When you came to the show we was in the front row screamin' one one six goin' crazy all for the HGA, was a crazy night

    What's even crazier is the girl I was datin' then is fiance, now I'm engaged to her

    The words that you left man rocked us so I went and got her left hand rocked up

    But if I could be honest I'm tryin' hard to abstain and not get her knocked up

    Of course I want kids, but even more than that I wanna please the Father

    But when I look into her eyes I can't concentrate man I can't even lie I wanna consummate

    She's the one I'm sure, but I wanna stay pure

    Scary the way that I'm yearning for her

    Gettin' married but I'm burnin' for her

    Hard for me to wait till she walk in that aisle

    Down in a white gown, I'm thinkin' night gown, man I wanna do it right now

    Why wait when I feel like she my wife now?

    The way that I'm feelin' is natural, but KB is it godly?

    Is it wrong lust, or strong love that's feelin' inside for wifey?

    Honor the Lord in datin' her

    Wanna do the same in waitin' but this temptation's a beast please pray for us

    (Chorus)

    Trip Lee:

    Dear God,

    We come in His name

    The slain and risen Who's runnin' this thing

    Christ the Lord, the one who can bring

    Healin' the hurts of the ones that He claims

    We think we got nothin' to gain

    By clingin' to Christ the love of the King

    But He was under the same

    Tempted and hurt He's accustomed to pain

    Though they feel it feel it

    Pain but they joy can kill it kill it

    Feelin' like life been pillaged

    Can I please intercede for a minute

    This is

    Not out of Your grasp

    Your grace can shake, Your power can smash

    I pray this hour and ask

    Allow them to see Your power surpass

    That sin devour their past

    Drowning with mercy, shower them fast

    Give 'em the faith to follow the Father

    He's Abba, Your Honor, please swallow the trash

    Dear Lord, you were never gone

    You promised You'd make 'em forever strong

    Your arm isn't short, it is very long

    Make 'em like Christ, You get 'em home

    (Chorus)

  7. Ik zou als Christen ook nooit een gesprek over geloof beginnen todat er daarvoor aanleiding voor is.

    Vrienden vragen mij dan ook: Hoe komt het dat je zo rustig bent, zo weinig stresst, zo weinig om materialisatie geeft? En dan kan ik zeggen: Dat komt waarschijnlijk omdat ik in jezus geloof/ Omdat ik gelovig ben.

    Je moet een bepaalde afstand behouden met ongelovigen omdat je anders misschien wat slechte gewoontes kan overnemen. Dat betekend niet dat je niet bevriend hoeft te zijn met hun. Laat aan je acties zien dat je gelovig bent, want praten kunnen wij allemaal.

    Weet je ik kom even veel atheisten tegen die bijzonder fijne eigenschappen hebben zoals jij ze opnoemt.

    Ik neem geen afstand wanneer ik fijne mensen ontmoet; of ze nu boeddhist, moslim, atheist, christen of ietsist zijn. En slechte gewoontes kan ik genoeg van christenen overnemen.

    Ik merk dat mijn stukje tekst een beetje te generaliserend is. (iedereen een stickertje op plakken terwijl ik maar een kleine deel ken)

    Ik zal het vanuit mijn eigen situatie even uitleggen. Ik heb zelf meer ongelovigen vrienden en deze jongens vinden het nodig om in het weekend zich helemaal kapot te drinken. Dat zijn momenten waarop ik als Christen eigenlijk een beetje afstand moet houden. (Ik vind een drankje op zijn tijd niet verkeed)

    Daarnaast noem ik hun niets voor niets vrienden.

    Het zijn toch jongens die hebben laten merken dat zij om mij geven.

    En ja, eigenlijk zijn er genoeg ongelovigen of anders gelovigen die veel meer respect/liefde tonen dan sommige Christenen doen. Ik zie het op school en internet (forums, youtube)

    Maar niet vergeten dat God wel van ons een liefdevolle uitstralling verwacht :)

  8. 'Our humble actions speak louder than words'

    In een tijd waar mensen steeds meer focussen op zichzelf is een deur tot deur methode niet echt geschikt denk ik. Mensen hebben geen zin om naar iemand te luisteren die zij in eerste instantie niet kennen en vervolgens over een onderwerp horen praten waar zij geen tijd voor hebben. (vooral wanneer er op het moment een leuke tv programma op tv is)

    Ik zou als Christen ook nooit een gesprek over geloof beginnen todat er daarvoor aanleiding voor is.

    Vrienden vragen mij dan ook: Hoe komt het dat je zo rustig bent, zo weinig stresst, zo weinig om materialisatie geeft? En dan kan ik zeggen: Dat komt waarschijnlijk omdat ik in jezus geloof/ Omdat ik gelovig ben.

    Je moet een bepaalde afstand behouden met ongelovigen omdat je anders misschien wat slechte gewoontes kan overnemen. Dat betekend niet dat je niet bevriend hoeft te zijn met hun. Laat aan je acties zien dat je gelovig bent, want praten kunnen wij allemaal.

  9. Een (rustige) Christelijke hiphop nummer over de negatieve effecten die hiphop in de samenleving heeft achtergelaten.

    een kleine samenvatting: ''Dear hiphop, it's me your foster child. I'm writing this cause i feel we should sit and talk awhile. It may sound like i am crazy. But i feel like your baby, spend more time with you than my own folks so it's like you raised me. You taught how to walk, said i should have swag, you taught me how to dress, it's why i let my pants sag. You told me woman aint ish, but hoes and tricks. And never love them just cut them and move-on and dip. You carry the spirit of banging across the nation, and they embrace it cause you put it in song formation.. Dear hiphop, i met my real father. He told me, love my brother, almost like what you said. But you said, if he looked at my wrong, i could bust his head. He said it's never to late to come and join the family. He said they all been waiting for me, they rejoice to have me. And that's the point of this letter i wrote it so you know, that it's sure that if you hold this note, i decided to going home.''

    Heb eigenlijk altijd wel naar hiphop/rap geluisterd vind het lekker om naar te luisteren maar is voornamelijk een uitermate geschikte medium om in een korte tijd een hele verhaal kwijt te kunnen. Jammer dat de rappers van tegenwoordig de meeste grote onzin proberen te verkopen.

  10. Haha, ik zou het helemaal niets vinden Thorgrem.

    Maar ik heb deze vraag omdat het vaticaan ook echt aangeeft dat het een voorbeeld functie WILT zijn.

    Dan bedoel ik niet zoals ik als Christen een voorbeeld wil zijn door mijn acties maar zij zeggen de plaats vervanging te zijn van Jezus (verbeter mij als ik dit verkeerd formuleer) waarom zou je dan niet alle vraagtekens willen weghalen door gewoon open te zijn als je zo'n status hebt?

  11. Naar aanleiding van het aantreden van de nieuwe paus kwam ik een zeer extreme Eed van de Jezuïeten tegen.

    Hoe moet ik deze duiden?

    Ik las elders dat deze paus deze eed bij zijn aantreden zou hebben afgelegd.

    Leugen en laster is een zware zonde.

    Ik zou het anders formuleren.

    'Ik als katholiek denk dat dit onzin is' ;)

    (je weet namelijk niet of deze persoon dit zelf heeft verzonnen of dat hij alleen nieuwsgierig is)

    Onderzoek en behoud het goede

  12. Hetgene wat ik getyped heb is niet geheel out of the blue maar komt omdat ik zelf 2 jongens ken die in hun jeugd misbruikt zijn en nu homo's zijn. Zij hebben nooit gezegd dat zij door hun jeugd homo's zijn maar ik zie wel een soort verband en niet alleen bij deze 2 jongens ook lees ik vaak verhalen op forums over andere homo's die nooit bevestigen dat ze door hun jeugd homo zijn maar wel misbruikt zijn.

    Het zijn trouwens wel jongens die mij goed vertrouwen en daardoor mij dit durfde te vertelde maar het kan ook zijn dat vele homo's dit zullen verbergen of gewoon nog nooit misbruikt zijn.

    (een aantal voorbeelden)

    http://www.seksueelmisbruik.info/smm/ge ... identiteit

    http://forum.fok.nl/topic/1753608/1/25

    http://www.chris.be/index.php?pagina_id=8339

    http://www.gay.nl/article/21490//De_ext ... _het_debat

    http://www.switchboard.nl/vraag/gepubli ... 706:1.html

    En zo zijn er nog vele duizenden meer.

    Hiermee wil ik niet zeggen dat iedere lesbi of homo misbruikt is.

  13. Haha, je bent verliefd. :D Iedereen heeft weleens het gene meegemaakt wat jij op het moment mee maakt.

    2 Weken is trouwens erg kort om daadwerkelijk te zeggen of iemand echt goed voor je is.

    Pff, kan de hoeveelheid vrouwen niet tellen die ik heel aantrekkelijk vond maar door een terughoudende manier van benaderen en afspreken met vrouwen toch achterkwam dat zij totaal andere normen en waarde hadden en het dus niet zou gaan werken.(Vaak kreeg ik ook via via onverwachts info over bepaalde vrouwen, raaaaaaaar maar misschien dat God mij iets wilde duidelijk maken)

    Ik heb de afgelopen jaren eigenlijk alle interessante vrouwen in een soort friendzone gestopt.Dit betekend haar niet als één van je beste vrienden beschouwen en elke dag met haar om gaan, maar af en toe even afspreken en iets leuks doen zonder de intentie om het meisje te versieren, zoenen of in bed te krijgen.

    Dit alles heeft ervoor gezorgd dat ik mijn emoties veel beter onder controle kan houden en daardoor ook een goede overzicht heb welk meisje ik eigenlijk moet afkappen en welk meisje in potentie wel iets voor mij is. (Wees ook eerlijk naar de meisjes toe en zeg ook van te voren dat je erg terughoudend bent waardoor hun niet het gevoel hebben aan het lijntje te worden gehouden en dat deze houding niet betekend dat je niet geïnteresseerd bent maar dat je voor zekerheid wilt gaan. Maar een goed meisje zal dat wel begrijpen ;) )

    Iig veel succes!

  14. Een vriend van mij heeft mij eens met een (naar mijn idee) heel goed voorbeeld de Drie-eenheid uitgelegd;

    Je hebt H2O. In de volksmond staat dat vaak beter bekend als water. En dat is ook wat het is, maar het is nog meer dan dat. IJs en waterdamp heeft namelijk ook de formule H2O. Ondanks de formule die gelijk is, zijn ze toch alle drie anders, en toch ook alle drie hetzelfde, het heeft exact dezelfde moleculaire samenstelling. Alle drie kunnen ze ook prima naast elkaar bestaan, het is niet slechts óf water, óf waterdamp, óf ijs.

    Vond deze wel interessant. Een mens is trouwens ook meer dan alleen een lichaam.

    Wij hebben een Lichaam, Ziel en geest. Daarom is er ook Vader, Zoon en heilige geest?

    Je lichaam gebruik je bijvoorbeeld om voorwerpen op te pakken of op een fysieke manier je liefde te tonen. (knuffel, zoen, etc) terwijl de andere weer andere functies hebben. (denk ik)

  15. Op vervolg van het bericht van Spons.

    Als Christen is het een belangrijke zaak om als maagd het huwelijk in te gaan.

    Daarbij is het ook leuk als je toekomstige vrouw een maagd is.

    Vergeet niet dat vele mensen pas later in hun leven Jezus leren kennen en daardoor al geen maagd zijn. Ik denk dat God voor iedereen een geliefde in gedachte heeft. Het kan dan net zo goed voorkomen dat God voor jouw een meisje heeft gekozen die pas later in haar leven Jezus heeft leren kennen en dus geen maagd is maar waar je wel een relatie mee kan krijgen dat goed is in God's ogen. Dit betekend dan ook niet dat er geen drama zal voorkomen in je relatie..

  16. Er is eigenlijk al genoeg advies gegeven waar je goed gebruik van kan maken en misschien wel MOET doen. Daarnaast wil ik er nog aan toevoegen dat de kans op een standvastige relatie als 17 jarige bijna 10% is. Je moet nog zoveel leren in je leven dat het totaal niet verstandig is om eigenlijk een relatie aan te gaan op zo'n leeftijd. (deze indruk krijg ik dan ook bij het lezen van je tekst) Pff, als 24 jarige heb ik genoeg momenten in mijn leven waarbij ik achteraf achter kom dat ik bijvoorbeeld in bepaalde situaties egoistisch heb gehandeld. Vrienden denken dan misschien: wat is dit?! Maar dat zou als ik bijvoorbeeld in een relatie zou hebben gezeten niet echt goed hebben uitgewerkt. (daarnaast zijn er nog zoveel andere dingen)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid