Spring naar bijdragen

syd

Members
  • Aantal bijdragen

    13
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Ik weet dat ik een beetje off topic ga, maar ik wil toch even reageren. De heilige geest overtuigd de wereld van zonde omdat ze niet in hem geloven. Niet de gelovigen van zonden! Werkelijk, het is goed voor jullie dat ik ga, want als ik niet ga zal de pleitbezorger niet bij jullie komen, maar als ik weg ben, zal ik hem jullie zenden. 8 Wanneer hij komt zal hij de wereld duidelijk maken wat zonde, gerechtigheid en oordeel is: 9 zonde – dat ze niet in mij geloven, 10 gerechtigheid – dat ik naar de Vader ga en jullie me niet meer zien, 11 oordeel – dat de heerser over deze wereld is veroor
  2. Wat zullen wij dan zeggen? Mogen wij bij de zonde blijven' date=' opdat de genade toeneme? 2 Volstrekt niet! Immers, hoe zullen wij, die der zonde gestorven zijn, daarin nog leven[/b']? 3 Of weet gij niet, dat wij allen, die in Christus Jezus gedoopt zijn, in zijn dood gedoopt zijn? 4 Wij zijn dan met Hem begraven door de doop in de dood, opdat, gelijk Christus uit de doden opgewekt is door de majesteit des Vaders, zo ook wij in nieuwheid des levens zouden wandelen. 5 Want indien wij samengegroeid zijn met hetgeen gelijk is aan zijn dood, zullen wij het ook zijn (met hetgeen gelijk is) aan zij
  3. Dat klopt in mijn geval in ieder geval al niet. Ik heb voor mijn huwelijk aan zelfbevrediging gedaan. In mijn huwelijk heb ik het echter niet meer nodig, ook geen behoefte meer aan. Het is puur om spanning kwijt te raken die zich door hormonen in je lichaam opbouwen. Als jongens niet masturberen om die spanning kwijt te raken, krijgen ze vervolgens een natte droom (waarbij ook sexuele fantasie komt kijken). Het lijkt me dat je daar geen invloed op hebt of wel? Ik vind het verschrikkelijk dat het wordt gezien als een grote zonde omdat je daarmee jongeren met ontzettend grote schuldgevoele
  4. En ook niet dat je daarom nog niets van het leven kunt maken. Integendeel, als het leven zelf geen zin heeft, dan moet je het zélf maar zin geven. Het gaat mij er meer om het leed in het algemeen. Oorlogen, honger enz enz. Ik zou er niet mee kunnen leven ( en me ook niet kunnen voorstellen) als het leven van deze mensen allemaal zinloos was Overigens kent het universum inderdaad een duidelijk begin, namelijk de oerknal. Zelfs de oerknal moet uit iets ontstaan zijn toch?
  5. Mag ik je iets vragen? Brengt het je verder bij God weg omdat je denkt dat het zonde is en God er wel boos over zal zijn, of is er een andere reden voor? Ik geloof namelijk in de eerste plaats niet dat het zonde is. Je mag er vanuit gaan dat vrijwel iedereen het doet. In de tweede plaats heeft Jezus de wet vervult en ben jij niet meer onder de wet en het oordeel. God zal jouw er niet om veroordelen!!
  6. Nee maar echt serieus. Er moet toch een begin zijn!! Een almachtige God lijkt me een logische verklaring voor een begin. Want dan speelt ook niet, waar kwam hij dan vandaan? Als hij almachtig is dan is dat de verklaring. Anders is het allemaal zo zinloos! Waarom zou er bij toeval een aarde ontstaan, met zo veel ellende er op, die over een tijdje weer verdwijnt. Waarom zou je dan leven. Als dat zo was, dan zou ik er morgen uitstappen!!!
  7. syd

    vrije wil in de hemel?

    Jij stelt nu dus dat we door de zondeval beter zijn geworden. Meer zoals God bedoelt heeft?
  8. syd

    Was Judas God's zondebok?

    God weet vooraf wat er gaat gebeuren, voor hem bestaat geen tijd. Hij kan dus gebruik maken van mensen voor zijn reddingsplan omdat hij vooraf weet wat ze gaan doen. De mens beslist dus echt wel zelf, zo ook Judas. Anders zou God een soort playmobil spelen.
  9. Ik heb ooit een keer geprobeerd niet meer te geloven. Het probleem was alleen dat ik me niet voor kon stellen dat er geen begin is. Iets kan simpelweg niet ontstaan uit niets! Overigens is er voor alle mensen op aarde genoeg te eten. Het probleem is alleen dat de mensen het zelf niet eerlijk verdelen! En daar zie je keihard de zonde in terug. Nog een reden voor mij om te geloven.
  10. syd

    vrije wil in de hemel?

    wow, zo heb ik het nog nooit bekeken. Mijn hersens kraken op dit moment hard om het te begrijpen. Ik heb me lang afgevraagd wat dat kennis van goed kwaad nou eigenlijk inhield. Maar maakt dat Adam en Eva dan wel schuldig. Ze hadden er dan toch geen idee van dat het eten van die boom "kwaad" was, als ze kwaad niet kenden?
  11. syd

    Gave van profetie

    Het lijkt me ook niet goed om je er maar niet mee in te laten omdat het gevaarlijk is, omdat je daarmee weleens de heilige geest in de weg zou kunnen gaan zitten. De baas over de wereld is GOD en niet de duivel! Dan zou je toch op GOD kunnen vertrouwen dat als je het hem vraagt, dat je dan niet antwoord van de duivel krijgt!
  12. syd

    vrije wil in de hemel?

    Hebben de mensen in het hiernamaals - met name die mensen die naar de hemel gaan - nog een vrije wil? (a) Als dat niet zo is, wat is er dan zo mooi aan de hemel als God ons het mooiste dat hij ons gegeven heeft, weer afneemt? ( Maar als het wel zo is, kunnen we dan in de hemel opnieuw zondigen? © Zoniet: waarom hebben we dan niet vanaf het begin dezelfde soort vrije wil gekregen die in de hemel wordt uitgereikt?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid