Spring naar bijdragen

Tess83

Members
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Tess83

  1. Ik ben zelf niet zo'n natuur/dierenactivist, maar ik vind het wel moeilijk dat er een tekst in de bijbel staat dat dieren niet naar de hemel gaan. Ik heb vissen, en ik heb een band met mijn vissen, en ik vind het zo moeilijk als er een visje doodgaat en je niet zeker weet dattie het nu beter heeft.. ofzo. Als er een mens overlijdt die Jezus heeft aangenomen, dan weet je dat die persoon bij de Heer is en dat je hem of haar straks weer zult ontmoeten. Ik hoop dat er in de hemel een grote zee is met mijn overleden visjes erin. (oh wat sentimenteel weer :S)

    Waar staat die tekst?

    Ik ben ook best sentimenteel met mijn huisdieren, heb zelf 6 konijnen en een hond. Daarnaast hebben wij een melkveebedrijf(dus koeien). Ik geloof dus óók dat een dier(of het nou een huisdier of een "nuts-dier" is) naar een plek gaat waar het eeuwig rust zal vinden. Vind het dus echt niet gek wat jij hier zegt ;)

  2. Ik geloof van niet! Jij kan God wel verlaten, bewust of onbewust, maar jou verlaat hij nooit!

    Je mag ook altijd weer bij hem terug komen!

    "Je kunt kilometers van God afgedwaald zijn,

    toch is het maar 1 stap terug om weer bij Hem te komen"

    (text kwam ik ergens op internet tegen)

  3. zelf ben ik daarna niet meer gedoopt en ik heb de mogelijkheid niet nu omdat ik op de long care van de psychiatrie verblijf en geen vrijheden heb.

    helaas heb ik ook een geestesaandoening en niet de gelegenheid gekregen me te laten dopen wegens opname en ziekte. ik ben de afgelopen 9 jaar dan ook amper bij een dienst geweest. wel ben ik dmv het praten met anderre christennen en het echt actief opzoeken daarvan (zoals nu hier) best wel bekend met het christelijke geloof. al dan niet te zeggen van mezelf dat ik de ins en outs en de nodige discussie ook al wel heb gevoerd.

    Jeetje, wat vervelend dat je opgenomen bent en daarbij ook bijna geen vrijheden hebt! :( Maar hebben ze in die instelling geen mogelijkheid tot een gesprek met een pastoraal medewerker o.i.d.? Ben je lid van een gemeente?, mss kan je dan wel een eens in de zoveel tijd iemand op gesprek krijgen?

    Heel erg veel sterkte gewenst! :*

  4. Tess83, ik sluit me toch bij hann aan in deze kwestie. Het lijkt me erg vervelend als je te maken krijgt met diefstal, zeker als je je daardoor onveilig voelt en het extra kosten met zich meebrengt. Maar een mens is altijd nog een mens. Ook een mens die een zonde als stelen begaat. Een mens met familie, misschien een gezin. En om wat voor reden ook besluit die mens de stommiteit van een inbraak te begaan. Hij is zelf verantwoordelijk voor de gevolgen, zal zelf moeten boeten. Maar verdiende hij de dood? Misschien in de zin dat iedereen verdient te sterven. Ben ik beter dan zo iemand omdat ik andere of minder opvallende zonden bega? Alle mensen zuchten onder de last van de zonde. Een dief verdient daarom naast straf ook medelijden. Het kwaad komt - in mijn ervaring - altijd voort uit eerdere misstanden. Niet dat deze misstanden de misdaad goedpraten ('hij heeft een moeilijke jeugd gehad'). Maar het betekent wel dat je hart ook naar de dader kan uitgaan, omdat die vaak ook niet zelf voor zijn omstandigheden gekozen heeft. Uiteindelijk zijn er alleen maar slachtoffers.

    Zoals jij het beschrijft komt het op mij een stuk "beter" over.

    Ik kijk weleens naar discovery, naar zo'n serie over amerikaanse gevangenissen. Ten 1e zie je dat de gevangen bij aankomst allemaal de bijbel in handen krijgen :* en ten 2e hebben ze interviews met sommige gevangen. De verhalen zijn vaak schrijnend; een vader die ze mishandelde of zelfs misbruikte, door armoede van ellende de straat op en daar verkeerde vrienden krijgen, drugs gaan dealen om maar aan geld te komen, drugs gebruiken om zich beter te voelen. Met alle gevolg van dien; verkrachting, mishandeling, moord. Al dan niet met voorbedachte rade. Het is nooit goed te praten in mijn ogen, ze verdienen straf, maar ook hulp, een oor die luisterd waardoor iemand zo'n koelbloedige actie kon plegen.

    Soms zie je ex-criminelen op tv die vertellen dat hun leven door God is veranderd in positieve zin. Dat ze eerst op straat leefden en nu zélf hulp bieden via het leger des heils o.i.d. Ik wordt blij van zulke verhalen! :D

  5. Ps: Ik weet niet of je zelf wel eens mee hebt gemaakt dat er spullen van je gejat of vernield worden, maar ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat gewoonweg vervelend is(en dan druk ik me nog zacht uit). Ik vergeef het die crimineel niet die mijn tas met portomonee, telefoon, huisleutels en andere persoonlijke bezittingen uit onze auto heeft gejat en daarbij een raam heeft ingeslagen én ook nog eens een band heeft lek gestoken! Ik heb de hele nacht niet kunnen slapen omdat die persoon onze huisleutels had én ons adres en het dus in zijn kop had kunnen halen om bij ons in te breken. Het heeft ons naast alle kosten van de schade aan de auto, een nieuwe identiteitskaart, een nieuwe telefoon ook nog eens een heel nieuw voordeurslot gekost.

  6. Had net de radio aan staan, hoor ik in het nieuws dat een inbreker om het leven is gekomen bij de inbraak in een woning(ik dacht meteen:"Zo, God straft direct" :D )

    Vind je dat dan leuk? Want als je dat leuk vind ben je zondig bezig. En dan volg je niet de wet van liefde. Als dat waar ben, ben je hetzelfde als deze inbreker.

    'Heb uw naasten lief.'
    Ik wilde nog een andere tekst qoute, maar kan het niet vinden. Wat ik je zeg moet je niet opvatten als een oordeel. Uit liefde vertel ik je wat beter is.

    Leuk vind ik het niet, maar sorry, je hebt gewoon uit andersmans huis te blijven. Iemand doodslaan doe je niet, maar er werdt niet verteld waardoor die inbreker om het leven is gekomen. Die bewoners hebben vast niet gedacht:"zo, laten we hem eens ff afmaken" Ik denk dat de verwondingen dusdanig waren dat hij door een zelfverdedigings actie om het leven is gekomen.

    En sorry, ik ben dus net zo zondig als die crimineel omdat ik vind dat boontje om zn loontje kwam? Je hebt gewoon van andermans spullen af te blijven, zelfs al zit zo'n crimineel door drugs of wat dan ook zo in de penarie, er zijn ook andere wegen om aan geld o.i.d te komen, zeker hier in NL!

  7. Had net de radio aan staan, hoor ik in het nieuws dat een inbreker om het leven is gekomen bij de inbraak in een woning(ik dacht meteen:"Zo, God straft direct" :D ), hij is aangevallen door de bewoners, die overigens zelf ook met verwondingen in het ziekenhuis waren beland.

    Echter, het verbaasde me dat de bewoners wél voor verhoor mee moesten naar het buro, maar niet gearresteerd werden. Niet dat ik er voor zou zijn om die mensen te laten arresteren, integendeel; je mag jezelf hier in NL al niet eens meer verdedigen tegen een inbreker want dan ben jij de crimineel :|

    Hebben jullie dat ook weleens, van die momenten dat je denkt:"Gerechtigheid, God straft direct!" of is het jullie persoonlijk weleens overkomen?(zoals bij mij, ik riep iets wat God verboden heeft en meteen stootte ik mijn hoofd :D)

  8. Heel soms vraag ik me af "wat" God is, man, vrouw of "het"?. Dat komt omdat er altijd "Hij" geschreven en gezegd wordt. Maar kan het ook een vrouw zijn of is hij gewoon een hogere macht en is het gewoon taalkundig dat Hij een "hij" is? :| (net als dat een schip altijd met zij wordt aangesproken bv)

    Vraag me af hoe jullie er over denken? en is er ook een verklaring voor?

  9. Hmmm, beetje radicaal lijkt me, i-phones etc. gaan verbranden, verbieden, o.i.d.

    Er zijn altijd mensen die misbruik maken van deze dingen, hoe je 't ook went of keert, gekken kunnen op elke manier hun slag slaan.

    Ik ben wel van mening dat de maatschappij erg asociaal wordt sinds de mobiele telefoon(en al helemaal de i-phone, smartphone, etc.) op de markt is. Ik erger me aan de ongeinteresseerdheid van mensen, overal waar je komt zitten ze te loeren op de telefoon(nou ja, telefoon kun je het al niet eens meer noemen, het is een mini-computer). Hadden mensen "vroeger" in de trein nog een ouderwets boek bij zich of maakten ze een praatje met de medereizigers, nu zit iedereen met dopjes in zn oren naar een schermpje te loeren. Op de fiets zit "de jeugd van tegenwoordig" levensgevaarlijk met hun telefoon te spelen, waardoor ze niet uitkijken en jij als automobilist vervolgens dood door schuld wordt aangerekend. Op verjaardagsfeestjes of etentjes is het niet anders; gesprekken worden onderbroken door piepjes en owee als er niet meteen gereageerd kan worden...Waarom spreken mensen überhaupt nog met elkaar af als ze het leuker vinden om met anderen te tweeten, te facebooken of wat dan ook? Of zouden ze met elkaar zitten te tweeten:"hey Jan, lekker stukje biefstuk op je bord he?" Jan:"ja Peter, en die wijn moet je ook ff proeven"

    In dat opzicht mag die rabbijn van mij meteen die dingen in de fik steken ;)

  10. Leuk om te lezen Tess!

    Ik ben blij om te lezen dat je God ziet in een simpele vogel en een wolk in de vorm van een kruis. Ik ben er ook zo eentje^^

    Welkom!

    Ja, ik ben daar ook heel erg van ;) Je moet als christen gewoon je ogen openen voor de kleine dingen, dan zul je alle antwoorden op je vragen en altijd de steun van God ervaren. Tenminste, dat is mijn mening.

    Als je verder wil weten hoe ik God zie, moet je even mijn reactie lezen bij het topic "Wat is jouw beeld van God?"

  11. als sommige dierbaren nu eens niet geloofden?

    Ik ben van mening dat iedereen in de hemel komt, of je nou gelooft of niet, als je in mijn ogen een normaal leven hebt geleefd(dus geen verschrikkelijke dingen hebt gedaan zoals moord, verkrachting, inbraken, en andere criminelen activiteiten), laat God iedereen toe. Hij heeft ons tenslotte allemaal gemaakt, ook de mensen die niet in hem geloven(alleen die mensen missen wel wat in hun leven ;) )

  12. Deze droom is niet echt werkelijkheid geworden, maar eigenlijk ook weer wel...

    Mijn oma was overleden na een hersenbloeding. Ze is nog een week in leven geweest en lag in het ziekenhuis. Heb haar daar nog 1x gezien, nog voor een operatie, die achteraf mislukt is. Het zag er niet goed uit, maar toch, je houdt hoop. Ze is dus overleden aan de gevolgen van die hersenbloeding. Opeens stond ik op haar begrafenis, het was onwerkelijk, want ondanks wat lichamelijke mankementjes was mijn oma heel vitaal. Omdat ze aan de andere kant vh land woonde en wij een bedrijf aan huis hebben kon ik niet bij het condoleren enz. zijn. Ik heb dus geen afscheid kunnen nemen. De begrafenis was dus zomaar pats boem opeens(ik bedoel dus uit te leggen dat je normaal als naaste fam. een soort traject doorgaat voordat de begrafenis is en je dan al wat afscheid aan het nemen bent, dat heb ik dus gemist).

    Ik heb het er lang moeilijk mee gehad, met haar overlijden. Tot ik een droom had waarin we een familie-feest hadden en ik mijn opa(ook overleden) en oma samen midden tussen de fam. zag zitten, hand in hand, helemaal gelukkig(mijn oma heeft mijn opa erg gemist na zijn overlijden). Het feest was zonder opa & oma, want die waren dus overleden, maar ze waren er dus wél. Alleen ik kon ze zien, de rest vd fam. hing aan de bar en liep wat rond. Voor mij een teken dat ze nog wel in ons midden waren zonder dat we ze konden zien of spreken.

    Sinds die droom heb ik het overlijden van mijn oma geaccepteerd.

  13. Hallo allemaal,

    ik ben sinds begin dit jaar tot geloof gekomen en sinds 2011 lid vd PKN-gemeente omdat mijn man en ik daar zijn getrouwd.

    Soms zit ik weleens te denken om belijdenis te doen en me te laten dopen. Nog niet direct, maar in de nabije toekomst. Mijn man is als baby gedoopt in de hervormde kerk maar heeft geen belijdenis gedaan.

    Ik ben nu 29, volgens de ouderling is het wel mogelijk, maar ik zou zo graag ervaringen willen horen van mensen die zich op latere leeftijd hebben laten dopen en/of belijdenis hebben gedaan. Hoe gaat dat allemaal in zijn werk? en wat houdt belijdenis doen in?

    Alvast bedankt!

  14. Ik heb zelf het boek "EHBO bij bijbellezen" aangeschaft. Daarnaast gebruik ik het dagboek "En nú de bijbel"(speciaal voor jongeren). Daarin worden o.a. de bijbelboeken besproken.

    Ik vind de groot nieuws bijbel het prettigste lezen. Ik onderstreep teksten die me aanspreken en waar ik wat mee wil doen in mijn leven. Ook heb ik speciale tabbladstickers(kun je kopen bij de boekhandel), die ik op de rand van een bladzijde plak en er op schrijf welk bijbelgedeelte of psalm het is. Zo kun je het snel terugvinden als je de tekst even terug wil lezen.

    Daarnaast heb ik een heel prettig boek "Het grote verhaal van God en mensen"(uitgeverij ARK), daarin staan alle belangrijke bijbelverhalen in heel beknopte verhaalvorm opgeschreven. Het leest zo makkelijk weg, dat het net een "gewoon" boek is! Ik snap nu nóg beter wat er verteld wordt in de bijbel!

    En nog 1 tip; probeer niet alles in 1x te begrijpen, ook hoef je niet alle verhalen even interessant te vinden. Probbeer eerst het belangrijkste te lezen zodat je in grote lijnen weet wat er allemaal in de bijbel gebeurt. Ik bedenk me altijd maar: de bijbel is geen roman die je eventjes doorleest en weg legt, het is een boek waar je je leven "zoet" mee bent, waar altijd wel iets nieuws in te ontdekken valt.

    Heel veel succes en leesplezier!

  15. Ik ga (nog) niet naar de kerk. Ben wel lid sinds ik getrouwd ben(2011), maar pas sinds jan. 2012 "echt" tot geloof gekomen. Voor mij is het dus een grote stap. Ik volg nu elke zondag de kerkdienst in het programma Hour of Power. Ik voel me daar op dit moment erg prettig bij. Het spreekt me erg aan. Ik ga binnenkort wel beginnen in de gemeente groei groep van onze PKN-kerk. Ik hoop via die weg wat meer mensen te leren kennen zodat de stap om naar de kerk te gaan wat kleiner is.

    Zelf ben ik van mening dat het God niet uit maakt of je via de tv of "live" een kerkdienst volgt, zo lang je je maar bezighoud met je geloof en met Hem. Maar aan de andere kant is een kerkgemeenschap wel heel erg prettig, je leert mensen kennen en kan via de kerk hulp krijgen in moeilijke omstandigheden. Ik merk wel dat ik het contact leggen met (nieuwe) mensen weleens mis.

  16. Ik zie de hemel voor als een mooie plek waar altijd de zon schijnt en er geen pijn en verdriet meer is. Ik geloof dat ik al de dierbaren die me voor zijn gegaan daar weer zal ontmoeten. En het "dagelijks leven" daar? ik denk net als op vakantie, haha, lekker genieten van de rust ;)

    Ooit viel ik midden in een gesprek op tv tussen een dominee(of pastoor) en nog een persoon, het ging over de dood etc. Die dominee(of pastoor) zei:"Het zal daar wel goed zijn, want er is tot nu toe nog nooit iemand terug gekomen!" Die zin zal ik altijd onthouden!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid