Spring naar bijdragen

joon

Members
 • Aantal bijdragen

  2532
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door joon

 1. Hier staan wij buiten de situatie en kunnen we zeggen: leg je erbij neer. Ik kan heel goed inkomen dat je het absoluut niet wilt. Ik zou het namelijk ook heel droevig vinden dat mijn kind ineens niet meer mag/kan meegaan.

  Je kan toezeggen dat het dan zo goed is, maar dat jullie alletwee begrip moeten tonen voor de keuze van jullie dochtertje, al is ze zo klein.

  Je kan er enkel op bidden en hopen dat jouw dochtertje tegen je man zegt: maar papa, ik wil echt wel meegaan.

  maar zoals Eli7 zegt: kerk is één dag, misschien 2u op een dag in de week. Probeer dan thuis zoveel mogelijk met geloof bezig te zijn. Bijbelverhalen kort vertellen, met haar bidden voor het eten. Zo'n dingen :)

 2. ik heb enkele jaren geleden soortgelijke situatie meegemaakt, wel zonder seks en ik wist niet dat hij een vriendin had.

  toen ik ontdekte dat hij een vriendin had, heb ik alles stop gezet en aan die vriendin gezegd (ook al kende ik die niet eens). ze was er heel blij mee dat ik het zei, omdat hij het vroeger ook deed, maar hij zei dat hij nu veranderd was.

 3. Mijn vriend vond het wel fijn om meer over het geloof te weten te komen. Ook heeft hij altijd geloofd dat God bestaat (en misschien ook nog wel wat meer dan dat). Hij heeft hier alleen geen gevoelens bij. Dus hij voelt zich niet afhankelijk van God. Hij voelt zeg maar geen relatie met God.

  als reactie op enkele anderen: er staat dat hij in god gelooft. punt.

  In God geloven wilt niet onmiddelijk zeggen dat je God volgt en dergelijke.

  Het is wel al een eerste stap.

  de zus van een vriendin van mij, gelooft dat God bestaat, maar ze neemt Hem niet aan.

  Voorts vind ik het een heel belangrijk punt wat je vriend aanhaalt, hij cijfert zichzelf weg voor jouw toekomst.

  een breuk is niet altijd even gemakkelijk, en ook al is hij er depressief om. je zou dan (eventueel, ik weet niet wat je beslissing wordt) even van je hart een steen moeten maken en je op jezelf concentreren om de breuk te verwerken.

 4. laat haar even met rust zou ik zeggen, wacht een weekje met elke vorm van contact

  en stuur haar dan via mail of brief wat je hier net allemaal ons vertelde. dat je spijt hebt en wacht totdat zij de eerste stap terug zet voor contact. meer kan je niet doen

  toon dat je respect voor haar hebt, en dat je haar zeker niet wil pushen. meisjes hebben soms ook ademruimte nodig :)

 5. Ik kreeg enkele weken geleden terug een soort van brief/bemoediging die gegeven werd aan alle meiden uit de jongvolwassenengroep. Deze ging over koningin Ester, die een jaar in voorbereiding moest voordat ze klaar was, om haar man te mogen aanschouwen.

  die brief is me tot steun geweest en heeft mijn ogen geopend. Single zijn is helemaal niet erg :) je moet het zien als een soort van periode, net zoals bij Ester, die God gebruikt om je klaar te maken om je man te ontmoeten. Je kan zitten klagen en zagen waarom je nog niemand hebt. Maar stel dat je iemand tegenkomt die zijn single-tijd wél benutte om zich voor te bereiden op jou. En dan kom je hem tegen, en sta je er met schaamrood op de wangen te denken “had ik mijn single-tijd maar anders ingevuldâ€.

  Ik kan het moeilijk navertellen, en de brief ligt thuis, maar daar komt het op neer :)

  Single zijn is geen ramp, maar een soort van rijpingsproces.

  Ik ben er net 24, en ik vraag me hard af waar ik de mijne ga tegenkomen, maar daar maak ik mij geen zorgen over. Dit bid ik: God, ik ben echt benieuwd waar jij voor zorgt waar dat ik mijn man ga tegenkomen (maar laat me aub niet wachten tot mijn 30ste)

  ik ben niet wanhopig, maar enorm benieuwd naar wat God in petto voor me heeft :) wat voor verrassing

 6. Ieder land heeft zijn taal, maar de taal van Gods liefde is internationaal. * gerald troost*

  Alsof mijn posts steeds samenhangend waren.. En ik in mijn Vlaams andere zinsconstructies had dan die van jullie. Maar als je bereidt bent en met anderen wilt praten over geloof, dan versta je elkaar, al is het soms beetje zoeken om er aan uit te komen wat de ander wilt zeggen.

  Boeeee aan de permaban.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid