Spring naar bijdragen

PietV.

Members
  • Aantal bijdragen

    35
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. PietV.

    Spoenk

    De promotie was van korte duur. Het eerste topic ging gelijk dicht en verdween. Dat het later weer terugkwam in het gesprek was niet mijn verdienste. Thorgrem bracht het verwijderde topic weer in beeld. En confronteerde mij met freethinker. Ik speel hier geen dubbelrol. En dan gaat het gesprek deze kant op. De enige rol die ik mij trouwens op deze plek aanmeet is een afstandelijke rol. Lijkt mij de enige optie als je op andermans forum rondloopt.
  2. PietV.

    Spoenk

    100% is een lastige opgave. Je kan wel op een punt komen dat het bewijs krachtig genoeg is en langdurig standhoudt. Bijvoorbeeld met de evolutie theorie. Een ander facet was het archeologisch onderzoek in Israël. Als de zaken tientallen jaren in het tegendeel spreken van de Bijbel, dan kun je hier een conclusie uit trekken. 100% is te ruim gesteld; je moet altijd rekening houden met onverwachte ontwikkelingen. Echter het zal hoog zitten. Experimentele theorieën lenen zich hier minder voor. Als het gaat om een god of goden dan kun je de nul-optie inbrengen. Empirisch niet te toetsen.
  3. PietV.

    Spoenk

    Discussie wordt hier niet voortgezet. Ik linkte enkel even zodat een ieder kon zien wat voor een puinzooi het op het jouw zo geliefde forum is. 2 admins en 1 mod die alle drie niet in staat bleken zelf op een normale manier deel te nemen aan een gesprek waar ze zelf om vroegen en antwoorden kregen waar ze geen raad mee wisten. Amateuristisch, en vooral heel lachwekkend. Ik sluit me bij Ursa aan. Verkondig je eigen visie. Bijna 10.000 berichten op deze plek. Een zekere forumervaring zou je mee kunnen nemen. Integendeel; je plek moet gerealiseerd worden door klacht op klacht te stapelen.
  4. PietV.

    Spoenk

    Inderdaad ik tel drie waarschuwingen van drie beheerders en dan is het over en uit. Interessant dat de discussie hier voortgezet wordt. Als je op een ander forum binnenstapt dan verdiep je jezelf in een bestaande cultuur. Iets wat ik hier ook doe. Geen onnodige confrontaties, niet spelen op de man/vrouw. Niet streven naar de slachtofferrol. En even bewust zijn dat je niet na een paar berichten een moderator ter discussie stelt. Het vraagt enige aanpassing. Maar als iemand dat niet kan opbrengen. Dan is het een aflopende zaak. Voor wat betreft de discussieruimte op deze plek. Ook in de
  5. PietV.

    Spoenk

    Gelukkig niet . Hoeveel van de hier aanwezige christenen geloven trouwens in gebedsgenezing. En hebben daadwerkelijk overwogen om Jan Zijlstra of iemand anders daarvoor op te zoeken.
  6. PietV.

    Spoenk

    Dat heet solidariteit. Als je volgend jaar met hartfalen op de IC terechtkomt ben je blij dat je dit niet zelf hoeft te betalen. €900 per dag. Mocht dit onverhoopt betekenen dat je een harttransplantatie moet ondergaan. Dan komt dit bedrag €90.000 niet van jouw spaarrekening maar van degenen die als collectief meebetalen aan deze verzekering. Verdiep je in schizofrenie!!! En plaats geen uitspraken waar je geen verstand van hebt.
  7. PietV.

    Spoenk

    Ik zou in beide gevallen toch maar kiezen voor eerstelijns zorg. Mijn ervaring is dat een doorsnee individu niet direct met buikpijnklachten gaat bidden. De helpdesk kun je ook overbelasten. Maar gewoon afwacht, even oplet met eten en zo nodig een paracetamol neemt. Verergeren de klachten dan toch maar gebruik maken van je zorgverzekering. Als iemand stemmen hoort en er is niemand in de buurt dan is dat niet gezond. Schizofrenie is een heel vervelende aandoening.
  8. PietV.

    Spoenk

    Dan kunnen ze bijvoorbeeld het GLIAGG gelijk opheffen. Bespaart een hoop geld. Als deze doelgroep niet gebaat is bij psychische ondersteuning maar kan volstaan met een evangelische boodschap.
  9. PietV.

    Spoenk

    Het is inderdaad beter om te kijken naar iemands karakterstoornis. Je gaat tenslotte ook niet met buikpijn naar een evangelisch genoodschap. Maar je stapt naar de huisarts. Psychische klachten daar heb je ook deskundigen voor. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de dominee daarvoor de aangewezen persoon is. Hij mag geen medicatie voorschrijven en kan geen therapie voor deze persoon uitstippelen. En religieuze excessen daar is niemand bij gebaat. Een voorbeeld: Als iemand stemmen hoort dan is het buitengewoon onverstandig om hier de Bijbel in te integreren. Het zou hem/haar tot het ver
  10. PietV.

    Spoenk

    Momenteel niet. Geen tijd. Dat is erg raar, maar de realiteit. Ik doe vaak aan time-management. Anders blijf ik te lang hangen op een forum. En dat gaat ten koste van mijn privé-leven. En ben ik buiten dit soort virtuele omgevingen met iemand in gesprek en zit ondertussen met mijn hoofd een discussie uit te werken wat op een forum plaatsvindt. En dat is pas raar.
  11. PietV.

    Spoenk

    Goed geformuleerde uitleg.
  12. PietV.

    Spoenk

    Zal ik je eerlijk zeggen, dat ik de draad een beetje kwijt ben. In eerste instantie zat ik te denken aan het woord God. In hoeverre word hier op voortgeborduurd. Is het een eigen leven gaan leiden. Mensen dichten eigenschappen toe en plaatsen persoonlijke ervaringen erbij. Is religie veel spoenk? Hele volksstammen filosoferen er maar op los. Maar dan lopen er talloze lijnen naar datgene waar ik geen aandacht aan zou moeten schenken. Maar veel mensen van credible wel uitnodigt tot discussie. Ik word geconfronteerd met zaken die op een ander forum plaatsvinden. Momenteel zie ik het
  13. PietV.

    Spoenk

    Mijn off-topic gedrag zal me wel aangerekend worden. Maar elk forum heeft zijn eigen identiteit en daar mogen grenzen gesteld worden. Bij "ons" mag ook niet alles. Laatst is een evangelist verwijderd omdat hij steeds maar weer dreigde met de hel. Nu zitten er weinig mensen tussen die hier in geloven, maar het voegt weinig toe. Dus na drie waarschuwingen mocht hij terug naar zijn eigen blog. Mijn eerste indruk van credible is gematigd positief. Ik heb gelijk open kaart gespeeld en dat kan zijn nadelen hebben.
  14. PietV.

    Spoenk

    Geen punt. We hebben hier een dagenlange felle discussie over gevoerd. Onder het motto verlagen we ons niet tot een bedenkelijk niveau. Het was een koersverandering. Maar het regende reacties over het wissen en censureren. En dan kies je voor druk van buitenaf. We hebben ook christelijke medestanders gekregen die het hier ook niet mee eens waren. Sommigen werden zelfs geband omdat ze dit weer aankaarten op het CIP.
  15. PietV.

    Spoenk

    Je had de rest moeten maken. De laatste 40.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid