Spring naar bijdragen

Karin63

Members
  • Aantal bijdragen

    41
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Karin63

  1. Bestaat het leven slechts uit twee kanten ?

    Door en Met God ?of door en met satan ?

    Hey Wisdom,

    Dit interessante topic doet me denken aan het onderstaande verhaal over een Cherokee indiaan. Hier komt het:

    Een oude Cherokee indiaan geeft zijn kleinzoon onderricht over het leven.

    "Binnen in me is een gevecht gaande", zegt hij tegen de jongen.

    "Het is een afschuwelijk gevecht tussen twee wolven. De ene wolf is slecht - hij bestaat uit woede, jaloezie, verdriet, spijt, hebzucht, verwaandheid, zelfmedelijden, schuldgevoelens, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, superioriteit en ego.

    De andere wolf is goed - hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, kalmte, nederigheid, vriendelijkheid, welwillendheid, medegevoel, vrijgevigheid, waarheid, compassie en geloof. Binnen in jou woedt dezelfde strijd - en datzelfde geldt voor ieder mens."

    De kleinzoon denkt daar enkele ogenblikken over na en vraagt dan aan zijn grootvader:

    "Welke wolf zal het gevecht winnen?"

    De oude Cherokee glimlacht en antwoordt eenvoudig:

    "Degene die je voedt."

    Tot zover het verhaal welk heel duidelijk goed en kwaad illustreert. Waarschijnlijk kennen de meeste onder jullie het al.

    En om je vraag verder te beantwoorden. Volgens mij bezitten alle mensen tegerlijkertijd Boeddha-natuur en demon-natuur. Een Goddelijke kant maar ook een duivelse.

    Om enkele voorbeelden te geven bestaat er goedhartigheid en verdorvenheid, juist en fout, en goed en kwaad.

    De Boeddha-natuur is bv. mededogen (naastenliefde, goedheid, vriendelijkheid), aan anderen denken alvorens iets te doen, het vermogen om lijden te verduren (verdraagzaam zijn), de waarheid spreken, enz.

    De demon-natuur is slecht en dan doet men dingen zoals doden, stelen, roven, egoïsme, vedorven gedachten, ruzie maken, roddelen, woede, liegen, jaloezie, pronken met zichzelf, luiheid, incest, lust, enz.

  2. Goede vraag. Uiteraard geloof ik in Jezus! Hij is een eerbiedwaardige meester en leefde ongeveer 2000 jaren geleden onder de mensen om zijn leer te verkondigen. Latere volgelingen herinnerden zich de woorden van Jezus en namen ze op in boeken.

    Ik geloof dat Jezus, net zoals Boeddha Sakyamuni en Lao Tse gekomen zijn om mensen te redden, om mensen de kans te geven naar een hoger niveau te gaan.

  3. Hey, neen, volgens mij bedoelde hij niet Johannes en ook niet Encyclopedia Brittanica.

    Profeet Jesaja had het over de toekomst, over de tijd van nu. Maar het maakt niet uit, ik heb het boek 'De Jesaja rol' weg gedaan en weet zijn juiste woorden niet meer maar kwam achteraf wel te weten welk boek hij bedoelde.

  4. Een jaar of 6 geleden heb ik dat boek gelezen. De naam van de auteur van het boek schiet me niet meteen te binnen.

    Ik herinner mij nog heel goed de passage waar profeet Jesaja het heeft over een boek. Het ging erover dat er in de toekomt een boek zou komen, 'Het boek der Waarheid'. En dat de mensen die het boek begrepen het ook aan anderen lieten lezen met de woorden 'Lees dit!' Maar vele mensen begrepen het boek niet en zeiden 'Ik kan het boek niet lezen, het is verzegeld'.

    Hetgeen de profeet Jesaja duizenden jaren geleden heeft voorspeld is nu aan het gebeuren.

    We hebben het boek 'De Jesaja rol' jaren geleden tweedehands verkocht maar die passage waarover hij sprak over 'Het boek der Waarheid' herinner ik mij nog heel goed en weet nu ook welk boek hij bedoelde. :Y

  5. Hey Shevan, ik ben benieuwd waar / hoe jij deze antwoorden hebt verkregen. Kan je hier iets meer over vertellen?

    Natuurlijk kan ik hier antwoord opgeven. Ik heb antwoord op deze vragen gekregen door te onderzoeken, leren en logisch nadenken.

    Hey Shevan, bedankt voor de reactie.

    Ik heb alle antwoorden gevonden in het boek Zhuan Falun van Dhr. Li Hongzhi. :Y

  6. Interessant onderzoek!

    Volgens mij zijn het niet alleen de studenten die niet geloven in het bestaan van God / Goden. Vele mensen geloven niet meer. Ze geloven dus niet dat er meer is tussen hemel en aarde vanwege een gebrek aan wetenschappelijk bewijs... Dan kunnen ze volgens mij nog heel lang wachten...

    Het waarom van lijden/onrecht, het doel van het leven en wat er is na de dood... Op die vragen weet ik het antwoord al lang. :Y

  7. Welk vreselijk nieuws?

    Hey Jaquet, ik bedoel dit nieuws, ik had het net gelezen op Zita nieuws, kom hier op het forum en lees het weer. Dit staat op Zita nieuws:

    "Broeder zei dat 20 kinderen gedood werden in 'sterfkamertje' van instelling Heel"

    05 september 2011, 13:52

    "In de Nederlands-Limburgse instelling Huize Sint Joseph, in Heel, werden twintig kinderen vermoord." Dat zegt een ex-medewerker van de psychiatrische inrichting.

    Volgens Nico van Hout, oud-hoofdverpleegkundige, was er in het gebouw een "sterfkamertje". Dat zou hem in 1969 door broeder Augustinus getoond zijn. Augustinus zou de man daarbij toevertrouwd hebben dat zijn voorganger er twintig kinderen doodde. Van Hout zegt de broeder als een betrouwbare bron te beschouwen.

    Het Nederlandse Openbaar Ministerie voert momenteel een onderzoek uit naar de dood van 34 jongens, die tussen 1952 en 1954 in het opvangtehuis stierven.

  8. Dat is een mooi topic Minifan.

    En ja, ik merk ook dat de wereld om me heen verhardt. Vele mensen leven voor eigenbelang en mededogen (naastenliefde, goedheid, vriendelijkheid) zijn soms ver te zoeken. Maar niet alleen mededogen, ook waarheid en verdraagzaamheid zijn eigenschappen die vaak ver te zoeken zijn.

    "Verbeter de wereld, begin bij jezelf’, vind ik een prachtige spreuk en heel waar. Toen ik jonger was wou ik altijd de wereld verbeteren, maar ben snel tot het inzicht gekomen dat dit niet gaat, niemand kan een ander dwingen om zichzelf te verbeteren, wat wel gaat is jezelf verbeteren, een voorbeeld zijn voor anderen. :Y

  9. Sinds december 2006 beoefen ik Falun Dafa, ook Falun Gong genaamd. Het is een prachtige methode om gelijktijdig lichaam en geest te verfijnen. Hier is een beetje informatie:

    Falun Dafa is een oefenmethode die een betere gezondheid en innerlijke rust gebracht heeft aan miljoenen mensen overal ter wereld. Wij noemen het een cultivatiewijze of cultivatiepraktijk: "cultivatie" verwijst naar de verbetering van iemands geest en hart door de nauwgezette studie van de universele principes gebaseerd op waarachtigheid, mededogen en verdraagzaamheid; "praktijk" betekent het doen van oefeningen en meditatie om het lichaam te energetiseren.

    Falun Dafa leren is gemakkelijk. De praktijk is eenvoudig, krachtig en geheel gratis. De hoofd principes van Falun Dafa worden in hun totaliteit uitgelegd in het boek Zhuan Falun, en in de tekst voor beginners, Falun Gong, allebei geschreven door de stichter van Falun Dafa, Dhr. Li Hongzhi. Ook essentieel zijn de vijf rustige en vloeiende oefeningen, inclusief een zittende meditatie, die je snel en gemakkelijk kan leren op eender welke van de duizenden oefenplaatsen over de wereld.

    Voor meer informatie kan je terecht op de website:

    Misschien is er wel een oefenplaats bij jou in de buurt. Iedereen is er welkom om mee te doen. Alle oefenplaatsen worden georganiseerd door lokale vrijwilligers. Ook in België en Nederland kan je op vaste oefenplaatsen kennis maken met Falun Dafa en de oefeningen doen.

    Veel leesplezier op de website!post-11416-14728221903_thumb.jpg

  10. Origami is wel leuk. :)

    Ik heb de rare tik om van die kraanvogels in de trein te vouwen en ze vervolgens achter te laten. Ik neem er zelfs speciaal vouwblaadjes voor mee. (-S)

    Hihi, ja origami is leuk! Ik neem ook overal vouwblaadjes mee, ook in de trein vouw ik lotusbloemen. :Y Die kraanvogels ken ik, iemand vouwde er ooit een voor me.

  11. Een hobby van mij is het maken van origami lotusbloemen. De materialen bestel ik in Taiwan, maar met gewoon gekleurd papier gaat het ook. De lotusbloemen delen wij gratis uit wanneer er Falun Dafa activiteiten zijn. Maar ook wanneer Shen Yun Performing Arts (werelds voornaamste Chinees dans- en muziekgezelschap) naar België komt, zoals je kan zien op de foto. Dan help ik mee met de promotie en maak lotusbloemen.

    Op deze website kan je leren hoe een lotusbloem te vouwen. Ik vind het echt heel fijn om te doen (het is een beetje verslavend zelfs) :Y

    http://www.bloemblaadjesvanvrede.net/

    post-11416-147282219023_thumb.jpg

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid