Spring naar bijdragen

levenhetleven

Members
  • Aantal bijdragen

    53
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door levenhetleven

  1. Interessante gedachten, levenhetleven. Probeer alleen niet te veel af te wijken van het idee dat Jeroen had:
    Voorwaarde om deel te nemen aan dit topic is dat je op zijn minst bereid bent om omwille van dit topic aan te nemen dat:

    • Sex bedoeld is om samen te gaan met een trouwbelofte;
    • Sex voor het huwelijk ook afgekeurd wordt wanneer dit met iemand is met wie je van plan bent te trouwen;
    • Alle vlees is zwak, maar God is genadig.

    Het doel van dit topic is om te ontdekken waarom dit zo is (eventueel met de toevoeging: als dit zo is).

    Ik vind het prima dat je een beetje gaat afwijken, dat houdt de discussie levendig. Maar uitgaande van de opmerking van Jeroen, 'als dit zo is', denk ik wel dat het handig is om dan minimaal te beargumenteren waarom dit dan volgens jou niet zo is. Als dat niet gaat, stel ik voor dat we toch een beetje binnen het kader blijven want anders wijken we af. Eventueel kun je er natuurlijk een ander topic over openen, nagenoeg alles is bespreekbaar.

    hmmm, dus jij wijst mij op mijn reactie, dat het offtopic is.

    dit topic gaat niet over het aanwijzen of vertellen dat iemand offtopic is.

    het gaat over

    Voorwaarde om deel te nemen aan dit topic is dat je op zijn minst bereid bent om omwille van dit topic aan te nemen dat:

    • Sex bedoeld is om samen te gaan met een trouwbelofte;
    • Sex voor het huwelijk ook afgekeurd wordt wanneer dit met iemand is met wie je van plan bent te trouwen;
    • Alle vlees is zwak, maar God is genadig.

    Het doel van dit topic is om te ontdekken waarom dit zo is (eventueel met de toevoeging: als dit zo is).

    ja je mag heus wel mensen terecht wijzen, maar doe dat ff ergens anders wil je. want daar is dit topic niet voor bedoeld

  2. Het is natuurlijk maar net hoe je het formuleert hè? Je kunt ook zeggen dat je binnen het huwelijk een bijzondere band met elkaar deelt en dat onder meer uit in seksualiteit. Alles heeft zijn plaats en orde binnen de goddelijke natuur, dus ook seksualiteit. We zijn dus helemaal niet negatief daarover, maar geven haar de juiste plaats en ook de juiste bedoeling. Ik vraag me dan ook af, Levenhetleven, welke rol je het ontvangen van kinderen toebedeelt in jouw visie op seksualiteit.

    En ik ben ook erg blij dat we een genuanceerder beeld van seksualiteit mogen aanhouden dan jij...

    Oke, alleen als je zegt geen seks voor het huwelijk. Dan maak je jezelf afhankelijk van de materie buiten jezelf. Ik vind Liefde de meest pure vorm van het bewustzijn in mijn realiteit. Al die facetten van Liefde kunnen een groot bewustzijn met zich meedragen, in hoeverre je er zelf voor kiest om hier bewust van te zijn en in hoeverre je jezelf afhankelijk maakt van regels buiten jezelf of in jezelf Dat is en blijft een eigen keuze.

    Seksualiteit is 1 van die facetten. Het krijgen van een kind is ook 1 van die facetten. Ik vind een kind krijgen 1 van de mooiste ervaringen op Aarde waarin Goddelijke Liefde heel dicht in je bewustzijn komt, Net zo goed Het bedrijven van de Liefde. Als je beide jezelf afstemt op elkaar, kan je jezelf in een veel hogere extase brengen dan alleen een orgasme. Dan voel je echte verbinding. Zoals ik liefde zie als verbinding zie ik seksualeit en het krijgen van een kind ook als verbinding. Dan voel ik mij echt weer puur en zuiver en met God verbonden.

    Het enige verschil wat ik op deze site veel zie, is dat ik geloof dat ieder wezen God is. Je hoeft je alleen maar bewust te maken. Hoe je jezelf bewust maakt is je eigen Goddelijke weg naar meesterschap.

  3. oke de mooiste vorm van liefde is misschien wat overdreven. Alleen het is wel een vorm van liefde. Dat is naar mijn inziens het belangrijkst. Heel het oordel over deze vorm van liefde, dat 2 naakte lichamen contact met elkaar hebben is helemaal niet relevant. Het draait om de liefde. Het is puur een aspect van de liefde. Zoals God als zei oordeel niet. Dus als je zegt je mag niet seksen voor het huwelijk, ja dat is naar mijn inziens een oordeel. Je koppelt aan een handeling van liefde een negatieve lading die er niet hoeft te zijn.

    En er is een groot verschil tussen bijvoorbeeld de porno industrie en de liefde bedrijven. Ik weet niet in hoeverre hier over seks wordt gedacht. Alleen echte liefde bedrijven, is niet het zelfde als ff seksen. In principe is het gewoon een massage geven aan elkaar, elkaar in comfort brengen. waar houdt de grens op.

    Ik vind als je echt zegt; geen seks voor het huwelijk, dan moet je ook echt je woorden waarmaken en ook niet gaan knuffelen, want dat is droogneuken. en ook niet zeggen ik hou van jou, want dat kan ook al erotisch gevonden worden. Is dan trouwens wel lastig om een vriendin te ontmoeten, maar gelukkig hebben we nog mail orders. :)

    Ben het met je eens iets voor iemand anders doen wat jou moeite kost is ook leuk. maar ik geef toe, spreken over meest of minst is ook een vorm van vergelijken, en daar heb je niks aan.

  4. Jezus zelf denkt er anders over...

    Bijbelcitaat {SIMPLETEXT}:27 Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: “Pleeg geen overspel.†28 En ik zeg zelfs: iedereen die naar een vrouw kijkt en haar begeert, heeft in zijn hart al overspel met haar gepleegd. 29 Als je rechteroog je op de verkeerde weg brengt, ruk het dan uit en werp het weg. Je kunt immers beter een van je lichaamsdelen verliezen dan dat heel je lichaam in de Gehenna geworpen wordt. 30 En als je rechterhand je op de verkeerde weg brengt, hak hem dan af en werp hem weg. Je kunt immers beter een van je lichaamsdelen verliezen dan dat heel je lichaam naar de Gehenna gaat.

    Ja zei hij dat voor de kruiziging of erna?

  5. ja klopt.

    Verder bedoelde ik met 'doen wij niet allen beredengeringen vanuit ons eigen geloof'

    Dat ieder mens voor zichzelf denkt en doet. Je kan wel hetzelfde geloven, alleen je bent toch continu zelf degene die gelooft en of je het nu wilt of niet. bewust en onbewust geef je je eigen draai eraan. Daarom zijn we ook allemaal uniek. ieder is zichzelf.

  6. ben ik niet mee eens. Het is inderdaad zo dat wij beredeneren vanuit onze tijd en ruimte continum. dit geeft veel beperkingen. Als je die beperkingen wil overstijgen, moet je eerst uit je mind zien te komen. Dit is voor de meeste mensen een lastige klus, dan moet je naar je hart luisteren ipv naar je hoofd.

    Men zegt ook niet voor niks, neem God op in je hart.

  7. Ik snap het probleem niet echt, wat is er mis met onreine gedachtes. Iedereen heeft gedachten. Er zijn maar weinig mensen op deze aarde die hun hele hoofd stil kunnen zetten. je kan je zelf toch niet afdwingen wat je denkt. als zou je bij elk negatief oordeel in je hoofd stil gaan staan en jezelf veroordelen dat dat slecht is. dan maak je jezelf het wel heel moeilijk. Ik denk dat het accepteren wel degelijk een oplossing is. als je er namelijk niet bij elke gedachte stil staat en gewoon weet. Nou ik denk dit misschien wel, alleen ik doe er niks mee. het is puur een gedachte verder geen realiteit, dan sta je tenminste boven je gedachten. dan geef je jezelf toch veel meer ruimte.

  8. hahaha, we zijn gemaakt door God. Denk je nou echt dat we dan de waarheid buiten onszelf moeten zoeken. dat kan alleen maar zijn aangeleerd door mensen buiten jouzelf. Maar ja je bent wie je gelooft dat je bent.

    Je hebt uiteraard het recht op je eigen mening/visie maar hou er wel rekening mee dat je overtuiging volgens mijn eerste indruk niet erg christelijk is volgens de definitie van Credible.

    je hebt gelijk, mijn excuses hiervoor. Soms voel ik mij geprikkeld in mijn eigen realiteit. ben ik nog niet altijd bewust van. Ik reageerde puur omdat mijn woorden meteen negatief bestempeld werden. dan wil ik juist de goedheid ervan overtuigen.

    Ik ben op dit forum gekomen om te leren van het Christelijk geloof, omdat ik daar weinig weet van heb. Laat ik deze intentie vasthouden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid