Spring naar bijdragen

charles alberti

Members
  • Aantal bijdragen

    100
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door charles alberti

  1. Beste medemens laten we praten over het vuur van de Heilige Geest die wij als wedergeboren christen in ons dragen en wij door genade mogen bovennatuurlijk wandelen in geest en in waarheid op deze wereld. Laat het Heilige vuur in branden en geniet van Zijn aanwezigheid.

    Gods zegen

  2. Ik blijf vurig door te putten van eeuwige Bron binnenin mij. Ik strek mij uit en verlang naar visioenen,dromen,spontane gedachten en nog veel meer van God. Ik wil zien zoals Jezus sprak...ja, ik wil het Koninkrijk van God zien. Ik heb een vurige geest omdat ik een Vurige Geest in mij heb wonen. Gods zegen

  3. Deze getuigenis staat al op credible, maar ik was mijn email kwijt dus doe ik het ff over Gods Zegen.

    Vijf jaar geleden kwam ik aan op Horeb (een christelijke woon en- leefgemeenschap). Ik was 65 kg, totaal psygisch kapot, angstig, onzeker, vol van haat en was ik verslaafd aan drugs, medicijnen en drank. Liefde was voor mij een vreemd woord en mijn leven was vol van agressie, drugs, criminaliteit en onbegrip. De waarom vragen kwamen elke dag en ik vond ook niet dat het in de wereld er eerlijk aan toe ging. Iets klopte niet, maar ik wist niet wat dat was.

    Jarenlang vernietigde ik mijn leven. Ik geloofde in alles behalve in De Levende God. Omdat ik in vele leugens geloofde keek ik de dood vaak in de ogen aan. De mate hoe ik dronk en drugs gebruikte werd toen door mijn omgeving genoemd als: Ik ga heel ver, maar hoe ver jij gaat zal ik nooit doen. Wat ze eigenlijk bedoelde was dat ik eigenlijk voortdurend aan het spelen was met de dood. Jarenlang zat ik in de wao ivm een chronische hernia (ohoh wat deed mijn rug pijn zeg en liep ik soms krom van de pijn). De drugs en drank verzachte soms de pijn, maar niet genoeg.

    Ik kon de leegte in mijn leven niet vullen: ook niet met drugs of drank. Door een situatie waar ik niet wilde zijn riep ik tot God en zei: als u echt bestaat doe iets. Op dat moment wist ik niet wat ik zei, maar het werkte wel. Eindelijk was het zover: na ruim 15 jaar verslaving, dakloos, gevangenis, angsten, onzekerheden, minderwaardigheidscomplexen kreeg ik eindelijkde kans om mijn leven te veranderen. Ik had al eerder de kans gekregen, maar nu kon ik niet dieper gaan als dat ik was op dat moment.

    Daar kwam ik dan aan op Horeb (wat een geweldige plek) ik wist van voor en achter niet meer dat ik leefde. Er werden wat gegevens van mij ingevuld en ik kwam in een barak te wonen midden in de bossen. Ik wist niet wat dit was, maar ik was weg van mijn verleden en kon opnieuw beginnen. Twee maanden gingen voorbij: Elke dag 2x kerkdienst, het verrichten van arbeid, 3 x per dag eten en eigenlijk wou ik weg want wat doe ik hier eigenlijk? Elke dag hoorde je Here Jezus dit en Here Jezus dat en ik dacht werkelijk: Dit is een sekte ik moet hier weg. Ik was echt bang, maar toen kwam er een man naar mij toe en zei tegen mij: Ik heb nog nooit in mijn leven een angstiger iemand gezien dan jij, maar jij gaat het wel redden. Hoe raar het ook klinkt, maar dit bemoedigde mij zoveel dat ik mijn hart opende voor Jezus want ik dacht: Ach wat heb ik te verliezen.

    Zonder dat ik het wist had ik iets in werking gezet wat niet meer te stoppen was. Op een dag was er een kerkdienst en ik zag wat gasten met hun handen in de lucht wapperen en ik dacht....mmm ik wil ook zo vrij zijn (ik weet dat God mij die vraag stelde: Wil jij vrij zijn?). Ja, ik wilde vrij zijn. Ik bad tot God en vroeg Hem heel simpel: Ik wil wat hun hebben. Een paar dagen daarna ervaarde ik de liefde van God (om eerlijk te zijn was het dat God in mij kwam wonen) en mijn leven veranderde supersnel. Ik kwam los van heel veel gedachten en los van mijn verleden. Ik kon alles bekennen wat ik fout (zonde) had gedaan en God vergaf mij mijn zonden omdat De Here Jezus voor mijn zonden was gestorven. Ik was vrij voor het eerst in mijn leven en ik was zooooo blij. God heeft mij bevrijd van elke verslaving en genezen van mijn chronische hernia en alle pijn in mijn lichaam.

    Nu 5 jaar later ben ik gelukkig getrouwd hebben we pas een babytje gekregen en voelen wij ons zeer gezegend door God. Ik maakte een keuze en dat is genoeg. Elke dag maak ik een keuze zodat ik dicht bij God blijf.

  4. Quote:

    [...]

    Vanwaar die aversie? Niet dat ik geroepen ben, maar goed...

    Gods zegen


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Sjonge, wat een volwassen en goed onderbouwde reactie
    yes.gif

    @cca: ik wil dat ook niet, ik wil geen vreemden op hyves, maar ik wens je veel succes met alles
    smile.gif

    Maak niet uit. Gods zegen ik begrijp dat. Bedankt voor het succes wat je mij wenst yes.gif

  5. Quote:

    Misschien lees ik weer verkeerd ofzo, maar ook hier zie ik geen antwoord op de vraag... Ik snap je wel, je hebt zeker een punt. Maar nog steeds staat de vraag 'hoe merk je dat God door je geest spreekt?'

    Wat daar voor nodig is en wat je wel/niet tegen kan houden is wel relevant, maar daarmee is de vraag toch nog niet beantwoord?

    Je hebt gelijk. De vraag is daarmee niet beantwoord. Ik houd het dan heel simpel. Dit is mijn antwoord: je kan niet lichaamlijk of geestlijk merken dat God tot je geest spreekt. Je merkt het als het vertaald is in je gedachten. Als jij een antwoord hierop heb dan hoor ik dit graag.

    Zegen


    Samengevoegd:

    Quote:

    Maar wat maakt het in de praktijk uit? Het gaat er toch om dát je God verstaat en ik snap niet waarom het zo'n big deal is of dat nou al dan niet direct door je gedachten gaat. En ik snap nog steeds niet het verschil tussen je gedachten en geest...

    Dat klopt dat het in de praktijk niet uitmaakt hoe God spreekt. Ik wou ook deze topic beginnen omdat ik hoopte dat we elkaar konden aanvullen en bemoedigen. Het verschil tussen gedachten en geest is ook een onderwerp op zich want daar heb ik nog geen totale openbaring. Misschien een nieuwe topic knipoog_dicht.gif

  6. Quote:

    Dat is fijn, maar nu heb je nog geen antwoord op de vraag gegeven... Om Joost even te herhalen: hoe belangrijk is het dan of God tot je gedachten spreekt, of dat je gedachten vertalen wat God tot je geest zegt? Komt dit niet op hetzelfde neer?

    Het is beiden belangrijk en nee het komt niet op hetzelfde neer.

    Hoe kan het op hetzelfde neerkomen als het 1 gaat over dat je gedachten vertalen wat God tot je geest heeft gesproken en het ander gaat over dat God tot je gedachten spreekt wat niet juist is.

    Ik had al eerder geschreven dat de titel van deze topic niet juist was en dat het moest zijn: God spreekt niet direct tot je gedachte. Dat is de reden dat dit niet op et zelfde neerkomt.

    Zegen

  7. Quote:

    Hoe merk je dan dat God door je Geest spreekt?

    Dat is een hele goeie vraag. Het is duidelijk dat de bijbel ons laat zien dat God tot onze geest spreekt. Ik had eerder gezegd dat het tijd kost.Je zal er toch moeite voor moeten doen om te leren hoe Hij tot jou geest spreekt. God is liefde en vrede. Hij zal nooit iets opleggen. Hij is een teder en zacht. Tuurlijk kan satan komen als een engels des licht. Maar de satan kan niet tussen de liefde van God een ons instaan( Want ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten, noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.

    Romeinen 8:38-39). Het is de onvoorwaardelijke liefde van God wat satan niet kan scheiden of kapot maken.

    Er zijn zoveel verschillende stemmen die ons weghouden om de stem van God te horen en verstaan. Als je dit gaat onderscheiden zal je steeds meer begrijpen (merken)wanneer God tot je geest spreekt. Geloof me dat is heel vaak want God spreekt constant tot ons.

  8. Beste mensen,

    Sommige van jullie weten dat ik samenwerk met een man genaamd Prem. Hij wil een children home bouwen en is al jaren druk bezig om dat te realiseren. Tot die tijd zullen de kindjes in de kerk slapen.

    Wij zijn bezig om via hyves meer mensen(vrienden) te krijgen om zo ideeen uit te wisselen en vrijwilligers te zoeken om daar te helpen. Ik hoop dat dit is toegestaan en dat iedereen die hyves heeeft vrienden wil worden en ons verder kan helpen om dit tot een succes te laten worden. Dat God dit werk machtig mag zegenen.

    Dus mijn vraag is: wil jij vrienden met mij wordeen op hyves?

    Zo ja: super bedankt en Gods zegen

    Zo nee: maak niet uit Gods zegen

  9. Dit is mijn onderbouwing voor: God spreekt niet direct tot je gedachten.

    God spreekt op velen manieren. Ik wil het daarom hebben over de manier wat ik persoonlijk het belangrijkst vind. God spreekt tot je geest. Waarom vind ik dit belangrijk? Omdat ik geloof dat dit de basis (fundament) voor elke christen zou “moeten†zijn om Gods stem te verstaan. Jezus zegt ook in Joh. 10:3,4, 27 dat wij: kennen en horen Zijn stem. Het is duidelijk dat Jezus hier spreekt over iedereen die wedergeboren is, dus niet als je al maanden of jaren wandelt met de Here. Of dat alleen een predikant of dominee Zijn stem kan horen. Nee, als je wedergeboren bent zou je gelijk Zijn stem kunnen verstaan. Wij zouden dus Zijn stem moeten kennen en horen. Hoor of herken jij Zijn stem nu nog niet dan maak dat niets uit want het is een proces. Je zult jezelf wel moeten trainen. Dit zal je tijd gaan kosten, maar wie wil er nou geen tijd in God steken.

    Wij hebben een geest, ziel en een lichaam (1 Thess. 5:23). Dit betekent dat wij uit drie delen bestaan.

    Je lichaam is het geen wat wij zien. Als je moe bent of het warm of koud hebt dan voel je dat met je lichaam. Je ziel is je gedachten en gevoelens (sommige zeggen de ware ik). Als ik je lichaam aanraak dan voel je dat. Zo kan ik ook jouw ziel aanraken met woorden. Stel ik zeg tegen jou dat je er goed uitziet dan voelt dat goed in jouw ziel. Je ziel zijn je gevoelens en gedachten. Veel mensen mixen de geest en de ziel samen en denken dat dit hetzelfde is.

    Maar ziel en geest zijn verschillend.

    De persoon die je bent is niet je lichaam of je ziel. De persoon die je bent is je geest. En God? Die is ook Geest. Daarom praat God tegen jou op een geestelijke manier.

    Dat wil zegt: hij spreekt tot jouw geest. God is geest want God spreekt door de Heilige Geest tot jouw geest.

    Joh, 3:6 zegt: Wat uit het vlees geboren is, is vlees, en wat uit de Geest geboren is, is geest. God is geest en spreekt niet tot ons vlees (lichaam want: Wat uit het vlees geboren is, is vlees) God spreekt ook niet tot je gevoelens of gedachten want God is geest. Mat. 10:20 zegt: want u zijt het niet, die spreekt, doch het is de Geest uws Vaders, die in u spreekt. De bijbel spreekt over in u dit kan niets anders zijn dan in onze geest want de Heilige Geest spreekt (communiceert) via onze geest. Joh. 6:63 zegt: De Geest is het, die levend maakt, het vlees doet geen nut; de woorden, die Ik tot u gesproken heb, zijn geest en zijn leven. Hier kan je duidelijk uithalen dat God spreekt geestelijk (via onze geest). Rom. 8:16 zegt Die Geest getuigt met onze geest, dat wij kinderen Gods zijn. Ook deze vers laat duidelijk zien dat God spreekt in onze geest. 1 Kor. 2:10 zegt: Want óns heeft God het geopenbaard door de Geest. Want de Geest doorzoekt alle dingen, zelfs de diepten Gods. Ook hieruit kunnen we halen dat als God tot ons spreekt dat Hij spreekt door Zijn Geest en de Heilige Geest spreekt (communiceert) alleen maar via onze geest. Niet direct tot onze ziel (gedachten of gevoelens), maar direct tot onze geest.

    .

    Hoe kan ik zo zeker weten dat God niet direct tot je gedachten spreekt zoals ik zeg. Omdat Gods woord hier heel duidelijk in is. God is geest en Hij spreekt via onze geest. God is op dit moment niet op aarde in een lichaam en kan nu niet als Jezus toen 1 op 1 met ons praten. Nu hebben we de Heilige Geest en die spreekt 1 op 1 met ons in onze geest.

    1 Cor. 6:17 zegt: Maar die zich aan de Here hecht, is één geest (met Hem), dus als Hij tegen ons spreekt in ons is dat in onze geest want wij zijn 1 geest met Hem. Joh. 14:17 zegt: de Geest der waarheid, die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet; maar u kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn.

    Ook hier zegt God dat de Heilige Geest in ons is. Waar in dan? In onze geest want wij zijn 1 geest met Hem. 2 Cor. 5:17 zegt dat toen wij Jezus aannamen in ons hart dat wij een nieuwe schepping zijn: het oude is voorbij, zie, het nieuwe is gekomen. Wij werden niet lichamelijk een nieuwe schepping of in onze ziel. Geestelijk werden wij compleet, totaal veranderd. Het is je geest die op dat moment is gered. Toen je opnieuw geboren werd ben je identiek als de Persoon Jezus Christus geworden in je geest. Alles wat Jezus heeft heb jij toen ook gekregen. Je bent 1 geest met Hem geworden (1 Cor. 6:17 zegt: Maar die zich aan de Here hecht, is één geest (met Hem). God is niet 1 met je ziel of 1 met je lichaam geworden. God spreekt dus niet direct tot je ziel (verstand of gevoelens) en ook niet tot je lichaam. God spreekt tot je geest en van daaruit zal jouw geest het naar je gedachten vertalen om datgene wat God in je geest heeft verteld te begrijpen.

    Als God spreekt tot je geest, communiceert God met jouw geest en jouw geest vertaald het in je ziel (gedachten) naar je eigen ik. Bv: Ik denk dat ik dit kastje ga opruimen, ik denk dat ik dat oude vrouwtje ga helpen om haar boodschappen op de band te leggen. Vaak denken we dat dit God niet is want wij denken dat het ons eigen ik is.

    God spreekt constant tot ons. Psalm 32: 8 zegt: Ik leer en onderwijs u aangaande de weg die gij gaan moet. God wil ons voortdurend richting geven in ons leven zodat wij geen verkeerde beslissingen maken. Vaak maken wij (ik ook meerdere malen per maand) onnodige fouten die niet nodig zijn. Gelukkig gebruikt God deze fouten om ons te leren hoe we het de volgende keer niet moeten doen.

    Psalm 32:9 waarschuwt ons ook daarvoor. Dit vers laat duidelijk zien dat God niet wilt dat wij pijn lijden of door heftige dingen heengaan door onnodige verkeerde beslissingen. Denk je dat een bit in de bek van een paard een pretje is? Echt niet, elke keer als je trekt of naar links of rechts wilt komt er druk op dat gedeelte en dat doet pijn bij een paard. God wil ons richting geven want Hij weet wat goed voor ons is en Hij is degene die goede werken voor ons bereid heeft, Hij heeft voor ons een hoopvolle toekomst vol vrede.

    zegen

    Charlie

  10. Prem is onderricht door zijn vader die nu al op behoorlijke leeftijd is en nog steeds hindoetempels afgaat en de straten opgaat om te vertellen over Jezus Christus als hun Redder en Verlosser. Prems zijn getuigenis is het zo waard om te horen. Meerdere malen per jaar komen pastors ook samen in india op conferenties. Misschien is het goed dat je Prem zelf een keer ontmoet. Ver genoeg vind ik als de waarheid word gepredikt en Prem doet dat krachtig door de Geest. De waarheid kennen is voor mij ver genoeg

  11. De mensen worden daar onderricht door Prem. Hij is dit allemaal begonnen. Het is avondmaal en iedereen mag meedoen. Zoals ik al zei: het is uit vrije wil er word niet opgelet of je wel aan bepaalde regels houdt om dan maar mee te kunnen doen aan het avondmaal. Het onderwijs gaat ver genoeg. Ik bedoel jee moete het zo zien dat deze kerk staat tussen hindoetempel een houd zich al jaren staande echt gaaf. Mensen blijven komen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid