Spring naar bijdragen

Melkboer

Members
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Melkboer

  1. Het woord "duurzaamheid" kom je tegenwoordig overal tegen, alles moet duurzaam. Vaak wordt hier gedoeld op mileuvriendelijk werken en maken van producten. Is duurzaamheid onderdeel van "rentmeesterschap"? Hoe pas jij het toe in je dagelijkse taken?

    Ja, ik doe dat door papier in de papierbak te gooien, fietsen naar men werk en mee rijden en met de bus naar school. Handen weinig wassen zodat je minder water verspilt en kort doeshen. Soms van de stijger af poepen, zodat je weer niet hoeft door te trekken.

  2. Als je een antwoord wil moet je even naar bord44@hotmail.nl een mail sturen, dan antwoord ik wel.

    Ik houd het liever binnen het topic. Post het hier en anders interesseert het mij niet en discussieer ik wel verder met mensen die wel met iets komen. Dit topic is er juist voor om je argumenten op de oorspronkelijke post te geven.

    Ik heb besloten om je te negeren tenzij je met onderbouwing en argumenten komt waarbij je niet in de herhaling valt of iets anders zinnigs en on-topics te melden hebt. Dan kunnen we dit topic weer wat leven in blazen zoals het oorspronkelijk bedoeld was.

    IK heb daarboven op je post gereageerd met nieuwe dingen.

  3. Melkboer, als het er voor jou toe doet dat ze gelovig is dan geef je argumenten voor zowel als ze wel of niet gelovig is. Voor mij doet het er namelijk niet toe, een mens is een mens.

    Ook wil ik meerdere argumenten en diverse argumenten in een post zien. Probeer eens om tenminste drie regels beargumentatie in je post te zetten.

    Als je verder alleen in de herhaling blijft vallen, dan wil ik je vriendelijk vragen om niet meer te posten tenzij je iets nieuws te melden hebt.

    Voor een ongelovige maakt het toch al niet meer uit want ze zou dan toch al naar de hel gaan. Maar voor de gelovige zou dat het verschil kunnen zijn.

    Naar mijn mening zou 1 argument al genoeg kunnen zijn.

    1: Het was ook zondig toen Saul in zijn zwaard sprong.

    2: Je leven door God is gegeven en dat je dat niet kapot mag gooien.

    3: Er staat dacht ik ook ergens in de bijbel dat God je leven niet ondragelijk maakt.

  4. Ze kan zelf toch ook bidden... Maar dan vind ik dat het nodsteeds niet mag, want ik vind dan dat het nogsteeds zelfmoord is.

    Dat komt niet in haar op.

    Nee, want ik vind dat zelfmoord.

    En nu beargumenteren. Waarom vind je dat deze vorm van zelfmoord niet mag?

    En iets meer dan 'omdat ik zelfmoord afkeur' of iets dergelijk.

    Als je een antwoord wil moet je even naar bord44@hotmail.nl een mail sturen, dan antwoord ik wel.

    alsjeblieft dit niet verwijderen anders leest hij/zij het misschien niet

  5. En nog even een vraag in het algemeen, meer in het licht van euthanasie dan die pil, maar hier wil ik graag jullie mening over:

    Iemand die hersendood is, maar lichamelijk nog 'leeft' (als in, het haalt adem en het hart klopt), hoe staan jullie daar tegenover?

    @Melkboer: Gaan we nu een broertjes-ruzie krijgen? 'Nee hoor mama, hij begon!'

    Maar goed, als je mijn post over euthanasie bedoelt, deze vond ik binnen de discussie vallen, omdat deze pil ook een vorm van euthanasie is.

    Zeur dan ook niet over mijn posts

  6. Of: een oude vrouw is erg oud, heeft niemand meer die langskomt, kinderen en kleinkinderen zijn druk. Ze heeft een gelukkig leven gehad en wacht nu nog op de dag dat de artsen een ziekte vaststellen waar ze niks maar aan kunnen doen voor ze mag sterven. Depressief is ze niet, maar ze heeft haar leven geleefd, ze is moe, heeft alles gedaan en bereikt wat ze wilde en nu wil ze alleen nog eeuwige rust. Mag ze dan zo'n pil nemen en waarom wel/niet?

    Nee, want ik vind dat zelfmoord.

  7. Geduld is een schone zaak :)

    Ik ben ook niet altijd geduldig hoor :P

    @Melkboer; Een oude vrouw is erg ziek. Dat kan lichamelijk of geestelijk zijn, of allebei. Ze wil graag dood omdat ze naar haar idee niets meer heeft om voor te leven. Ze wil niet geholpen worden en zegt dat alleen euthanasie haar zal helpen en iedereen die van haar ziekte af weet komt er niet op om voor haar te bidden.

    Mag ze zo'n pil nemen of niet, en waarom wel/niet?

    Ze kan zelf toch ook bidden... Maar dan vind ik dat het nodsteeds niet mag, want ik vind dan dat het nogsteeds zelfmoord is.

  8. Ik heb het niet over genezen, alleen over helpen, dat kan ook op een anderemanier. Dus je hoeft dan niet gelijk zook pil te slikken.

    Melkboer, daar gaat de discussie niet over. Lees de openingspost nog eens na en reageer daar inhoudelijk op. Andere manieren van helpen staan buiten deze discussie.

    Je begon zelf met afwijken

  9. Hoe kan je nou van een leugen uit gaan? Bidden help wel! En ik vind zoon pil slecht want ik vind zelfmoord slecht, maar als je mij niet mag kan je het ook gewoon zeggen hoor

    Wat HW en Annzie willen is dat je je even inbeeldt dat bidden eventjes niet helpt. Geen realiteit dus want elke christen weet dat bidden helpt.

    Overigens kunnen discussies er soms wat fel aan toe gaan en inhoudelijk heel kritisch, zonder dat het op de persoon gericht is. Maak hier onderscheid in. Ik ben ook nog vrij nieuw op het forum en sta soms ook nog wel versteld van hoe fel het er aan toe kan gaan maar dat is dan lang niet altijd persoonlijk. Geschreven tekst kan heel anders op iemand overkomen dan de schrijver bedoeld heeft.

    Edit: Multipele sclerose (MS) is een aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Wikipedia.

    Bedankt voor de uitleg, maar ik kan me dat niet inbeelden.

  10. Melkboer, als je niks hebt bij te dragen reageer dan niet. Er zijn andere topics over of bidden voor genezing helpt of niet. De zoekfunctie schijnt het weer te doen dus ga je gang.

    Ik heb het niet over genezen, alleen over helpen, dat kan ook op een anderemanier. Dus je hoeft dan niet gelijk zook pil te slikken.

  11. Als je zegt dat bidden niet helpt wat stelt je geloof dan voor?

    Om een of andere reden heeft God, voor zover we weten, nog NOOIT iemand genezen van MS. Waarom laten we even in het midden, maar het gebeurd simpelweg nooit. Dus bij MS helpt bidden nooit of vrijwel nooit. Als je dat constateerd betekent niet dat je niet gelooft (Ik geloof niet, maar goed)

    Wat is MS?

  12. Kun je lezen? Ik zeg niet dat ik niet denk dat het helpt, ik zeg dat we er in dit topic voor het gemak even vanuit gaan dat het niet helpt. Waarom post je eigenlijk in dit topic als je alleen offtopic bijdragen post? Wat vind je van die pil voor bejaarden en waarom vind je dat?

    Wat HW zegt dus.

    Hoe kan je nou van een leugen uit gaan? Bidden help wel! En ik vind zoon pil slecht want ik vind zelfmoord slecht, maar als je mij niet mag kan je het ook gewoon zeggen hoor

  13. Doe niet zo flauw. Jij geeft aan het te weten hoe je lekker lang gezond blijft zowel lichamelijk en geestelijk en je wil geen eens een tipje van de sluier oplichten terwijl je anderen gebrek aan kennis daaromtrent toedicht. En nee, met lees de hele Bijbel red je het niet, dat hebben vele christenen al gedaan (en vele zelfs meerdere malen) en nog hebben ze mankementjes.

    Ik ben al een paar jaar bezig te vertellen hoe mensen kunnen genezen. Ook in dit topic doe ik dat en in nog meer topics. En als mensen mij negatief-kritisch benaderen, leren ze daar niet veel van. (Ik zeg: áls). De mensen die het écht willen weten, kunnen het het beste leren. Onder meer de 12 discipelen leerden het van Jezus in de loop van de tijd, maar de vele critici om Hem heen, staken weinig van Hem op.

    Het is heel eenvoudig als je in Jezus gelooft heb je het eeuwige leven.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid