Spring naar bijdragen

ikkerick

Members
  • Aantal bijdragen

    79
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door ikkerick

  1. Hallo mensen,

    Ik zal vast niet de enige zijn, maar ik heb na de kertvakantie een hele tentamenreeks. Ik moet tentamens maken over de stof van een half jaar, en ik moet ongeveer nog beginnen met leren. (Ik doe de opleiding AET (aquatische eco technologie) aan de HZ in Vlissingen). Misschien hebben jullie dat ook welles, maar nu voel ik me nogal onzeker of ik het allemaal wel kan. Er komt nogal veel op me af zegmaar. En omdat ik nog zoveel moet doen kan ik het geheel eigenlijk niet meer overzien :S... Terwijl ik VWO heb gedaan en dan zou een HBO studie toch moeten kunnen eej! Verder heb ik nogal eens motivatieproblemen en haak ik te snel af als ik iets niet snap.

    Ik wil jullie vragen om te bidden of het leren en daarna de tentamens toch goed mogen gaan, want ik moet ze gewoon halen!

    (misschien is bovenstaand een beetje vreemd verhaal, maar ik denk dat er wel meer mensen met dit soort problemen zittenpuh2.gif...)

    Groeten! Rick

  2. Hoe is het nu?

    Ik heb een broertje die werd geschept door een grasmaaier en er onderdoor ging. Heeft 6 weken op intensive care gelegen, met in het begin een over levingskans van 0.001% (volgens de artsen)... Ze zeiden dat áls hij er bovenop zou komen, hij geestelijk gehandicapt zou zijn door alle schade aan zijn hoofd. Nu is hij volledig hersteld, niet geestelijk gehandicapt, het enige wat hij eraan over heeft gehouden is een geamputeerd been...

    Wonderen bestaan nog!!!

    Ik bid, want ik heb het zelf meegemaakt...

    Rick

  3. Quote:
    Op dinsdag 15 november 2005 22:05:32 schreef Gorthaur het volgende:

    En voor de tijdsperiode van C14: Die methode is erg goed. Al zul je natuurlijk geen datering op het jaar precies krijgen en kun je voorwerpen die te oud zijn er niet mee dateren.

    Hmm.. Ik heb het niet alleen over de C-14. Dat heb ik in mijn eerste stuk al laten zien. Er zijn genoeg andere methoden die rammelen.

    Maar als op een gegeven moment is bewezen dat een lavabrok 75 jaar oud is, omdat de vulkaan toen is uitgebarsten, en een dateringsmethode geeft aan dat dit 60.000 jaar geleden was, vraag ik me af of we dan het feit van 75 jaar oud maar overboord moeten zetten? Tenslotte zou de dateringsmothode goed moeten zijn...

    Ik zal mezelf weer wat inlezen, ik heb hier op mijn plank 20 cm aan lectuur van allerhande onderzoeken en meningen.

    En nog dit: ik kan natuurlijk lang niet alles bewijzen, dat wil ik niet eens. Maar ik hiermee maar mee zeggen dat ik zeker niet blind vaar op al die dateringsmethoden. Daar vind ik ze zelf te onbetrouwbaar voor.

    Rick

  4. Er zijn onderzoeken gedaan dooe 28 (!!!) vooraanstaande wetenschappers, dus absoluut géén pseudo-wetenschappers!!! Zij kwamen onafhankelijk van elkaar tot een verschil in datering van vele duizenden procenten. En niks 'gekleurde christelijke semi-wetenschap', want er hebben verschillende vooraanstaande instituten meegewerkt aan dit onderzoek.

    Het is jammer dat veel dingen gelijk worden afgedaan als zijnde 'christelijke wetenschapeonzin'. Als je zonodig wilt reageren op deze onderzoeken, lees je er dan eerst ff op in.

    Rick

  5. Als mensen hadden we een volkomen vrije wil. Dat was in het paradijs. Met die volkomen vrije wil heeft de mensheid er toen voor gekozen om als God te willen zijn. Met als gevolg dat de mens in zonde is gevallen. Daarmee werd de vrije wil van de mens verpest met zonde, met dingen die hij wel wil, maar niet mag doen. Hij is dus wel in staat om beslissingen te nemen en dus volledig toerekeningsvatbaar, naar mijn idee. Dus ook voor de dingen die hij verkeerd doet.

    Ik ben het verder met Sperzieboon eens, daarom is Christus voor ons in de wereld gekomen, om de foute dingen die je doet en hebt gedaan door je 'foute vrije wil' te vergeven.

    Als je Christus kent, zal Hij je helpen om de vrije wil weer naar de geboden van Zijn (en onze!!) Vader te richten. Niet perfect weliswaar, maar wel beter...

    Het is een moeilijk verhaal... Eigenlijk moet ik er even over denken en voor gaan zitten, maarja...

    Rick

  6. Ik denk inderdaad ook wel dat er dino's hebben geleefd, volgens mij is dat wel duidelijk bewezen omdat er genoeg botten zijn gevonden. Echter: het is naar mijn mening ook duidelijk bewezen dat er vanalles rammelt aan dateringsmothoden. De C-14 bijvoorbeeld. Hieronder een paar voorbeelden waarin dateringsmethoden absoluut hebben gefaald, en niet zo'n klein beetje.

    • Een lava steen op Nieuw Zeeland werd gedateerd met de K/Ar methode. De methode gaf een leeftijd van 0,3-3,5 MA. De vulkaan was echter in 1975 uitgebarsten. De achteraf redernatie was dat er heel veel Argon in de lava steen is achtergebleven toen het hard werd. Allemaal prachtig natuurlijk, maar als je al niet tot betrouwbare uitkomsten komt bij stenen van een bekende leeftijd, hoe kun je de methoden dan vertrouwen bij stenen van onbekende leeftijd?

    In de Grand Canyon is een basalt rots gedateerd met 4 verschillende methoden (totaal 13 metingen). De metingen gaven alles van 10000 jaar tot 2600 MA!

    Ook werd een basalt blok op de bodem gedateerd en een vulkaan laag op de top (de laatste zou héél veel jonger moeten zijn dan de eerst). De vulkaan laag werd echter miljoenen jaren ouder gedateerd!

    In Australië is een gefossiliseerde boom in een lavastroom ontdekt. De boom werd gedateerd op 45000 jaar (C14 methode). Het lava werd gedateerd op 45MA (K/Ar-methode).

    Kristallen in Australië zijn gedateerd met de Th/Pb methode. De 5 metingen leverden 0,0,0, 61 en 275 MA op. Andere methoden leverden weer compleet andere leeftijden op.

    In een aardlaag die volgens de geologie ongeveer 20 MA oud moet zijn, zijn bomen ontdekt die met C14 methode worden gedateerd op 33000 jaar.

    http://64.233.183.104/search?q=cachepuh2.gifutjEpRNMVwJ:users.pandora.be/rudi.meekers/creabel/evolution.pdf+c-14+methode+christen+vulkaan&hl=nl

    Ik kom in mijn opleiding (AET) dagelijks in aanraking met miljarden jaren die je rond de oren worden geslingerd, maar tijdsindelingen die op dateringsmethoden gebaseerd zijn, zijn naar mijn mening dus lang niet betrouwbaar.

    Daar komt nog bij dat het catastrofemodel steeds meer in opkomst is. De zondvloed bijvoorbeeld zou ook voor een zeer ingrijpende verandering in de aardlaagstructuur hebben kunnen zorgen.

    Ik denk er dus het mijne van knipoog_dicht.gif...

    Rick

  7. deze is egt heel mooi...

    nummer en tekst is egt goed!

    (verdorie, waarom is marco nou gene christenpuh2.gif!!)

    Er zit veel achter deze tekst!

    Iedereen loopt met een boog om me heen

    Bangt om zijn ziel te bezeren

    Bang voor de woede

    Getekend op mijn gezicht

    Met woorden als wapens

    Zo scherp als mijn tong

    Sla ik het geluk uit mijn handen

    Alleen in het donker

    De deuren en ramen zijn dicht

    Koud is mijn wereld

    Het sneeuwt in mijn hart

    Er staat ijs op het wit van m’n ogen

    Weg is het water

    De liefde die stroomde door mij

    Sterk zijn de stenen en hoog is de muur

    Verzegeld de deuren en ramen

    Ik wil ze doorbreken maar ik kan er van binnen niet bij

    Ik kan het niet alleen, nee

    Ik kan het niet alleen

    Ik heb de hand van de nacht op mijn keel

    De eenzaamheid wordt me te veel

    Ik kan het niet alleen

    Alleen alleen

    Oh ik schreeuw om jouw liefde

    Maar zwijg als het graf

    Ik hunker naar jou

    Toch wijs ik je af

    Mijn "laat me met rust" is een "laat me niet langer alleen"

    Let niet op mijn woorden

    Hoor niet wat ik zeg

    En blijf het proberen

    Al stuur ik je weg

    Zie niet mijn masker

    Maar kijk alsjeblieft door me heen

    Wankt ik kan het niet alleen, nee

    Ik kan het niet alleen

    Ik heb de hand de nacht op mijn keel

    De eenzaamheid word me te veel

    Ik kan het niet alleen

    Alleen

  8. mijn ideale vrouw...

    Die is zoals mjin vriendin isknipoog_dicht.gif!

    Lief, meelevend, vooral CHRISTELIJK en iemand die van God houdt met haar hele hart. Iemand die altijd een voorbeeld is voor me en iemand die me altijd inspireert... Iemand die me helpt het pad van Jezus te gaan.

    Zonder mijn "ideale vriendin" zou ik dit namelijk veel slechter doen (ik vraag me af óf ik het zou doen, want door haar ben ik tot het geloof gekomenbig-smile.gif!)

    Trouwens, al 1 jaar, 10 maanden en 29 dagen big-smile.gifbig-smile.gifbig-smile.gif!

    mzzls

  9. ENCARTA schrijft:

    "Het orgel was aanvankelijk een wereldlijk instrument en werd gebruikt bij feesten en in het circus. Sedert de 12de eeuw werd het in de kerk aanvaard, toen men de nuttigheid ervan ontdekte bij het aangeven van de toon voor de cantor en het ondersteunen van of het deelnemen aan de eerste vormen van polyfonie."

    Haha, een wereldlijk instrument, dat meespeelde in een circus, wat nu als heilig wordt verklaardpuh2.gifpuh2.gifpuh2.gif

  10. Quote:
    Op maandag 21 juni 2004 13:27:51 citeerde Glenn het volgende:

    Aanbeveling: Doe de nu gebruikte instrumenten de ‘kerk’ uit en zet er een orgel in. Dat zou mogelijk het einde zijn van de zogenaamde jeugdkerken.â€

    (visie)

    Ik lach me altijd weer ziek om die pietluttige regeltjes.. Waarom is een keyboard fout? of een drumstel? En anders: waarom zou een orgel nu goed zijn? Een orgel vind ik vrij saai en absoluut niet leuk om mee mee te zingen (snapje?). Nej, geef mij maar 'n Yamaha Tyrosbig-smile.gif!! Meedoen mensen! Niet een beetje gaan repeteren in één of andere kerkbank!..

  11. Ik vind dit ook echt een wreed goed forum, ik ben tenminste nog geen ander forum tegengekomen wat zo serieus en tegelijk ontspannend kan zijn big-smile.gif!!! Hier kan je gewoon lekker relaxed praten over vanalles, en je wordt serieus genomen... Én daar komt nog bij: we hebben een God die achter ons staat!!!

  12. Jullie hebben me wel ff aant enken gezet (goeie zaak puh2.gif)... Ik heb er even over gedacht, maar ik denk toch dat God met iedereen van ons een plan heeft. Dat staat inderdaad niet zo duidelijk/letterlijk in de Bijbel. Toch zegt God wel: Ik weet wat je doet.

    Dat is het eerste punt: God weet alles wat wij doen. Maar heeft God dan 'automatisch' een plan met iedereen? God is alwetend, Hij weet wat er gaat gebeuren. Maar zelfs dat ten dele, denk ik. Omdat wij een eigen wil hebben, gaan we tegen het (oorspronkelijke) plan van God in. Toch zijn er heel veel voorbeelden waarin God personen 'roept' om ze te bekeren/veranderen. God bemoeit Zich dus met iedereen. Dat zie ik een beetje als 'een plan hebben met', zegmaar. Of God dat allemaal weet voor onze geboorte, weet ik niet. Durf ik ook geen uitlatingen over te doen. We moeten oppassen dat we niet als God gaan denken, want dát kunnnen we zeker niet!

    Ik vind het trouwens wel een troostende en bemoedigende gedachte: God kijkt altijd mee over onze schouder!

    Als Hij ons niet loslaat, is het andere vrij overbodig, nietwaar??

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid