Spring naar bijdragen

MiekieMow

Members
  • Aantal bijdragen

    267
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door MiekieMow

  1. Ik vroeg me af of mensen tips hebben over fictieve niet christelijk/geestelijke boeken, die toch voldoening geven aan de christen en waarheden bevatten. Net zoals bijvoorbeeld met films als lord of the rings en bravehaert enz.

    Heb ik nl zin om mee te nemen op vakantie.

  2. Het lukt me niet om in de archief topics over boeken te reageren, dus daarom dit nieuwe topic.

    Ik vroeg me af of mensen tips hebben over fictieve niet christelijk/geestelijke boeken, die toch voldoening geven aan de christen en waarheden bevatten. Net zoals bijvoorbeeld met films als lord of the rings en bravehaert enz.

    Heb ik nl zin om mee te nemen op vakantie.

  3. Eigenlijk geloven we idd allemaal in dezelfde God...

    Maar het probleem is Hoe kom je bij Hem?

    En Christenen geloven dat je het alleen goed kan maken met God en de relatie met Hem kan herstellen als je Jezus vertrouwt. Als je gelooft dat je rechtvaardig verklaard ben door Zijn sterven. En dat kan je wel heel hard zeggen tegen anderen, maar God kent je hart en alleen Hij weet of je dat vertrouwen ook echt hebt.

    En het gevolg van dat vertrouwen is dat je God op 1 zet in je leven, en niet meer je eigen egoïstische doelen achterna loopt. En het gevolg daarvan is dat je God de ruimte geeft om je innerlijk/karakter/gedachten zo te vormen hoe hij jou wilt hebben.

  4. Ben al een tijdje op zoek op het internet naar country muziek, christelijk. Dus het mondharmonica gebeuren, en van die Van Morrison achtige muziek.

    Dus niet van die country muziek waar de mannen en vrouwen vrolijk met zn alle door elkaar zingen, maar echt van die country die je raakt, een gevoelige touch erin.

    Is hier iemand christian-country-fan of heeft iemand goede tips? Artiesten? Of nog liever de specifieke songs die jij van zo'n artiest goed vindt?

  5. Quote:
    Op zaterdag 02 juli 2005 16:23:41 schreef Luctor het volgende:

    Ik meende dat er ergens geschreven staat dat er gebeden zijn die ijdel zijn. Misschien dat een kenner dat vers weet

    Ik ben eigenlijk wel benieuwd waar dat dan staat, weet iemand dat?

  6. Kunnen jullie, "de handici" onder ons, er niet voor zorgen dat er automatisch een leuk, passend icoontje bij je snelkoppeling op je desktop wordt geplaatst?

    Als je de crediblesite ernaar toe stuurt?

    groetjes MM

  7. Eerst bekeer je je : je keert jezelf van je oude leven naar God via Jezus (Dit doe je dus zelf, dit kan je meerdere malen doen en je hoeft dan nog niet wedergeboren te zijn)

    Dan legt God de Heilige Geest in jou: wedergeboorte, doop in de Geest (daarbij ben je dus afhankelijk van God, maar je kan er wel om vragen)

    Dan laat je je dopen: symbolisch bewijs tegenover God en je medemens + stukje gehoorzaamheid

    Bij sommige mensen gebeurt dit allemaal binnen één dag. Bij andere mensen zit er meer tijd tussen. En als je eenmaal bent wedergeboren, ben je voor altijd Gods kind en is jouw plaats in Zijn Koninkrijk.

  8. Ik denk dat ik het niet volhoudt bij iemand waarvoor één van deze punten niet geldt:

    - Wedergeboren Christen (en behoefte naar geestelijke groei)

    - Langer dan mij (ik ben 1.80)

    - Ontwikkeld (niet enorm dommer dan mij - dus beetje intelligent, liefst universitair)

    - Mannelijk gebouwd en mannelijk gedrag (ik vind een gezonde man-vrouw relatie belangrijk)

    - Hij moet mij aankunnen, dus niet iemand die over zich heen laat lopen (maarja dat vatten de vorige twee punten eigenlijk al samen)

    Gevonden? Neem contact op met mij puh2.gif

  9. nee, vooral vergeleken met ons is hij geen mietje. Maar toch vergeleken met God is hij niets, toch? Het is nu al zeker dat God zal overwinnen, als dat niet zo was, zouden veel meer mensen sataan worden.

    “Wij weten dat ieder die uit God geboren is niet zondigt, maar wie uit God geboren is, bewaart zichzelf en de boze heeft geen vat op hem.†1joh5

    "En de God van de vrede zal de satan spoedig onder uw voeten verpletteren" rom16:20

    "En de duivel, die hen verleidde, werd geworpen in de poel van vuur en sulfer, alwaar het beest en de valse profeet zijn; en zij zullen gepijnigd worden dag en nacht in alle eeuwigheid." op20

  10. Kan iemand een voorbeeld geven waarbij lachen als positief iets wordt gebruikt in de Bijbel?

    Het lijkt namelijk wel of het altijd alleen in negatieve zin gebruikt wordt.

    Is lachen wel van God? Glimlachen wel natuurlijk, maar echt hardop lachen? Is dat niet bijna altijd een vorm zelfrechtvaardiging/machteloosheid?

    Ik weet het niet hoor, maar misschien vindt iemand het wel in de Bibjel?

  11. Ik weet ok niet zeker of wat ik daar ervoer de duivel was ofzo, idd echt niet.

    Maar ik weet wel dat ik me toen niet nederig naar God opstelde, dat is belangrijk en als je dat doet dan blijft God echt niet bij je weg. De Heer is ver verwijderd van de goddelozen, het gebed van de rechtvaardigen hoort hij.

  12. Quote:
    Op zondag 08 mei 2005 20:57:27 schreef Tom het volgende:

    Blijkbaar is een intelligent figuur als satan (dat moet immers wel gezien zijn vermeende invloed) niet in staat om te bedenken hoe hij zelf is? Hoe zou jij nou kunnen weten hoe een satan denkt? Heb je hem opgebeld om het te vragen ofzo?

    nee.. dat komt naar voren in de Bijbel. En als satan het Woord zou geloven dan zou hij zien dat hij uiteindelijk door Jezus zal worden vernietigd. Maar dat gelooft hij dus niet, anders was zijn werk nu zinloos. Hij gelooft dat hij zal overwinnen.

    Ook geloofde hij niet dat Jezus zijn werk zou volbrengen aan het kruis.

    En ik vraag me nog steeds af hoe je een mietje kunt zijn als je als enige van je soort opstaat tegen een almachtige onderdrukker terwijl je weet dat je hem niet kunt verslaan... waarom ben je dan een mietje?

    En het woord 'mietje' was niet de essensie van mijn verhaal. Dus bij deze neem ik dat woord terug. Sorry, ik gebruikte het misschien een beetje ongelukkig. Hij brengt op dit moment nog verschikkelijke dingen te weeg op aarde dus wegcijferen kunnen we hem idd niet.

    Dit vind ik van die typische EO-praat waarmee ze een complexe mythische figuur verdunnen tot een stom kartonnen plaatje.

    Ik weet niet of jij demonen uitdrijven ook een EO-achtige handeling vindt, maar om dat te kunnen moet je ook de instelling hebben dat de duivel bang is voor Gods kracht die op dat moment door jou werkt

    Hopelijk zal dit laatste off-topic gesprek niet overheersen en terug naar de vraag of een Christen er wel zeker van kan zijn dat hij echt met God te maken heeft

  13. Hij weet ook zelf niet dat hij een mietje is, dat is zijn probleem. Wij Christenen weten dat Hij geen kans maakt. Die wijsheid ontvangen we van God de almachtige.

    WIl trouwens niet zeggen dat ik niet voor hem moet oppassen. Maar mijn wedergeboorte neemt hij niet van me af, dat geeft toch een bepaalde rust in me.

  14. Quote:
    Op zondag 08 mei 2005 11:18:16 schreef Wolfspirit het volgende:

    Hoe weet iedereen hier zo zeker dat wat hij/zij ervaart écht God is en niet een demoon die zich voordoet als God? Ik geloof dat God bestaat, maar ik geloof niet op dezelfde manier als de meeste Christenen.

    Wat mij opvalt is dat jullie beweren dat demonen zich voor kunnen doen als geliefden, of als ''goede geest''. Hoe weten jullie dan zo zeker wat jullie oproepen als jullie bidden? Voor mij is een gebed precies hetzelfde als meditatie, en daar word je ook vredig van. Maar wie bepaald dat dat vredige gevoel van God komt? Het kan net zo goed de duivel zijn die zich voordoet als God, als ik jullie meningen zo lees.

    Geesten oproepen is gevaarlijk ja, absoluut niet doen. Je weet niet waarmee je in contact komt, en op dat punt heeft de Bijbel helemaal gelijk. Maar ik vraag me af in hoeverre je nou écht kan weten of dat Goddelijke wat je ervaart niet gewoon een gevallen engel is.

    Iemand kalm maken is immmers niet zo moeilijk?

    Jij als Christen mag iig wel zeker weten dat God jou hoort. Omdat God bestaat, toch? Ik weet zeker dat God bestaat dus ook dat Hij mij hoort. Ook weet ik zeker dat de duivel bang is voor God. De duivel is een mietje vergeleken met God!

    Dus als ik aan God vraag om bij mij te komen en al een onreine en verkeerde in mijn kamer in Jezus' naam wil verwijderen, dan mag ik ook zeker weten dat God dit doet. En dan blijven over God en ik..

    Ik ben het met je eens dat de duivel er misbruik van kan maken. Dat ervoer ik zelf op deze manier: Vroeger wou ik altijd zo graag dat God zichzelf aan mij openbaarde, als bewijs. Ik deed dan het licht uit in mijn kamer en smeekte dat God (of Jezus)zichzelf zou laten zien. Met licht, of geluidsgolven. En dan bouwde ik helemaal spanning op enzo en dan werd ik opeens bang.

    Heel bang.

    Het gaat er dus om of je werkelijk met je hart God zoekt met een nederige houding. Jezelf als een zondig mens zien die eeuwig dankt voor de genade van God waardoor je relatie met Hem hersteld is dankzij Jezus. En jij bent niet de baas over God, jij beslist niet hoe God is en wat hij moet doen om jou tevreden te stellen. Je moet gezonde vrees voor de Here hebben. Dan zal echt God bij je komen, en hoef je niet bang te zijn voor die persoon waarvan zn naam het eigenlijk niet eens waard is om over onze lippen te laten rollen

  15. Ender: Hij verdraait zijn boodschap ook niet. Toen jij nog kind was, dacht je toen ook: "Nou, mijn ouders verdraaien nu wel enorm wat ze zeiden... ik mag nu opeens om 9 uur naar bed en alleen oversteken!"?

    Dan mag God wel eens met een nieuwe Bijbel komen dus.. hoe jij het stelt.

  16. Quote:
    Op dinsdag 03 mei 2005 12:58:50 schreef Skippy het volgende:

    [...]

    Jij vindt alles in de Bijbel dus gelden voor alle tijden.

    Even een greep uit de Bijbel:

    Leviticus 5:15
    "Wanneer iemand nalatig is en zonder opzet tekortschiet in zijn verplichtingen aan de Heer, dan moet hij als boetedoening voor zijn zonde een schaap of een geit, een mannelijk dier, als offergave aanbieden. Het moet een dier zijn zonder enig gebrek, waarvan de waarde in zilver moet zijn vastgesteld volgens de normen die in het heiligdom gelden."

    Leviticus 7:23:
    "Nooit mag het vet van een rund, schaap of geit worden gegeten."

    2 Timoteüs 4:13:
    "Als je komt, breng dan mijn mantel mee die ik in Troas bij Karpus heb laten liggen, en ook de boekrollen, vooral de perkamenten."

    2 Timoteüs 4:19:
    "Doe de groeten aan Prisca en Aquila, en aan het gezin van Onesiforus."

    Houd jij je ook aan al deze teksten?

    Of vind je toch dat bepaalde teksten niet voor ons zijn bedoeld?

    Leviticus = oude testament, als Jezus nog niet gekomen was en ik was Jood dan hield ik me idd nu nog aan die gebruiken, maar los daarvan: ik zeg het geldt voor mij maar ik lees natuurlijk wel begrijpend. Als Paulus een brief schrijft en daarin verwoordt hoe een gemeente behoort te functioneren en vervolgens nog even de groeten doet aan het einde. Dan geloof ik dat die regels voor een gemeente (naja regels: dingen die als je je eraan houdt je uiteindelijk zelf rijkdom ervaart en gezegend zal worden) ook nu nog gelden.

    Dus met teksten heb ik het over teksten waarin we geleerd worden en niet teksten als 'jezus liep over het water' en 'neem mijn mantel mee' en 'doe de groeten'

  17. Ik heb zelf enorme moeite met het in de tijd plaatsen/in de cultuur plaatsen van stukken uit de Bijbel. Ik vind het een universeel boek wat over drieduizend jaar nog steeds geldt. En waarbij kennis over de cultuur van toen niet persé nodig is.

    Sommigen sla ik hiermee misschien voor hun kop, sorry daarvoor. Dit is mijn persoonlijke overtuiging.

    Ik denk dat de bijbel geheel losgekoppeld kan worden van cultuur. Dat vind ik sowieso al wonderbaarlijk als ik de Bijbel lees. Hoe goed het past in mijn leven..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid