Spring naar bijdragen

MarloesFollowsJesus

Members
  • Aantal bijdragen

    19
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door MarloesFollowsJesus

  1. Heey allemaal,

    Ik kom 1 veldkaartje te kort voor een vriendin die ook heel graag mee zou willen, dus ik vroeg me af of er hier toevallig nog iemand is die een kaartje over heeft? Dan zou ik 'm heeel graag van je over willen kopen :)

    liefs, Marloes.

  2. Ik zit hier eigenlijk al een tijdje.. maar niet heel intensief en ik heb mezelf eigenlijk nooit voorgesteld dus hier komt ie dan:

    Ik ben Marloes en ik woon in een klein stadje in Zeeland.. Ik ben 16 jaar en zit in de vierde klas van de Havo. Ik zit op tennis en ik doe graag leuke dingen met vriendinnen. Ik hou van: talen, foto's maken, reizen, lezen en muziek luisteren. Mijn ouders zijn protestants en gaan naar een protestantse kerk maar ik heb me in zulke kerken eigenlijk nooit echt op mijn gemak gevoeld en daarom was ik ook nooit zo actief met het geloof. Maar twee jaar geleden kwam ik in aanmerking met ander soort gemeentes zoals: baptistengemeentes en pinkstergemeentes. Ik kwam erachter dat ik me hier wel fijn voel en ik ben me veel meer gaan bezighouden met het geloof. Ik ga graag naar festivals als de EO Jongerendag, Festival 3:16, Opwekking etc.

    Ik vind het leuk om met jonge Christenen te praten en ervaringen te delen en dat hoop ik op dit forum dus ook te doen. :-)

  3. Quote:

    pet.gif
    Da's vervelend meid. Kun je dat gevoel ook kwijt, of is de sfeer daar niet naar? Misschien vindt je familie het ook lastig dat hun dochter/zus een koers inslaat waar ze zelf niet zo veel zicht op hebben.

    Lief dat je reageert, thanks! smile.gif Daar is de sfeer op het moment niet echt naar idd.. Zou inderdaad kunnen.. Naja ik heb m'n hart in ieder geval kunnen luchten & gelukkig ben ik gezegend met lieve Christelijke vriendinnen die me wel begrijpen..

  4. Quote:

    Wanneer ik een goed gesprek heb gehad, lijkt het vaak nadat ik amen heb gezegd, alsof ik ineens weer terug ben in mijn kamer, alsof ik ergens anders was. Beetje vaag klinkt dat, maar wie herkent dat ?
    smile.gif

    Ik herken dat. :-) Ik voel me vaak ook heel rustig nadat ik heb gebeden, alsof alles van me af is gevallen.

    Ik heb ook geen standaard gebed maar bid gewoon voor de dingen die me bezig houden, mensen die het nodig hebben, dingen die me te wachten staan enz.

    En ik herken trouwens ook dat wanneer ik niet (goed) bid het minder goed met me gaat.

    Zo zien we maar weer dat bidden heel belangrijk is! smile.gif

  5. Quote:

    [...]

    Over beide. In de tijd van Jezus waren er nog bijna geen christenen en werd (dus) nagenoeg iedereen als volwassene gedoopt. Maar ook toen waren er al hele gezinnen die in 1x toetraden tot het christendom.

    [...]

    Vanwege een verschil in doopvisie. De kinderdoopkerken en -kerkgemeentes houden er een visie op na die meer de gemeenschap benadrukt (verbond, gemeenschap van de heiligen). In deze visie is het vanzelfsprekend dat ouders de doop van hun kind, dat dan zelf nog niet kan kiezen, ondersteunen met hun geloof, en hun kind in het geloof opvoeden. Van de andere kant heb je de kerkgemeentes met volwassendoop (los van die volwassenen die nooit opgevoed zijn met christendom en daarom niet als kind gedoopt zijn), nl de evangelische en baptistische. Die benadrukken meer het individu. In de tijd van Jezus was het gemeenschapsdenken veel en veel sterker dan in de moderne tijd (zoals je nu nog ziet in culturen uit het oosten en middenoosten) en bestond deze volwassendoopvisie nog niet. Die is pas in de tijd van de Reformatie en op grotere schaal in de 19e eeuw opgekomen.

    [...]

    Bij dezen
    flower.gif

    Bedankt voor je uitleg! big-smile.gif

    Ik begrijp het nu veel beter!

  6. Wat ik eigenlijk niet begrijp is;

    Ik ben gedoopt toen ik nog een baby was maar daar heb ik niet zelf voor gekozen.

    In andere kerken kiezen mensen zelf voor de doop op latere leeftijd.

    Over welk soort dopen gaat het bijbelstukje:

    Mar 16,16

    Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden, maar wie niet gelooft, zal veroordeeld worden.

    De kinderdoop of de doop op latere leeftijd? en waarom is het in sommige kerken zo dat kinderen al na een paar maanden gedoopt worden zonder dat zij er zelf voor kiezen en in sommige kerken zo dat mensen er zelf voor mogen kiezen als zij oud genoeg zijn om deze beslissing te nemen?

    Ik zou het fijn vinden als iemand hier antwoord op kon geven. smile.gif

  7. Ik heb getekend, hoop dat ze mogen blijven!

    Ik moet voor school een maatschappelijke stage doen. 30 uur op 1 plek en 30 uur op een andere plek. Nou heb ik al 30 uur maar ik dacht er over om de andere 30 uur bij een asielzoekerscentrum te doen.

    Ik weet alleen niet echt of er bij mij in de buurt 1 is/wat ik kan doen/hoe ik in contact kom met zo'n centrum?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid