Spring naar bijdragen

Sfkaatje

Members
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Sfkaatje

  1. Na een relatie van 4 jaar ben ik nu een paar maand single.

    Ik heb een leuke jongen leren kennen, 2 dates gehad.. en tijdens de 2e date hebben we gezoend.

    Ik merkte alleen dat t me niet alleen maar blij maakte. Ik had het idee dat ik mijn vorige relatie niet helemaal verwerkt heb, maar nu ik er beter over nadenk denk ik dat dat het niet is.

    Ik heb me in mijn vorige relatie teveel gegeven op lichamelijk gebied. Toen fijn, toen t uit was ook prima..tis nu eenmaal gebeurd. Maar ik merk dat ik nu moeite heb met 'het geven van mezelf'. Ben heel open tegen hem, maar om mezelf lichamelijk te geven (zoenen) vind ik blijkbaar moeilijk..

    Herkennen jullie dit? En wat zou ik hier aan kunnen doen?

  2. Iemand bij mij uit de kerk (baptistengemeente) is op de trouwdag alleen voor de wet getrouwd met haar man. Echter, een paar weken later is er in een gewone zondagochtenddienst een zegen gevraagd. Toen kregen ze ook een trouwbijbel etc..

    Lijkt me een mooie oplossing voor 't feit dat 1 persoon niet voor de kerk wil trouwen. Hij had zoiets: ik ga nooit naar de kerk, waarom dan wel op mijn trouwdag..

  3. Lastige kwestie..

    Maar ik denk ook: wat heeft trouwen in de kerk voor zin als er geen bijbelteksten mogen worden gebruikt en geen christelijke liederen mogen worden gezongen? Dan is het in mijn ogen meer een huwelijk voor de wet, maar dan in een kerkgebouw..

    Want het lijkt me dat je vriend dan ook niet wil dat er een zegen wordt gevraagd over jullie huwelijk.

    Ik kan persoonlijk ook geen relatie hebben met een niet-christen. Ik dwaal zelf wel eens af en door mijn vriend word ik elke keer "teruggezet" naar God. Als ik dat niet zou hebben zou ik waarschijnlijk verder van Hem verwijderd raken..

  4. Ik denk dat dit een veel voorkomend probleem is, wat het natuurlijk niet minder lastig maakt.

    Mijn vriend en ik hebben er ook bewust voor gekozen dat we wachten met geslachtsgemeenschap hebben totdat we getrouwd zijn en houden gelukkig nog goed vol. We zijn zelf ook 20 & 21. Ik vind het jong om te trouwen. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding, maar mijn vriend moet dan nog 1,5 jaar. Maar ik denk dat we over een jaar of 2 wel getrouwd zijn, ook nog jong maar de liefde is het belangrijkste hierin. Als je weet dat het goed zit, is het goed. Of het praktisch haalbaar is, is een ander verhaal.

    Ik zou er zeker met je vriendin over praten, om haar mening te horen

    Maar zoals je zegt, jullie hebben geslachtsgemeenschap gehad. Als je hier spijt van hebt en je wil het veranderen, moet je daar sowieso samen achterstaan, anders werkt het niet. En dan kan je samen naar God te gaan om je "zonde" (als je het zo ziet) te belijden. Hij wil je vergeven en je helpen om "je leven te beteren".. Het zal geen makkelijke weg zijn, maar samen met Hem kan je eruit komen.

    En zoals je zelf ook wel weet: trouwen is meer dan toestemming hebben voor geslachtsgemeenschap. Hou vooral het 'er-voor-elkaar-zijn-in-goede-en-kwade-dagen' voor ogen..

    Sterkte ermee!

  5. Tiramisu zonder ei voor 2 grote eters:

    Schaal bedekken met lange vingers gedoopt in koffie (evt met n likeurtje)..

    60 gram witte basterdsuiker, 250-375 ml yoghurt, 2 bakjes roomkaas (200g) mengen totdat er geen klontjes meer zijn.

    Het goedje over de lange vingers verspreiden en dan een uur in de koelkast..

    (excuus, ik had staan 4 grote eters..maar het zijn 2 grote eters..)

  6. Nou en, je hebt toch ook zo'n schermpje waar je gelijk op kan zien wat het is geworden? ;) Alleen niet te vaak overdoen....

    Ja dat klopt..maarja, je ziet altijd pas wat je op de foto hebt gezet als die op je scherm staat.. je kan aan de buitenkant niet zien wat je er precies opzet... En idd, je kan het overdoen..maar idd niet te vaak! ;)

  7. Ondertussen loop ik al 3 jaar, 2 maanden, 14 dagen en ongeveer 20,5 uur heel gelukkig in het park rond..

    Laat ik t zo zeggen: diverse attracties gehad, maar nog zooooveel meer attracties te gaan!

    En gewoon alleen rondlopen in het park is al fijn! :D

  8. Geschreven n.a.v. een super mooie dienst tijdens een kamp

    Stilte

    Niets uit kunnen brengen

    Stilte in mijn hart

    Stilte voor de Heer

    Mijn Vader

    Een gevoel

    Van blijdschap

    En verdriet

    Een groep

    Zoveel mensen

    Iedereen is anders

    Maar samen één

    Een traan

    Een arm om je heen

    Wat mooi

    Samen één zijn

    Één groep

    Vol liefde

    Voor elkaar

    En vol liefde

    Voor God

    Stil

    Geen woorden

    Wat voel je je klein

    Maar zo gelukkig

    En bijzonder

    Dank u, Vader

    Voor dit mooie moment

  9. Bij ons in de kerk is ontmoeting heel belangrijk en voor de dienst werd/wordt er dan ook veel gekletst.. maar een paar maanden geleden is ingevoerd dat om 9.55uur de paaskaars wordt aangestoken door een raadslid. Het is de bedoeling dat iedereen dan de dienst in rust kan voorbereiden.. dat wordt ook geprojecteerd op t scherm. De muziek speelt wel rustig door, anders is het helemaal zo stil en dat is voor gasten ook niet prettig binnenkomen!

    Tijdens de dienst is het wel aardig stil. Er wordt wel eens gepraat, maar dat is zachtjes en niet zo storend. Onze dominee gebruikt veel voorbeelden uit "de praktijk" en dat is vaak grappig en herkenbaar, dus daar wissel ik ook wel eens wat woorden over met degene naast me.

    Na de dienst wordt er ook altijd veel gepraat.. wel heel gezellig!

    Mobieltjes onder dienst vind ik storend en een beetje respectloos.. Stel je voor dat je zelf een presentatie geeft (bv op school) en iedereen pakt een mobieltje erbij om eens even lekker te smsen/twitteren etc..

    Als er (relatief) veel jongeren zijn die bij elkaar zijn, is het vaak wat rumoeriger, dit stoort mij wel, maar een boze blik werkt wel eens..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid