Spring naar bijdragen

bart1991

Members
  • Aantal bijdragen

    37
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door bart1991

  1. Ik weet niet of dit de goede plek is, maar anders merk ik het vanzelf...

    Naast m'n studie lijkt het me leuk een klein bedrijfje op te starten en hier wat geld mee te verdienen... Nu ben ik een beetje inspiratieloos dus ben op zoek naar een leuk bedrijfsidee dat niet veel geld kost om op te starten en goed mogelijk is naast andere activiteiten...

    Kben benieuwd of jullie ideeën hebben!

  2. Voor een website die ik aan het opzetten ben zoek ik mensen die de teksten en dergelijke willen controleren op fouten, die de layout beoordelen en adviezen geven over de inhoud. Ik wil nog niet zeggen wat het onderwerp is, maar het is in ieder geval een website die verder niet met het christendom te maken heeft. Verder is het een puur informatieve website.

  3. @ RaiN

    Je bent nu ook een beetje naïef puh2.gif Je kan niet zomaar stellen welke beloften de PVV niet is nagekomen! We werken hier in Nederland met een coalitie (in dit geval met gedoogsteun) dus er moeten continu middenwegen worden gevonden. De PVV zou misschien haar beloftes wel vervullen wanneer zij alleen het voor het zeggen had...

  4. Ik geloof ook best dat de PVV ook over andere zaken dan immigratie en islam een mening heeft en die zijn ook niet per definitie verkeerd. Het gaat ermij meer om dat de PVV een hekel heeft aan de islam. Dat Wilders pro-Israel is, komt niet voort op basis van de bijbel (en dan kan je er nog over twisten), maar op basis van het feit dat de meeste palestijnen moslim zijn. Dat de PVV 'opkomt' voor vervolgde christenen komt niet zozeer voort uit het feit dat ze die christenen zo belangrijk vinden, maar omdat ze daarmee de islam weer kunnen raken (die vaak de vervolgers zijn). Ik heb het idee dat het feit dat veel christenen bang zijn voor de islam ook een beetje door de PVV gebruikt / misbruikt wordt.

    We moeten niet bang zijn voor de islam. We moeten het niet als bedreiging zien, maar misschien de mogelijkheden wel juist erin zien voor ons als christen.

  5. Forummers,

    Ik heb een vraagje! Het schijnt dat juist veel christenen op de PVV stemmen. Onlangs zag ik ook een bericht waarin iemand op dit forum interesse peilde voor een nieuwe politieke partij die veel weg had van de PVV, maar dan vanuit christelijke motivatie. Ik kon dit bericht helaas niet terugvinden om er naar te verwijzen, maar ik ben wel benieuwd wat christenen beweegd op de PVV te stemmen.

    Dat de PVV pro-Israel is, zou ik als reden kunnen noemen, omdat veel christenen dat ook zijn (ik denk hier zelf niet zo zwart-wit over en ik denk ook niet dat dit een reden moet zijn om op een bepaalde partij te stemmen, maar goed).

    Kben benieuwd naar de beweegredenen!

  6. Beste forummers,

    Momenteel ben ik bezig met het opstarten van een Nederlandse versie van een Engelstalige bijbelstudie website. Samen met de eigenaar van de Engelstalige website kijk ik naar de mogelijkheid om een Nederlandse versie op te starten! De Engelstalige website biedt bijbelstudies aan over verschillende onderwerpen. De layout van de Engelstalige website is simpel en eenvoudig, maar ik de Nederlandse versie zal er een stuk moderner en hipper uit komen te zien.

    Voor het project ben ik op zoek naar mensen die vrijwillig teksten willen vertalen en willen meedenken over het optimaliseren van de website. Het is de bedoeling dat de teksten zo dicht mogelijk bij de Engelse teksten blijven. Later zal worden gekeken of bepaalde voorbeelden bijvoorbeeld meer gericht kunnen worden op Nederlanders!

    In eerste instantie gaat het alleen om vertaling! Later zullen er misschien ook vrijwilligers nodig zijn voor andere taken, maar dan zal ik wel opnieuw een oproep plaatsen! Stuur maar een bericht als je interesse hebt! Dan krijg je dan meer info!

    Bart

  7. Het is heel lastig om te beoordelen of mensen 'gelovig' zijn! Gelovig hoeft niet hetzelfde te betekenen als bijvoorbeeld kerkelijk actief dus wat dat betreft kan je niet alleen naar cijfers kijken. Cijfers zijn absoluut en zeggen lang niet altijd wat.

    Het is misschien wel een feit dat jongeren over het algemeen minder gelovig zijn dan ouderen, maar ik denk niet meteen dat dit iets zegt over jongeren. Ik denk dat de laatste decenia het geloof minder belangrijk is geworden in de maatschappij. Het is daarom belangrijk dat jongeren iemand hebben (bijv hun ouders) waarin zij de kracht van het geloof zien.

    Uit onderzoek blijkt ook dat kerken waarin jongeren zitten juist groeien. Jongeren zijn dus blijkbaar ook een heel belangrijke groep.

    Tot slot over hoger opgeleiden puh2.gif Ik denk niet dat je het lagere percentage gelovigen die hoger opgeleid zijn meteen moet wijten aan de wetenschappelijke benadering in het hoger onderwijs. Het heeft daar misschien indirect mee te maken, maar je kan niet zomaar concluderen dat wetenschap bijvoorbeeld de bijbel veel minder geloofwaardig maakt. Studenten worden ertoe aangezet overal vraagtekens bij te zetten en alles te onderzoeken. Dit wil dus niet automatisch zeggen dat ze moeten concluderen dat de bijbel onjuist is.

    Het is denk ik eerder zo dat hoger opgeleiden misschien wel meer op zich zelf vertrouwen dan op God. Aangezien het vaak lijkt alsof alles mogelijk is als je er maar genoeg verstand van hebt. Ik denk dat dit een betere verklaring is, aangezien wetenschap en geloof helemaal niet tegenstrijdig o.i.d. hoeven te zijn

    Bart

  8. Beste forummers,

    Voor het opzetten van de Nederlandse versie van een Amerikaanse bijbelstudiewebsite ben ik op zoek naar mensen die mij kunnen helpen bij het vertalen. Aangezien op de betreffende websites veel artikelen staan zal het heel erg lang duren voordat ik dit allemaal in mijn eentje vertaald heb. Dus mijn vraag aan jullie of er mensen zijn die vrijwillig een aantal artikelen zouden willen vertalen en voldoende kennis hebben van het Engels om dit goed te kunnen doen.

    Wanneer je interesse hebt, stuur dan een mailtje naar emailimg.php?id=crd2Vic2l0ZV9iZWhlZXJkZXJAaG90bWFpbC5jb20= of laat hier een berichtje achter met je emailadres. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

  9. Beste forummers,

    Voor het opzetten van de Nederlandse versie van een Amerikaanse bijbelstudiewebsite ben ik op zoek naar mensen die mij kunnen helpen bij het vertalen. Aangezien op de betreffende websites veel artikelen staan zal het heel erg lang duren voordat ik dit allemaal in mijn eentje vertaald heb. Dus mijn vraag aan jullie of er mensen zijn die vrijwillig een aantal artikelen zouden willen vertalen en voldoende kennis hebben van het Engels om dit goed te kunnen doen.

    Wanneer je interesse hebt, stuur dan een mailtje naar emailimg.php?id=crd2Vic2l0ZV9iZWhlZXJkZXJAaG90bWFpbC5jb20= of laat hier een berichtje achter met je emailadres. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met je op!

  10. Voor een project ben ik bezig een nummer te schrijven! Op het muzikale vlak heb ik hier geen problemen mee (dit doe ik vaker) maar ik ben geen ster in het schrijven van goede teksten. Daarom ben ik op zoek naar mensen die mij hierbij kunnen helpen. Wanneer je interesse hebt, dan kan je ff een mailtje sturen via de volgende link

    link

    Ik neem dan zsm contact op! Thanx smile.gif

  11. Kennen jullie die reclame nog van een aantal jaren geleden? Een aantal kinderen zaten in deze reclame op te scheppen over hun vader. De een zei dat z'n vader bij een bank werkte. Dit moest natuurlijk overtroffen worden door een ander jongetje die trots vertelde dat zijn vader advocaat was. Zo ging het even door en iedereen probeerde elkaar te overtreffen. Plotseling zei een stil en verlegen jongetje: "Mijn vader werkt bij McDonalds". Toen werd het stil...

    Het feit dat iedereen stil werd heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ze jaloers waren op het jongetje. Doordat zijn vader bij McDonalds werkte had hij dingen die de anderen waarschijnlijk niet hadden. Dat was voor hem een reden om er trots op te zijn dat zijn vader bij de McDonalds werkte.

    Ik moest aan dit reclamespotje denken toen ik nadacht over de vraag of wij er trots op zijn dat wij kinderen zijn van God. Het mag duidelijk zijn dat ik heel goed het verschil weet tussen God en een vader die bij McDonalds werkt, maar dat is niet wat ik wil zeggen. Zouden wij er openlijk voor durven uitkomen dat wij kinderen zijn van God? Of beter gezegd, zouden wij er trots op zijn dat God onze vader is.

    Ik denk dat als wij met gepaste trots er voor uit zouden komen dat wij kinderen van God zijn, dat anderen daar ook stil van zouden worden. Wij als christenen krijgen zoveel mooie dingen van God, dat anderen daar jaloers op zouden kunnen worden als zij deze dingen in ons zien. Gods goedheid en genade is iets waar uiteindelijk iedereen naar verlangt. Wanneer je God kent, moet je daar trots op zijn. God is veel meer dan die bankdirecteur of die advocaat.

    Ik weet zelf hoe moeilijk het is om deze trots uit te stralen. Wanneer iemand zou vragen aan mij of ik trots ben een kind van God te zijn, zou ik ogenblikkelijk 'ja' zeggen. Maar het moeilijke is om dit uit te stralen naar buiten. Angst voor reacties van anderen weerhouden mij hier vaak van. En wanneer ik zeg dat ik christen ben, schiet ik vaak in de verdediging. De laatste tijd zie ik echter steeds vaker dat wanneer dit ter sprake komt, mensen heel anders reageren dan verwacht. Mensen worden stil, zoals ik al eerder beschreef, maar ook vaak vragen mensen door en zijn nieuwschierig naar Hem. Ik zeg niet dat je nooit vervelende reacties zal krijgen, maar laat dit nooit een reden zijn om trots te zijn op het feit christen te zijn.

    Is het geen eer om kinderen te zijn van degene die de hele wereld geschapen heeft, die sterker is dan wie of wat dan ook en degene die deze wereld zo ontzetten lief heeft? Laten we trots zijn op onze Hemelse Vader!

    Bart1991

  12. Beste Crediblers,

    Ik ben onlangs een weblog gestart op internet! Deze is te vinden op link Ik zou graag weten wat jullie ervan vinden. Graag hier geen inhoudelijke reacties (die kunnen evt op de blog zelf), maar puur qua blog op zich.

    Kben benieuwd!

  13. Een aantal dagen geleden is de website link geopend! Dit is een website speciaal voor christelijke muzikanten! Voor verdere informatie verwijzen wij u naar de website!

    Om content voor de website te reageren geven wij de eerste persoon die zijn of haar band registreert op de 'promoot je band' pagina een gratis cd van Sarah Kelly! Wees er dus snel bij!

  14. Beste muzikanten

    Onlangs heb ik samen met een aantal anderen een website geopend voor christelijke muzikanten! Graag hoor ik jullie mening over de website Ook zou het fijn zijn als jullie zouden willen meewerken aan de site, door content te plaatsen!

    link

    Nog een tijdelijke domeinnaam, maar wordt zeker nog verandert!

  15. Beste muzikanten smile.gif

    Onlangs heb ik samen met een aantal anderen een website geopend voor christelijke muzikanten! Graag hoor ik jullie mening over de website smile.gif Ook zou het fijn zijn als jullie zouden willen meewerken aan de site, door content te plaatsen!

    link

    Nog een tijdelijke domeinnaam, maar wordt zeker nog verandert!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid