Spring naar bijdragen

Willekeurige voorbijganger


Aanbevolen berichten

Zie je die willekeurige voorbijganger op straat lopen? Vanuit het raam of wanneer je door de stad loopt? Laat ik je iets over hem vertellen. God ziet hem namelijk ook. En niet zomaar met willekeurige ogen zoals wij die hebben, maar met ogen van liefde, van hartstocht naar hem. Met ogen die hem geheel doorgronden en niet kunnen ophouden met naar hem te kijken. Ogen die hem zien, echt zien, in alle schoonheid die hij heeft.

God houdt zoveel van hem dat alleen naar hem kijken Hem al voldoening geeft. Voor hem heeft Hij de wereld geschapen, met alles erop en eraan. Voor hem heeft Hij de grootste eerbied, het grootste respect en de mooiste gevoelens. Hij kent zijn gedachten, hij kent zijn leefwijze en hij kent zijn zonden. Hij kent zijn blijdschap, zijn droefheid en zijn onverschilligheid. Voor hem gaat Hij door het vuur, voor hem geeft Hij nooit op.

Waarom is Hij aan het kruis gestorven? Voor hem. Waarom is die hele kerk opgericht, met erediensten, liefdadigheid, sacramenten en geestelijken? Voor hem. Waarom heeft God de kerk overeind gehouden, ondanks alle gruwelijke zonden die binnen haar bedreven zijn? Voor hem. Al zou hij de enige op de wereld zijn, al zou hij misschien nooit rechtvaardig worden, dan nog zou God dit alles doen en dit alles fier in stand houden.

God heeft er alles voor over om hem voor zich te winnen. Niets in de wereld is belangrijker dan hij. Niets in de wereld is God waardevoller, mooier en edeler dan hij. Heel de wereld is voor Hem als vuilnis vergeleken met hem. Zelfs zijn almacht, zijn verhevenheid, zijn koningschap zijn voor God enkel maar lucht en leegte als zij hem op afstand houden. Ze zitten God enkel in de weg en zeggen Hem helemaal niets als ze hem niet bereiken.

Zie je die willekeurige voorbijganger op straat lopen? Alles wat Hij jou laat doen, laat Hij voor hem doen. Al jouw gaven, talenten, gebeden en goede eigenschappen zijn voor hem. Al jouw mooie ervaringen, jouw diepgaande schrijven hier en al jouw offers zijn voor hem. Heel jouw leven met God is helemaal gericht op het winnen van hem. Hij is de reden dat jij bent geschapen, dat jij Gods liefde en grote genade hebt ontvangen.

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid