Spring naar bijdragen

Creatieve omgang


Aanbevolen berichten

Reusachtige iron farm in Minecraft (zeer technisch verhaal)

Ja, Minecraft weer. In dat spel en in de gemeenschap eromheen gebeuren nu eenmaal ontzettend veel dingen die je ook in het gewone leven tegenkomt. En dat is echt fascinerend om te zien. Op dit moment bijvoorbeeld is er op een groot forum over dat spel een discussie gaande over dit soort enorme structuren, over of dat misbruik is van de mechanismen binnen het spel of gewoon een slimme en inventieve manier van spelen.

Binnen vooral het orthodoxe jodendom geldt de regel dat aan elke Torahrol de hele gemeenschap van de synagoge geschreven moet hebben. Omdat echter lang niet iedereen zo mooi kan kalligraferen, hebben ze speciale schrijvers die de hele rol vervaardigen, op één letter na. Van de laatste letter tekenen ze enkel de contouren, waarna in een plechtige ceremonie in de synagoge elke bezoeker een klein streepje binnen die letter zet.

Volgens de Nederlandse wet behoort een gemeente elk verzoek om informatie in te willigen. Als je dus iets wil weten over een stuk beleid, een vergunning of een bepaalde procedure, dan kun je een formulier insturen en dan zoekt de gemeente dat voor je op. Nu was er eens een man die het ergens niet mee eens was en zijn gemeente daarom dagelijks bestookte met vele, vele aanvragen. Die allemaal afgehandeld moesten worden.

Zo kun je verschillende voorbeelden tegenkomen van mensen die zonder ook maar een wet of gebod te overtreden, toch vrij creatief ermee lijken om te gaan, vanuit verschillende motieven. Creatief omgaan met mechanismen, geboden of wetten hoeft echter niet meteen verkeerd te zijn; soms moet het zelfs omwille van de liefde. Het hoeft ook lang niet altijd tegen de beoogde bedoeling van het mechanisme of de regel in te gaan.

Het wordt alleen een ander verhaal als het gebruik ten koste gaat van andere mensen, als het enkel uit egoïsme wordt gedaan. Want uiteindelijk moet de liefde leidend zijn in wat je ook doet. Liefde voor het spel, liefde voor Gods woord, liefde voor de mensen die voor jou werken. Hoe je ook met sommige regels omgaat, je bedoeling ermee moet minimaal net zo goed zijn, of liever nog beter, dan de beoogde bedoeling van de regel.

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid