Spring naar bijdragen

Egyptische christenen doelwit van geweld


Aanbevolen berichten

EgypteChristenen vormen een minderheid in Egypte. In het toenemende geweld wordt ook deze gemeenschap niet gespaard. De kopten zijn bezorgd over hun toekomst en de toekomst van het land. Verslaggever Jan Eikelboom van Nieuwsuur is in de Egyptische plaats Minya, waar naar schatting de helft van de bevolking christen is.

Deze week zijn tientallen kerken in Egypte verwoest of zwaar beschadigd. In de afgelopen dagen zijn zeven kerken afgebrand. Eikelboom woonde een dienst bij in een van de afgebrande kerken, een protestantse kerk.

Toen de kerk in brand werd gestoken kwam niemand helpen, noch de politie, noch de brandweer, noch het leger, vertellen gelovigen hem. Alleen moslims uit de buurt staken een hand uit. "Het probleem zijn niet de moslims, maar de extremisten", zegt de dominee van de uitgebrande kerk.

Bron: Nieuwsuur

Reportage Nieuwsuur Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid