Spring naar bijdragen

40 Dagen met Petrus


Aanbevolen berichten

Op Aswoensdag, dit jaar 13 februari, begint de 40dagentijd. Vanuit de traditie is het een vastenperiode, bedoeld om gelovigen zich voor te laten bereiden op Goede Vrijdag en Pasen. De film ‘Petrus en het Laatste Avondmaal’ bracht uitgever NEEMA er toe de website 40dagenpetrus.nl te maken en mensen in deze periode voor Pasen te inspireren.

Op de website 40dagenpetrus.nl kunnen mensen vanaf Aswoensdag dagelijks een videodagboek volgen. De korte filmpjes bieden een overdenking & inspiratie rondom de filmfragmenten uit ‘Petrus en het Laatste Avondmaal’.

Deze film vertelt over de laatste dagen van de apostel Petrus. In zijn cel raakt hij in gesprek met zijn bewakers en vertelt hij over zijn tijd met Jezus. Het Laatste Avondmaal bleek daarbij een bijzonder moment in niet alleen Petrus’ leven, maar dat van miljoenen na hem. De film, met Robert Loggia in de rol van Petrus en Bruce Marchiano in de rol van Jezus, geeft op een fraaie wijze de kern van het christelijk geloof weer; een kern die uitgebeeld wordt in het Avondmaal zoals dat wekelijks in kerken over de hele wereld plaatsvindt. NEEMA distribueert de film in Nederland. De website en video’s zijn voor kerken vrij te gebruiken. Zo krijgen zij nieuwe multimedia om de boodschap & betekenis van Goede Vrijdag, Pasen en het Avondmaal krachtig zichtbaar te maken.

Over NEEMA:
De missie van NEEMA is mensen in contact brengen met inspirerende content die hen dichter bij God kan brengen. Daarbij richt NEEMA zich met name op films. Afgelopen zomer presenteerde NEEMA de eerste editie van het gratis kwartaalmagazine ‘Kijk Op Film’, dat wordt verspreid op evenementen, via kerken en via christelijke winkels.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid