Spring naar bijdragen

Blijf online met God


Aanbevolen berichten

Te vaak een vette hap, te vaak bezig met dat spelletje, te vaak die lessen overslaan, te vaak oneerlijk tegen je vrienden zijn, te vaak al je geld aan onzindingen uitgegeven, te vaak… Er zijn zat dingen die je beter niet kunt doen, maar toch iets te vaak doet waardoor je jezelf in de problemen brengt.

Af en toe een vette hap is niet erg. Maar als je dat te vaak doet, dan breng je je gezondheid in gevaar. Door onbeheerst met geld om te gaan kun je in de schulden raken. Door te vaak oneerlijk te zijn naar je vrienden, verlies je hun vertrouwen. De grootste vervuiler… ben je eigenlijk zelf. Jij bepaalt in welke mate jij toestaat hoe je lichamelijk, emotioneel, geestelijk en sociaal vervuilt. Jij óf iemand anders! Want sta je hierin helemaal alleen?

Nee, je moet weten dat iedere keer dat jij beslist een handeling of actie te doen die vervuilend is, je daarbij zeker kunt rekenen op de instemming van iemand die jou dat graag ziet doen. En dan hebben we het over… meneertje de duivel, de vertegenwoordiger van het kwaad. Om te voorkomen dat hij zijn voordeel doet met jouw daden, kun je beter vertrouwen op God. Wanneer je geneigd bent een vervuilingsactie te ondernemen, zorg dan dat je online bent met God. Hij helpt je goede keuzes te maken. Je bent dan echt beter af! Gods doel met jouw leven is namelijk heel wat beter en mooier dan wat die koekenbakker voor je in petto heeft!     
Lees eens 1 Petrus 5 verzen 7 tot 9

Meer info?
Voor meer info over dit onderwerp kun je terecht op www.chris.nl/jongeren of www.cnct.nl. Als je na wilt praten over dit thema, dan verwijzen we je naar de chatbox van Chris: www.chris.nl. Bellen (078-63 123 00) of mailen (help@chris.nl) kan natuurlijk ook!

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid