Spring naar bijdragen

Leger des Heils mag niet naar Songfestival


Aanbevolen berichten

Het Leger des Heils mag niet optreden tijdens het komende Eurovisie Songfestival. De inzending uit Zwitserland is daarmee onzeker geworden.

De Zwitserse omroep SRF wil de 'Heilsarmee' als deelnemer naar het Songfestival in het Zweedse Malmö sturen, nadat 37 procent van de kijkers deze groep verkoos in de voorronde. Het is een opmerkelijke act, waar zelfs een deelnemer van 94 jaar aan meedoet.

Het nummer 'You and me' zou het gaan opnemen tegen onder meer de Nederlandse inzending van Anouk. Maar de organisatie van het Eurovisie Songcontest is helder over de regels: er mag geen politiek of religieus standpunt worden uitgedragen.

De Zwitserse televisie gaat nu met de 'Heilsarmee' zoeken naar een oplossing, maar het Zwitserse Leger des Heils twijfelt sterk. Het is van mening dat hun optreden onder de eigen naam en in de traditionele kleding zou moeten, zoals hier te zien is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid