Spring naar bijdragen

Twitterend naar Kerst


Aanbevolen berichten

Graag willen wij van stichting NaVida ( www.navida.nl ) u op de hoogte stellen van het Twitter-adventsproject 'NaarKerst'. Dit twitteraccount
www.twitter.com/naarkerst begon december vorig jaar met een serie tweets waardoor de volger, steeds met een andere link, bepaald werd bij het aanstaande christelijke feest 'Kerst'. Iedereen kent natuurlijk de kartonnen kalenders met vakjes waaruit dagelijks een verrassing, vaak in de vorm van een stukje chocolade, te halen is. Zo wil dit twitteraccount de volger dagelijks trakteren op een tweet met een link naar een verrassende, leuke, boeiende of bijzondere pagina met filmpjes, plaatjes, verhalen of muziek.
 
Als stichting hebben we altijd voor ogen dat het internet en de sociale media een uitstekend middel is om in te zetten voor het doel van het bekend maken van het Goede Nieuws van Jezus Christus. Zo ook kan dit project de volger, weer opnieuw of voor het eerst echt gaan bepalen bij het werkelijke doel van de kerstviering. Ook kan deze twitteraar zijn of haar volgers deze berichten doorgeven door middel van een ReTweet en de ware betekenis van 'Kerst' gaan (her)ontdekken. Dat wij door Jezus' komst naar onze wereld gered kunnen worden en we zonder schuld voor God kunnen zijn. Een boodschap die vaak genoeg ondergesneeuwd raakt door alle toeters en bellen rondom Kerst. Juist door een mix van boodschap en andere kerstlinks door te geven via 'NaarKerst' ontstaat er een leuk en laagdrempelig twitterkanaal over Kerst, maar dan mèt de ongezouten boodschap er in.
 
Vorig jaar heeft het met weinig aandacht toch al heel wat bereik gekregen, zoals ook op de site van NaVida terug te vinden is: http://www.navida.nl/?page_id=183   Wij vonden dit reden genoeg om ook voor Pasen, Hemelvaart en Pinksteren een dergelijke 'adventskalender' te bedenken, welke te vinden zijn als de twitteraccounts @NaarPasen @NaarHemelvaart en @NaarPinksteren. Ook hier is uiterst positief op gereageerd en mee aan de slag gegaan zoals op de site onder 'Projecten' te zien is.
 
Dit tweede jaar hebben wij 'de twitteraar' zelf gevraagd een bijdrage te leveren aan dit project waar enthousiast gehoor aan gegeven is! Gevolg: ook dit jaar weer een keur aan links naar bijzondere liedjes, mooie plaatjes, goede verhalen en uiteraard: de kerstgeschiedenis.
 
Onze oproep is dan ook: volg dit twitteraccount en deel de tweets zoveel mogelijk in de maand december, naar Kerst toe. Wij hopen dat het zijn uitwerking zal hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid