Spring naar bijdragen

RKK organiseert Groot Katholiek dictee


Aanbevolen berichten

Voor het eerst in het Nederlands taalgebied zullen tal van bekende en minder bekende taalliefhebbers op hun katholieke woordenschat worden getest. Deze primeur zal op zondagochtend 9 december 2012 te beleven zijn tijdens Het Groot Katholiek Dictee dat RKK Radio 5 organiseert in het Ariënskonvikt te Utrecht.

Tijdens het dictee zal de katholieke traditie in al haar pracht klinken. Grotendeels vergeten woorden worden opgepoetst en de rijkdom van het katholiek taalgebruik wordt voor het voetlicht gebracht. De encyclopedie die op de website van de RKK staat, is maatgevend in de beoordeling.

De schrijver van Het Groot Katholiek Dictee wordt later bekend gemaakt. Het dictee zal voorgelezen worden door Hans van Willigenburg, presentator van RKK Radio 5. Later die middag van 9 december zal de uitslag bekend gemaakt worden en is het dictee na te kijken via de website van de RKK.

Bedenker van het Groot Katholiek Dictee is RKK-eindredacteur Bart Geeraedts, bekend van eerdere projecten als 'De mooiste kerktoren van Nederland' en 'Pater Titus Twitter'.

Het Groot Katholiek Dictee, zondag 9 december vanaf 11.00 uur op Radio 5.

Bron: RKK
Bron: kerknieuws.nl
 

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid