Spring naar bijdragen

In gevangenis meer vrijheid dan erbuiten


Aanbevolen berichten

„Als christen heb je in Noord-Korea soms nog meer vrijheid in de gevangenis dan daarbuiten.†Dat stelde de Noord-Koreaanse „broeder†Bae zaterdagavond in de Fonteinkerk in Nijkerk, waar hij –voor zo’n 800 mensen– sprak op uitnodiging van de Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK).

Broeder Bae –onherkenbaar met zonnebril en pet met een grote klep en een zwarte sjaal voor zijn mond– is een van de hoofdpersonen van het boek â€De geheime erfenisâ€, dat door de SDOK is uitgegeven en vorige week werd gepresenteerd.

Volgens Bae was het leven na zijn vrijlating in 2009 in zekere zin nog moeilijker dan tijdens zijn gevangenschap. „Hoe moeilijk ook, toch was er in de gevangenis nog de mogelijkheid om te bidden, te zingen en Bijbelverzen te reciteren. Na mijn vrijlating werd mijn familie getroffen. De staatspolitie achtervolgde ons voortdurend en wij werden door iedereen gemeden.†De familie Bae verloor uiteindelijk alles: bedrijf en huis en al hun bezittingen, „maar hoewel alles ons was afgepakt, kregen wij daarvoor een onwaardeerbare schat voor terug, namelijk het geloof in God.†Bae vertelde verder hoe zijn geloof hem had bewaard voor verbittering. Omdat de ex-gevangene noodgedwongen als paria buiten de maatschappij stond, had hij juist gelegenheid anderen met het Evangelie bekend te maken. Ook hoefden hij en andere christenen niet mee te doen met de afgodische verheerlijking van „de Grote Leider†tijdens diens verjaardagsfestiviteiten.

Het boek â€De geheime erfenis†heeft eigenlijk drie auteurs. Behalve Bae en zijn vrouw heeft ook Eric Foley, de directeur van Seoul USA (de Zuid-Koreaanse zusterorganisatie van de SDOK), meegewerkt aan het boek.

Lees verder: Refdag

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid