Spring naar bijdragen

Taize nodigt jongeren uit Paus te ontmoeten


Aanbevolen berichten

taize_kinderen_200.jpgDe oecumenische gemeenschap van Taizé heeft Europese jongeren uitgenodigd voor een ontmoeting met de paus tijdens de jaarlijkse pelgrimage van vertrouwen, die met de jaarwisseling in Rome plaatsheeft. De gemeenschap verwacht meer dan 10.000 Europese jongeren voor de ontmoeting van 28 december tot 2 januari in Rome.

De gemeenschap werd in 1940 door de Zwitserse broeder Roger Schütz gesticht in het Bourgondische Taizé. Broeder David: "Broeder Roger vestigde zich in Taizé om er enkele jonge mannen uit verschillende landen, culturen en christelijke kerken te verzamelen als teken van gemeenschap en teken van vrede. Vandaag telt de gemeenschap 100 leden en zijn er ook vestigingen in Brazilië, Senegal, Kenia, Bangladesh en Zuid-Korea. Na Parijs, Barcelona, Praag en Boedapest viel de keuze op Rome, een stad met een bijzondere betekenis waar het christendom al 2.000 jaar aanwezig is."

Bron: Kerknet Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid