Spring naar bijdragen

Denkstof lanceert serie: geloven voor dummies


Aanbevolen berichten

Denkstof start op 16 september met een nieuwe serie 5-minuten-geloofsvideo's. De gezamenlijke producenten EO en Zendtijd voor Kerken vonden het na twee series tijd voor een nieuw concept. In 15 online video's wordt de basis van het christelijk geloof uitgelegd, door voorbeelden uit het eigen leven van jongeren. In de filmpjes komen vragen aan bod als: 'Wie is God?', 'Wat is Kerst?', 'Waarom zou je geloven?' en 'Wat onderscheidt het christendom van andere godsdiensten?'

"Filmisch heeft de nieuwe serie heel wat meer voeten in de aarde", vertelt Ellen Danhof, eindredacteur EO Jongeren: "Om uit te leggen wat Kerst inhoudt, is theoloog Reinier Sonneveld met een kameel, ezel, kippen, Maria, Jozef, Wijzen uit het Oosten en een levende stand-inn voor baby Jezus de studio ingedoken. Dat was een gekakel, maar je zit wel meteen middenin het Kerstevangelie. Er is een video over de zondeval gedraaid aan de Utrechtse gracht waarbij een heftig ruziënd stel een tv en wat al niet meer uit het raam gooit. Pats, kapot, net als hun relatie die door vreemdgaan op het spel is gezet. Dit als vergelijking met de relatie tussen God, Adam en Eva die ooit goed en puur was, totdat er van de verboden vrucht werd gegeten..." Aan de belangrijkste Nederlandse theologen, waaronder prof. dr. Paul van Geest en dr. Henk Bakker, is gevraagd welke thema's volgens hen absoluut in deze serie moesten komen.

Nieuw bij Denkstof is dat bij de komende serie ook 1-minuut-versies worden gemaakt voor gebruik via social media. Aart Wiersma, hoofd radio, tv en internet bij ZvK: "Mijn jongste dochter van 16 vindt 5 minuten vaak te lang om te bekijken, zeker als het over het geloof gaat. Met deze korte variant komen we deze jongeren tegemoet en hopen we hen zó te boeien dat ze straks ook de langere versies willen bekijken. Daarnaast willen we met deze extra korte versies jongeren over het christelijk geloof vertellen die er nog helemaal niet mee bekend zijn."

Bij elke video komt via de site een gratis les beschikbaar die jongeren met hun jeugdgroep, of individueel kunnen volgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid