Spring naar bijdragen

Muziek in de gemeente: Samenkomsten in de 21e eeuw


Aanbevolen berichten

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 november a.s. organiseert Opwekking haar jaarlijkse conferentie Muziek
in de Gemeente+ op Conferentiecentrum De Kroeze Danne te Delden. Twee dagen van bezinning, verdieping, toerusting en aanbidding voor iedereen die een taak heeft in de wekelijkse samenkomst. De rol van muziek in de gemeente en hoe alle onderdelen van de samenkomst op elkaar kunnen worden afgestemd, staan deze keer centraal.

De wekelijkse samenkomst is het moment waarop de grootste groep gemeenteleden bij elkaar is en wordt opgebouwd voor haar taak in de wereld. Ook is
het vaak een van de eerste activiteiten die gasten bezoeken. Daarom zijn inspirerende samenkomsten van levensbelang voor een bloeiende gemeente.
Opwekking wil, als uitgever van de Opwekkingsliederen en al jaren actief op het gebied van lofprijzing en aanbidding, gemeenten hierin graag ondersteunen en bemoedigen.

Het programma bestaat uit een afwisselende mix van plenaire samenkomsten en praktische seminars over uiteenlopende thema’s die voor een brede
groep deelnemers interessant zijn. Een aantal onderwerpen dat aan de orde komt: een opfriscursus voor sprekers, kindernevendiensten en  samenkomsten, productie en presentatie (geluid, beamer, etc.) en een toerustingscursus voor muziekteams. Verder worden er diverse masterclasses gehouden, o.a. over zang, bass en drums. En natuurlijk wordt er ruim de tijd genomen om samen te zingen en God te aanbidden. Medewerking wordt o.a. verleend door Henk Dik, Reni en Elisa Krijgsman, Marcel Koning, Peter Grasmeijer, Bart Visser, Paulien Vervoorn, Martin Brand, Gor Khatchikiyan, Hans Maat en Kees Goedhart.

Muziek in de Gemeente+ is een conferentie voor iedereen die een rol heeft in de samenkomst: sprekers, musici, zangers, kinderwerkers, kosters, maar ook voor gemeenteleden die meer over het onderwerp willen weten.  Om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden die de conferentie biedt, raden we  deelnemers aan met hun hele team, inclusief voorganger, het weekend te bezoeken. Met name op vrijdag wordt ruim aandacht geschonken aan de samenwerking tussen voorgangers en musici.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid