Spring naar bijdragen

Een weekend Nacht zonder Dak


Aanbevolen berichten

Camping het Beloofde land in Voorthuizen is doorgaans een gezellige christelijke familiecamping waar je terecht kunt voor een ontspannende vakantie. In het weekend van 26 tot 28 oktober opent zij echter als sponsor haar deuren voor een heel ander soort kampement. Zo’n 200 tieners uit de 12 provincies brengen een heel weekend door in armoede, in zelfgemaakte krotten.

Nacht zonder Dak is een actie van Tear en Soul Action waarbij jongeren zich laten sponsoren om één nacht door te brengen in een zelfgemaakt krot. Met de opbrengst van deze sponsoractie ondersteunt Tear projecten in Kenia, Cambodja en Bolivia die zich richten op straatjongeren.

Bij Nacht zonder Dak – The Weekend gaan dingen een stukje extremer. Tieners van 36 verschillende jeugdgroepen ervaren een weekend lang hoe het is om als gemeenschap in een krottenwijk te leven zonder de gebruikelijke westerse gemakken. Door verschillende levensechte uitdagingen, Bijbelstudies en de beperkte faciliteiten van de sloppen worden de tieners geconfronteerd met de actuele leefsituatie van miljoenen leeftijdsgenoten en denken ze samen na over hoe zij hierin van betekenis kunnen zijn. Daarnaast is er op zondagochtend een heuse Afrikaanse dienst, geleid door de Soul Survivor-band.

Ook aan dit weekend is een sponsoractie verbonden. De 200 tieners hopen samen door deelname aan dit weekend een bedrag van 20.000 euro aan sponsorgelden binnen te halen.

Nacht zonder Dak – The Weekend start op vrijdag 26 oktober om 18.00 uur en is op zondag 28 oktober om 14.00 uur afgelopen. Per provincie mogen maximaal drie jeugdgroepen deelnemen die samen een gemeenschap zullen vormen. Deelname aan het weekend is gratis en jeugdgroepen kunnen zich opgeven via www.soulaction.nl.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid