Spring naar bijdragen

Kerknet.be het zwijgen opgelegd


Aanbevolen berichten

De hackers die Kerknet, de website van de Kerk in Vlaanderen, sinds 7 mei platlegden, willen het instituut het zwijgen opleggen. In een e-mail aan Toon Osaer, directeur van uitgeverij Halewijn, verklaarden de anonieme hackers dat het gaat om een aanval om ideologische redenen.

Volgens Osaer kampt Kerknet sinds 27 april met DDoS-aanvallen, uitgevoerd vanop meerdere computers tegelijkertijd, waardoor alle bandbreedte opgebruikt wordt en de website niet meer te bereiken is.

"Aanvankelijk was één van de maatregelen het wijzigen van onze DNS-instellingen, maar de hackers lieten de hostingfirma weten dat ze zich geen illusies moesten maken, dat ze ons toch zullen vinden", aldus Osaer, die daarop zelf contact zocht met de hackers. "Ik kreeg als antwoord dat ze de Kerk het zwijgen willen opleggen, het is dus duidelijk een ideologisch geïnspireerde actie."

Klacht neergelegd
De hackers ondertekenden hun in het Engels geschreven antwoord met "in the name of TS", maar aan het taalgebruik vermoedt Osaer dat het niet om native speakers ging.

Sinds de start van de aanvallen werd Kerknet een paar keer "via allerlei kunstgrepen" opnieuw online gezet, maar sinds 7 mei was dat niet meer het geval. Toon Osaer hoopt Kerknet tegen het einde van de maand opnieuw online te krijgen. Er werd klacht neergelegd bij de Federale Computer Crime Unit, aldus de directeur van Halewijn.

Bron: Demorgen

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid