Spring naar bijdragen

Glossy Thomas a Kempis


Aanbevolen berichten

De Nederlandse theoloog Thomas à Kempis (1380-1471) wordt geëerd met een glossy. De Middeleeuwer die een groot deel van zijn leven in Zwolle woonde, is bekend geworden door zijn boek â€Over de navolging van Christusâ€. De glossy zal in het voorjaar van 2013 verschijnen.

Dat maakte Uitgeverij Boekencentrum maandag bekend.

Thomas à Kempis was aanhanger van de Moderne Devotie, een godsdienstige stroming waarin gemeenschap, eenvoud en dienstbaarheid als belangrijke waarden werden opgevat. De nadruk op het hart bracht was het middelpunt van hun gedachtegoed.

De glossy is een samenwerking van Uitgeverij Boekencentrum en de stichting Thomas à Kempis in Zwolle. Het tijdschrift verschijnt ter ere van het 25-jarige bestaan van de stichting. In het blad verwerken onder anderen bekende en onbekende Nederlanders hun ervaringen met de Zwolse theoloog. Het blad in A4-formaat telt 84 pagina’s en zal 6,95 euro kosten.

Bron: RD

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid