Spring naar bijdragen

Roeping App bisdom Utrecht


Aanbevolen berichten

In de week voor Roepingenzondag lanceert de Roepingenraad van het Aartsbisdom Utrecht een speciale app voor roepingen. De app (‘Roeping’) is voorlopig alleen verkrijgbaar voor Android en is gratis te downloaden via de Android Market. De afgelopen maanden zijn vier studenten van de Saxion Hogeschool in Enschede bezig geweest om voor het roepingenpastoraat van het Aartsbisdom een applicatie op te zetten die mensen op het spoor van het priesterschap kan zetten. Docent R. Effing van Saxion is erg enthousiast over het resultaat: “Van alle projecten is deze app als beste uit de bus gekomen. We zijn dan ook erg trots op het resultaat,†aldus Effing.

‘Leefwereld van jongeren’

Rector Patrick Kuipers, voorzitter van de roepingenraad, was op maandag 23 april in Enschede om de app te bekijken en officieel te lanceren. Dat dit plaats kon vinden in de dagen vóór Roepingenzondag is volgens hem geen toeval: “Roepingenzondag is een bijzondere dag waarop de Kerk extra aandacht vraagt voor de roeping tot het priesterschap. Het is algemeen bekend dat het aantal priesters in onze streken snel daalt. Met name het Aartsbisdom Utrecht kan heel goed nieuwe kandidaten voor het priesterschap gebruiken. Met deze app willen we aanwezig zijn in de leefwereld van jongeren en hen zo interesseren voor een leven als priester.â€

De app bestaat voor een groot deel uit informatievoorziening. Er is een video te zien met een interview met rector Kuipers, waarin hij iets vertelt over zijn leven als priester. Daarnaast is er een lijst met Frequently Asked Questions, waar antwoord wordt gegeven op de meest uiteenlopende vragen zoals ‘Hoe weet ik dat God mij roept om priester te worden?’, ‘Is het raar om te twijfelen?’, ‘Heeft een priester ook vrije tijd?’ en ‘Moet je erg heilig zijn om priester te kunnen worden?’. Tenslotte biedt een speciale knop de mogelijkheid om snel met de rector van het Ariënsinstituut in contact te komen.

“Ik hoop dat deze app ervoor zal zorgen dat meer jonge mensen nadenken over de vraag of het priesterschap iets voor hen is. In ieder geval is er nu een laagdrempelige, vrijblijvende en eigentijdse manier ontstaan om wat eerste informatie over een roeping tot het priesterschap aan geïnteresseerden mee te geven,†aldus rector Kuipers.

Bron: Rorate.com

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid