Spring naar bijdragen

RECYCLED nieuwe album Roald Schaap


Aanbevolen berichten

Singer/songwriter Roald Schaap geeft zijn debuutalbum ‘Tevoorschijn’ in geremixte versie opnieuw uit onder de naam RECYCLED. Op 21 april is de release party van RECYCLED in de sociëteit van NSU aan de Boothstraat 10 in Utrecht. Het remix album is een experiment om te beleven hoe duurzaamheid en recyclen samen kunnen gaan.

Het idee ontstond toen Roald zich afvroeg wat er gebeurt als je intense teksten combineert met een dansbare sound. De zware teksten van ‘Tevoorschijn’, in een muzikaal lichtvoetiger karakter leveren een prachtige mix op. Deze wordt tijdens de cd-presentatie gedraaid in een set van de DJ’s David en Marten (Ami Drive) die mixen van vrolijke balkan beats tot dubstep. De muziek zal worden ondersteund door VJ-beelden en worden aangedreven door powerbikes die stroom opwekken.

Niet alleen de muziek wordt gerecycled, ook de hoesjes van het nieuwe album zijn eerder gebruikt. Deze worden namelijk gefabriceerd door oude hoesjes te graveren als heuse kunstwerkjes. Het recycle principe wordt nog verder uitgediept door korting te geven op het RECYCLED album wanneer de bezoeker een oud cd-hoesje inlevert.

Tevoorschijn kwam uit in 2010 en is de afgelopen maanden onder handen genomen door 12 remixers, waaronder Rene de Vries (The Bells - featuring Johny Boston), Timo Rozendal, Blaise (B), Maxem en Beamerteam. Iedere eerste maandag van de maand wanneer de sirenes loeien is er het nieuwste nummer gratis te downloaden. Verschillende remixers zijn benaderd om de songs te ontmaskeren, opnieuw te versleutelen en de emoties uit te drukken in soepele dansmuziek. Ieder nummer werd door één remixer aangepakt, in de hoop dat de inhoud van het album op een andere manier wordt beleefd: de zware en melancholische nummers worden gerecycled tot dansbare tracks in diverse stijlen, zoals Dubstep, Eighties electro Funk, Drum'n'bass, Progressive Trance Electro House en Emotronic.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid