Spring naar bijdragen

Het bijbelboek Jesaja een eenheid?!


Aanbevolen berichten

Al jarenlang vinden velen dat Jesaja moet worden opgesplitst in een Deutero Jesaja, een Trito Jesaja etc.
De Studiebijbel neemt in zijn eerstvolgende publicatie – die in de maand mei verschijnt – een zeer uitvoerige analyse op van de voors en tegens van deze visie. De verrassende conclusie luidt aan het slot, dat Jesaja moet worden gezien als eenheid.

Morgen, 23 maart, spreekt dr. M.J. Paul als eindredacteur van de Studiebijbel Oude Testament, tijdens het symposium over Bijbelcommentaren. Dit wordt georganiseerd door Studium Generale van Driestar Educatief. Hij zal dan deze visie nader toelichten en in de navolgende workshop verder uitweiden over de visie van de Studiebijbel op de eenheid van de Psalmen en het belang van de plaatsvolgorde van de Psalmen (wat betekent het dat psalm 43 volgt na psalm 42?).
 
Omdat de Bijbel in een andere tijd en cultuur geschreven is, kost het voor ons inspanning om de bedoeling van de teksten te achterhalen. Toch is dat voor christenen van het grootste belang. Welke hulpmiddelen zijn er om dat doel te bereiken? Van welke invloed is onze geloofsovertuiging? Hoe gaat het onderzoek en het schrijven van een Bijbelcommentaar in zijn werk? De theorie en praktijk bij het schrijven van de Studiebijbel Oude Testament komen uitvoerig aan de orde.
 
Tijdens het symposium wordt het eerste deel van de Psalmencommentaar (over psalm 1-106) met 50% korting aangeboden: € 32,50 korting dus. Afname maximaal twee per persoon.
De bijeenkomst start om 16.00 uur in het gebouw van Driestar Educatief, Burgemeester Jamessingel 2 te Gouda.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid