Spring naar bijdragen

Onderzoek naar Vatileaks


Aanbevolen berichten

Het Vaticaanse staatssecretariaat heeft de openbaar aanklager van de Vaticaanse staat opdracht gegeven strafrechtelijk onderzoek te verrichten, meldde de Osservatore Romano zaterdag. De paus zelf stelde bovendien een "hogere commissie" in die "licht moet werpen in de hele zaak".

De afgelopen weken kregen media herhaaldelijk vertrouwelijke documenten uit het Vaticaan in handen. Zo werd interne informatie bekend over de economische leiding van de Vaticaanse staat, de activiteiten van de Vaticaanse bank IOR en een vermeend moordcomplot tegen de paus.

Sinds Vaticaans woordvoerder Federico Lombardi met een verwijzing naar WikiLeaks toegaf dat er ook in de kerkelijke staat lekken zijn, wordt de affaire 'Vatileaks' genoemd.

De paus is "ontsteld" over de gebeurtenissen, maar tegelijk vol vertrouwen, zei de Vaticaanse 'minister van Binnenlandse Zaken', aartsbisschop Angelo Becciu, tegen de Osservatore.

Volgens mgr. Becciu wordt tegenwoordig een beeld geschetst van de curie als een toneel "van carrièrestreven en complotten". In werkelijkheid is zij volgens hem "mijlenver van dergelijke stereotypen verwijderd".

Bron: Katholieknieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid