Spring naar bijdragen

Line-up Festival 316


Aanbevolen berichten

Festival316 in Ureterp wordt dit jaar groter dan ooit. Er treden liefst zeven artiesten, bands en een eigen Festival316 Megakoor op. Nieuw is ook dat het programma eerder begint, al om 17.00 uur. ,,We hebben grote verwachtingen van het festival’’, zegt voorzitter Haise Veen van Festival316.

De artiesten die zaterdag 12 mei naar Ureterp komen zijn Newworldson (Canada), Damascus (Nederland), The Gentlemen (UK), Philippa Hanna (UK), André van Zyl (Nederland), InSalvation (Nederland) en het eigen samengestelde Festival316 Megakoor.
Daarmee is voor een zeer gevarieerd programma gekozen. ,,We willen laten zien dat God loven en prijzen op allerlei manieren kan. Met funkrock van The Gentlemen, met een koor, maar ook met de christelijke rap van Damascus en de aanbidding van André van Zyl en InSalvation.’’

Diverse artiesten hebben hun sporen al verdiend op grote festivals (Xnoizz Flevo Festival, EO-jongerendag) zoals Newworldson, The Gentlemen en de uit Sheffield afkomstige Philippa Hanna die in 2011 met enkel een gitaar de show stal van het Flevo-publiek. Hanna is iemand die nog maar enkele jaren christen is en zich nu met hart en ziel geeft in de muziek. De vier getalenteerde en gedreven rappers van Damascus hebben al het hele land doorgetrokken en kerken, festivals en poppodia kennis laten maken met hun eerlijke, persoonlijke en scherpe teksten. InSalvation staat bekend om hun 'passionate worship’.

Zanger André van Zyl maakte vorig jaar ook zijn opwachting op het podium in Ureterp. The Gentlemen maken poprock die doet denken aan de Kaiser Chiefs. Ze staan altijd garant voor een feest, ook omdat ze Nederland beschouwen als hun tweede thuis, zo blijkt altijd weer uit de optredens.

Voorverkoop

Maandag 12 maart start de voorverkoop voor Festival316. Dit keer wordt een bedrag van 3 euro gevraagd voor reserveringskosten. Dat bedrag krijgen de bezoekers op 12 mei weer terug aan
consumptiemunten. Vanaf maandag 12 maart staan de dertien voorverkoopadressen op de site van Festival316. Ook kunnen er via www.interticket.nl kaarten worden gekocht of eenmalig op Praise United Friesland op zaterdag 10 maart in het WTC expo Leeuwarden.
 
Er worden 400 promotie-dvd’s gemaakt. ,,Die zullen verspreid worden in Friesland, Groningen en Drenthe. Hiermee willen we mensen die nog niet bekend zijn met festival een indruk geven’’ Een promotiepakket is aan te vragen via www.festival316.nl

Het festivalterrein gaat dit keer om 16.30 uur open. Om 17.00 uur start het programma. ,,We geloven dat het een geweldige dag wordt, een getuigenis van christenen samen, United in Christ, en van wat hij ook in jouw leven kan doen’’, aldus Haise Veen. Festival316 ontstond in 2008 en maakte een stormachtige groei door van 900 naar 4000 bezoekers in drie jaar tijd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid